Warning: require_once hibaüzenet

Birtam képe

A következő hibaüzenetet katam, amikor megpróbáltam elérni az oldalt a böngészőben:

Warning: require_once(/var/www/humantars/home/docroot/includes/bootstrap.inc) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/humantars/home/docroot/index.php on line 19

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '/var/www/humantars/home/docroot/includes/bootstrap.inc' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/humantars/home/docroot/index.php on line 19

Nem történt közvetlenül előtte módosítás, vagy modul telepítés az oldalon, csak tartalmak lettek beküldve, szerkesztve. Ezért nem is tudom mi lehet az oka.
Beléptem a szerverre ftn-n keresztül, és azt látom, hogy a szerverről eltűnt az "includes" és "misc" könyvtár.
Próbáltam keresni rá megoldást itt a fórumban és máshol is, sikertelenül. Eléggé tanácstalan vagyok, hogy mitévő legyek.
Az oldal címe: http://humantars.hu/

A válaszokat előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
Fórum: 
szantog képe

Az a probléma, hogy a szerverről eltűnt az "includes" és "misc" könyvtár.

Vissza kell tenni - tüneti kezelésként.

Nem mellesleg jó lenne kitalálni, hogy miért tűnt el, ennek viszont sanszosan kevés köze van a drupalhoz, szóval a rendszergazdát kellene megkérdezni.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

hron84 képe

Szinten tuneti kezeles, hogy az FTP jelszot mielobb valtsatok le. Az egyik lehetoseg, hogy az lett publikus, es meg ha ez esetben nem is ez tortent - kart biztos nem okoztok vele.
Es amire nagyon figyeljetek: barmennyire is undorito, barmennyire is tiltakozik ellene mindenki, tessek keresztulverni egy huszkarakteres, teljesen random jelszot, ha eddig nem olyan volt. Nem ved meg semmitol, de megneheziti az oldal feltoreset. Ez pedig mar fel siker.

0
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
Birtam képe

Köszönöm.
Visszaállítani az eredeti állapotba megoldható lenne?

0
0
hron84 képe

Hogy erted? Elvben - hacsak nem voltal oly botor, hogy patchelted a core-t - akkor pontosan errol van szo, letoltod azt a Drupalt, amit eredetileg letoltottel, kibontod, ftp-n felmasolod, es kesz. Utana be fog jonni az oldalad. Itt meg nem erdemes megallni, le kell tolteni a legfrissebb Drupal-t is, es vegre kell hajtani egy komplett rendszerfrissitest, ha es amennyiben van az eredetileg letoltottnel ujabb Drupal.

Viszont en mindenkepp azt ajanlom, hogy az eredeti Drupal verzioval kezdd, mert azzal biztos mukodik az oldalad.

0
0

--

()=() Ki oda vagyik,
('Y') hol szall a galamb
C . C elszalasztja a
()_() kincset itt alant.
Birtam képe

Köszi, így valóban sikerült.
Még sosem láttam ilyet, mert ahogy jobban belenéztem a szerveren, még hiányzott jónéhány könyvtár.
A 7.14-es verzió van fent.
Köszi mégegyszer!

0
0