Webform: 15-nél több mező és csv olvasás

Désiré képe

A webform modullal próbálok létrhozni egy kérdőívet, de egy bizonyos mennyiségű mező bevitele után (15 tehát nem túl sok) nem hajlandó több mezőt hozzáadni.
Pontosabban: rámegyek az új mező hozzáadására, és ott meg is szerkezthetem annak adatait, de amikor a beküldés gombot megnyomom, akkor egy teljesen üres lapt ad vissza nekem, és nem adja hozzá a listához az új mezőt.

Mi lehet a probléma? (mert gondolom az üres oldal megjelenés nem utal hibátlan működésre)

És ha már a webformról kérdezek akkor még egy:
A kész, letöltött csv adatbázist milyen programmal tudom rendesen olvasni?
(amit találtam hozzá, az mind böngészőből futtatható, és nem jöttem rá hogyan működik, ha esetleg azt elmondjátok hogy kell, az is hasznos információ lenne)

Előre is köszi

Hojtsy Gábor képe

A CSV bármilyen táblázatkezelő programmal olvasható, legyen az OpenOffice Calc, Apple Numbers vagy a Microsoft Office Excel-je.

0
0
Désiré képe

Én exellel nyitottam meg, de minden kérdőívet egy külön mezőbe írt, és csak veszőkkel választotta el a különböző rekordokat, az meg úgy elég zagyva... (acess-el már rendes táblázat alakja volt, de az sem tudott mindent beolvasni)

Most megnézem ezt az openoffice-os progit, még úgyse próbáltam oprnpffice programokat

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

pp képe

Van egy olyan funkciója a zekszelnek, hogy import, Azzal kéne megpróbálni. A webform ugyanis vesszővel ( , comma) választja el a mezőket (Comma-Separated Values) a zekszel meg asszem ; pontosvesszővel. Ezért nem tudja beolvasni, hajóltudom.
A másik probléma vele, hogy a lista utf-8 kódolású és a zekszel meg iso-8859-2 kódolással nyitja meg ebből egy nagy zagyva hülyeség lesz.

Ubuntu Linux alatt klikkelek a downloadra, elindul az OOO és egyből felkínálja az importálást. Itt kiválasztom, hogy vesszővel tagolt, és hogy UTF-8 és már meg is jelenik szépen a táblázat. Szóval nem tudom miről beszélsz :D use Ubuntu

pp

0
0
Désiré képe

Az ubuntu egy szép és jó dolog, live CDm van is, de különböző (nem technikai) okok miatt nem telepíthetem... Úgyhogy Windows kompatibilis megoldások kelenének. Közben már megtudtam oldani, kicsit kerülőúton (Notpad->Access->Excel kombinálásával) és egész szép táblázatot kaptam, de ez elég macerás azért...

És egyébként az oldalon megjeleníthető táblázat kifolyik a keretei közül, eltakarva az oldalsávot, és olvashatatlan lesz.
Erre esetleg van megoldás?

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

aboros képe

külön szál. ;)

0
0

-
clear: both;

Désiré képe

Köszi, tényleg ez a megoldás!
Erre azért nem gondoltam, mert egy beépített sminket használtam, és gondoltam, hogy azzal mennie kéne, de nem...
Viszont másik beépített sminkel meg működött

Köszi

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

jodri2003 képe

Javaslom próbálj egy másik mezőtípust hozzáadni a formhoz. Azzal is ezt teszi?

0
0
Désiré képe

Bármilyen mezőtipusnál ez a helyzet.
Ha kitöröltem egy-két mezőt, akkor utánna sikerült újakat beírnom, mert egyszer már 13 mezőnlél megakadt, kitöröltem kettőt, és újra betettem őket így eljutottam 15 mezőig, és megint megállt... Aztán már a törlés sem segít...
Lehet van valami memórahatára a modulnak? mondjuk ezt hülyeségnek tartom, de csak ez jut eszembe.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

pp képe

A webszerver logját kéne megnézni, mivel amikor semmi nem jelenik meg, akkor a php értelmező valami extra vicces dolgon hasal el, és a röhögő görcstől még hibaüzenetet sem tud kiírni, azt a webszerver logba hányja belel. Ez van olyankor is, amikor egy normális éles rendszeren a hibajelzések logfájlba vannak irányítva, hisz semmi köze a júzernak, hogy mi a hiba.

95 százalék, hogy a memória fogyott el. Minél több mezőt használsz annál több memóriára lesz szükség. De lehet persze, hogy egy webform bug-ba futottál bele. Első körben én javasolnám növeld a memóriát(php.ini) aztán lehet továbblépni.

pp

0
0
Désiré képe

Namost ehhez én sztem kevés vagyok:
1-Mert most kezdtem foglalkozni internetes dolgokkal ilyn szinten
2-Mert az Extrán van az oldal, és valószínűleg akkor ezeket amúgy is csak ők látják nem?

Egyébként kipróbáltam sajátgépes virtuális szerveren, és ott nam volt gáz, de az extrán meg egy másik kérdőíven is elakadt 14 mező után...
Egyenlőre a legjobb megoldás így, hogy két részletbe tetem fel az ívet, de ez nem túl praktikus...

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

tigger képe

Kedves Désiré, elárulnád, hogy lehet a webform űrlapon mezőt törölni? Sehogy se tudtam rájönni, vagy nagyon egyszerű, vagy nem tudom :) A neten is hiába keresgélek már két órája (lassú mobil net sajnos...)

Előre is nagyon köszönöm!

0
0
Désiré képe

Namost a helyzet az, hogy november óta nem foglalkoztam a webform modulall...
De most gyorsan megnéztem neked:
Drupal 6ban a következő a megoldás:
A kész vebformon a szerkesztésre kattintasz, és ott a "components" fülre, ahol kilistázza a form kérdéseit. Itt leshet hozzáadni, átállítani, és minden form elem végében van egy "törlés" link.
(valószínűleg 5ös Drupalban is így van)

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

tigger képe

Az általam használt amadou-ban nem látszott a fele, átállítva beépítettre rögtön előkerültek. Köszönöm.

0
0
Désiré képe

Akkor még egy kérdés a Webformhoz!

Már sikerült olvashatóan kiiratnom a táblázatot az oldalon, de az oszlopok nem abban a sorrendben vannak, amiben megadtam őket.

Ha jól godolom, akkor a mezők beállításainál van egy olyan, hogy 'field key', és azok szerint rakja sorba az oszlopokat.
Így van?

(Mielőtt valaki beírná, hogy mi lenne ha kipróbálnám, rögtön válaszolok is neki:
Azért nem próbálom ki, mert sok időbe tellik átírni, és lehet hogy feleslegesen teszem. Viszont ha valaki már találkozott ezzel a problémával, akkor neki egy perc válaszolni, és akkor majd tudni fogom, hogy érdemes-e elkezdeni átírni a sorszámokat, vagy amit csinálni kell. Aztá ha nem tud senki semmit, akkor megpróbálom....)

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu