Webáruház termékek tulajdonságai

black71 képe

Termékek tulajdonságait szeretném sablon szerűen feltölteni, illetve ezekre szűrni.
A termékek egy szótárban és azon belül kategóriákba rendezve.
A termékek tulajdonságainak kategóriánként készítenék kategóriát.

Pl.:
termékek
-alaplap
--amd
--intel
-cpu
--amd
--intel

alaplap tulajdonságok
-cpu foglalat
-memória foglalat

cpu tulajdonságok
-típus
-órajel

Legjobb lenne külön szótárakba rakni kategóriánként a termékeket, de mivel a termékek külső forrásból importálva kerülnek a webáruházba emiatt nem gondolom járható útnak. Gondolok itt arra ha kiszolgáló kategóriát módosít.
Hogyan tudnám ezeket a tulajdonság kategóriákat társítani a termék kategóriához, egyáltalán lehetséges vagy más megközelítéssel kellene megoldani?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Geva képe

Ha jól értem, akkor az importálás miatt vetetted el ezt a remek lehetőséget, ám nem írtad miért ne működne az import ebben az esetben.
(szvsz lényegtelen hogy hány és milyen helyről jön az import, a formátumban kell stimmelniük)

Nálam a termékek több szótár szerint vannak kategorizálva: annyi szótárba vannak besorolva, ahány szerint feltétlenül be szeretném soroltatni őket - vagyis amely kategóriák szerint szűrni, listázni, rendezni szeretném őket, keresni is szeretnék rájuk majd a honlapon. Ebben az esetben minden egyes szótár egy-egy kifejezés hivatkozás mező a termék szerkezetében,
Én erre az importálást is összeállítottam és nem tapasztaltam semmi gondot, hibát, problémát, helyesen működött :-O (az importálás csv fájlból, teszt jelleggel, még nem az élesből jött, de ez mind1 éles-neméles)

Mire gondoltál? Mi bajt okozhat az importálásnál a több szótár befűzése a termékbe?

...a megjelenítendő katalógust persze ebben az esetben már nem olyan egyszerű megoldani, mintha egyetlen katalógusba lennének a termékek befűzve(pl taxonomy menu), de vidáman megoldható akár views-zal vagy egy menü kézi felépítésével és így olyan szerkezetű kategória menüd lesz, amilyet csak kíván a tisztelt megrendelő :-), ebbe behozhatod akár az összes kategorizálás szerinti termék csoportokat is.
...így a termékek több irányból - azaz szótár szerint - kereshetők lesznek, könnyebben megtalálja a vásárló amit keres. Eezzel szemben az egyetlen-, esetleg többszintű katalógus kategória meglehetősen lazán kezeli a besorolásokat, ezt nem ajánlom

tehát mi a gond az importálásnál, ha több szótárba is besoroltad a termékeket?

0
0
black71 képe

Az importálásnál mint korábban írtam az okozhat problémát ha a forrás helyen módosítanak egy kategóriát.
A termékek több helyről, helyenként más kategóriában az azonos termékek. Ha az azonos termékeket amik különböző forrásból származnak egy kategóriában akarom tudni akkor importálás előtt a csv fájlban megfelelő kategóriába kell tenni a terméket.
Pl.:
forrás: laptop
cél: notebook
Ebben az esetben ha az érték azonos laptop -al akkor notebook értéket adok a változónak a scriptben, de ha módosul a kategória akkor borul az egész. Vagyis nem tudom automatikusan megoldani. Fenti példa nem igazán jó annyiban hogy talán itt ki is merült a kategória lehetősége.

0
-1

Drupal 5.x, 7.x

pityu73 képe

Ha a Feeds-el végzed a importot akkor lehet ez segítségedre lesz: Feeds Tamper

De szerintem ezzel nem csak a kategorizálásnál lesz gondod. Teljesen automatizálni nem tudod, ha csak nem előre feldolgozod a két forrást.
Pl: Melyik az az adatbázis amelyik fogja szolgáltatni azt az árat amivel számolni fogsz magadnál. Gondolom az alacsonyabbik árhoz akarsz igazodni a versenyképesség miatt.

De lehet túl gondoltam a problémád....

0
0
black71 képe

Az árakat teljesen külön számolom forrásonként, a különböző raktárakat attribútumként kezelem.
Vagyis lehet választani a beszerzők közt :)
Teljesen automatikus importot már korábban elvetettem, de amennyire csak lehet felügyelet nélkül szeretném.
Visszatérve a témához találtam egy modult amivel teljes mértékben meg lehet oldani az alap problémát Dynamic properties.
A tulajdonságokhoz nem használja a taxonomy -t, de pontosan az amit szerettem volna.

0
0

Drupal 5.x, 7.x