Webes tartalomkezelő rendszerek jegyzet

Nagy Gusztáv képe

Akik ismernek, tudhatnak arról, hogy "Java programozás" és "Web programozás" jegyzeteim után jelenleg a "Webes tartalomkezelő rendszerek" tárgyam jegyzetét kalapálom. (Lényegében Drupal jegyzet.)
A jegyzet célközönsége nem a profi fejlesztők, hanem inkább a leendő tartalomszerkesztők, de az alapoktól kezdem a bemutatást. (Alapvetően nyomtatásra szánt PDF formátumú.)
Ha valakit érdekel, megnézheti a honlapomon, akár véleményt is szívesen veszek, illetve aki pl. végfelhasználói kézikönyvhöz szeretné felhasználni, szívesen kiadom a forrást is OpenOffice.org alatt, CC jogok alatt.
Az anyag folyamatosan bővül, nyomon lehet követni a következő oldalon:
http://nagygusztav.hu/?q=taxonomy/term/15

Fórum: 
Nagy Gusztáv képe

Az utóbbi 2 nap munkája (8-10 oldal) elveszett, pedig épp publikálni akartam a következő részletet :-(

0
0

Nagy Gusztáv

Nagy Gusztáv képe

Hajnali 2-kor még csináltam róla egy biztonsági mentést félálomban, amire eddig nem emlékeztem, de most megtaláltam. Úgyhogy senki se menekülhet :-)

0
0

Nagy Gusztáv

eMeLA képe

Őszinte gratulációm !
Ugyan nem olvastam végig, de láthatóan alapos munka, le a kalappal !

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

gyuri2012 képe

Kosz az uj verziot!
Az oldaladra lepeskor most "Error loading http://nagygusztav.hu/modules/fckeditor/.../lang/en.js" hibauzenet fogad.
Regen mar kerdeztem (es meg azota sem jutottam el odaig hogy probalkozzam a dologgal), hogy a "Konferencia jelentkezes bekuldese"-t hogy kapcsolod egy bekuldott konferencia tartalomtipushoz..., azaz adott konferenciara jelentkezzen az illeto, (olyan konferencia tartalomtipusra, amit maga is meghirdethet)
Ha benne van, bocs, most csak belepillantottam..., de szerintem ez hasznos olvasmany lenne az erdeklodoknek. (szoval ez egy hasznos pelda lenne a jegyzetben..., aztan lehet nem tartozik a jegyzet celjai koze ilyesmi.)

0
0
Nagy Gusztáv képe

Nem teljesen értem a kérdésed.

A megoldásom csak annyi, hogy (akár regisztráció nélkül is) be lehet küldeni egy "konferenciara jelentkezés" típusú tartalmat, amit aztán csak egy Szervező csoport tagjai tudnak megnézni, egy View-n keresztül.

Ha esetleg az a kérdésed, hogy több konferencia közül hogyan választom ki, melyikre jelentkezett, akkor az eddigi megoldás szerint sehogy, még nem volt arra igény, hogy egynél több konferencia fusson. Bár néhány ötletem lenne erre is.

Mi a célod pontosan?

0
0

Nagy Gusztáv

gyuri2012 képe

Elkapkodtam a dolgot..., majd akkor kerdezek rola, ha mar probalkozom a dologgal.
Meg akkor amugy sem ebbe a forumba valo.
De azert...:
En olyasmit akarok csinalni (a terv mar regi, de meg neki se alltam), hogy tudnak a regisztralt emberkek konferenciakat meghirdetni, es a mar meghirdetett konferenciakra (a belepett emberkek) tudnak ehhez hasonlo urlappal jelentkezni.
Azaz kilistazza a meghirdetett konferenciakat, ha egyre rakatt akkor annak a teljes nezete..., es a nezet aljan egy link: "Jelentkezes ERRE a konferenciara". Amire aztan ha rakatt, akkor ehhez hasonlo urlap, de az urlap cime a KIVALASZTOTT konferenciara valo jelentkezes lenne, es ha kitolti, akkor automatikusan az ADOTT KONFERENCIAT MEGHIRDETO ember kapja meg a jelentkezeset ugy, hogy tudja MELYIK altala meghirdetett konferenciara jelentkezik a tag.
(vagy a meghirdeto ki tudja listazni az altala meghirdetett konferenciakat, aztan kivalasztva valamelyiket az osszes arra elkuldott jelentkezest)
A kerdes korai, meg valoszinuleg erthetetlen is mit akarok..., ugyhogy felejtsetek el :) Terveim szerint most mar aztan tenyleg hamarosan nekiallok, es akkor normalisan is tudok majd kerdezni)
Nagybetukkel csak a lenyeget probaltam kiemelni. :)

Kuldtem neked priv uzenetet itt a hibarol, hatha megsem nalam van gond, en nem tudtam eldonteni.

0
0
Nagy Gusztáv képe

Általános megoldást szerintem nehéz lesz adni a konferencia jelentkezésre.

Eddig 2 konferencia jelentkezést kellett technikailag megoldanom, de mindkettőnél legalább 6-8 különböző változata volt a jelentkezési űrlapnak. Szóval nekem egyszerre egy is elég zűrös volt.

A többszörös konferencia jelentkezést csak akkor tartom egyszerűen megoldhatónak, ha minden konferenciára ugyanolyan a jelentkezési lap (persze a neve kivételével). De én erre nem sok esélyt látok.

0
0

Nagy Gusztáv

gyuri2012 képe

http://drupal.hu/node/3349 itt probaltam meg osszeszedni a dologrol a gondolataimat..., kisse zavaros, nemigazan konkret kerdes, ugyhogy csak ha erdekell... Normalis kerdeseket majd akkor csak, ha mar nekialltam. :)

0
0
Nagy Gusztáv képe

A hibaüzenet szerintem akkor jön elő, ha nem tud teljesen betöltődni az editor, pl. ha leállítom lassú kapcsolatnál az oldal betöltődését, akkor szoktam ezt tapasztalni.

0
0

Nagy Gusztáv