Views+taxonomy_menu probléma

szegedi képe

Sziasztok
Átböngésztem már a fórumokat és a drupal.org-on is körülnéztem, de sajna nem sikerült megoldanom a problémámat:
Taxonomy-ából taxonomy menüvel létrehozott menürendszer "axonomy_menu/1" pontját views-zal szerettem volna helyettesíteni. A kitalált nézet működik is, de sajnos minden alpontban ugyanaz a nézet jelenik meg, nem csak a "taxonomy_menu/1" menüpont helyén, hanem "taxonomy_menu/1/*" menüpontok helyén is....:(
Ha valaki találkozott már hasonlóval vagy tudja hol hibáztam akkor kérem hogy segítsen!
Köszönettel:
Szg

Illyés Edit képe

Igen, a Views így viselkedik. Megkerülheted úgy, hogy taxonomy_menu/1 helyett más URL-t adsz a nézetnek. Csak vigyázz, mert ekkor két URL-en is ugyanaz a tartalom lesz elérhető, amit a keresők büntetnek. Ilyenkor vagy oda kell figyelni, hogy a taxonomy_menu/1 link sehol ne szerepeljen a honlapon, vagy útvonal álnévvel felülírni ugyanarra az értékre, ami a Views nézeted URL-je.

Másik (jobb) megoldás, hogy nem a taxonomy_menu/1-re készítesz nézetet, hanem a taxonomy_menu/1/*-ra. A nézet URL ekkor is taxonomy_menu/1, de ebben az esetben meg tudod mondani, hogy mit csináljon a modul, ha nem talál argumentumot a link végén (azaz a link = taxonomy_menu/1), pl. készítsen összesítő nézeteket, jelenítsen meg minden adatot, adjon vissza Page not found üzenetet, stb. Erre itt találsz leírást és videót (hozzászólások között belinkelve).

0
0
szegedi képe

Sajnos nem működik az aliasos megoldás, mert nem a beállított nézetet hozza be, hanem az eredeti nézetet találom meg álnév alatt:(
A második megoldás kivitelezésén még gondolkodom, mert nehezen tudom elképzelni, hogy minden almenü ugyanazzal a views szabállyal működjön ( eredetileg azt találtam k, hogy az adott teljes menüpont trtalmai közül a 3 legfrissebb kerül views-zal listázásra, lent a saját helyükön pedig mindent meg lehetne találni ömlesztve).
Ha argumentum nélkül jó lenne, akkor az argumentumok esetére nem lehetne beállítani az eredeti állapot mutatását?
Szg

0
0
Illyés Edit képe

Sajnos nem működik az aliasos megoldás, mert nem a beállított nézetet hozza be, hanem az eredeti nézetet találom meg álnév alatt:(

Nem jól állítottad be az URL-eket. Le van írva a fent belinkelt cikkben.

A második megoldás kivitelezésén még gondolkodom, mert nehezen tudom elképzelni, hogy minden almenü ugyanazzal a views szabállyal működjön

Mit értesz "almenü" alatt? Ha a taxonomy_menu/1/* típusú almenüpontokra gondolsz, akkor meg lehet csinálni, feltéve, hogy minden oldalon ugyanaz történik – ugyanaz a lekérdezés felépítése – és csak a * értékét kell a Views-nak kiolvasnia az URL-ből és behelyettesítenie a lekérdezésbe.

Ha argumentum nélkül jó lenne, akkor az argumentumok esetére nem lehetne beállítani az eredeti állapot mutatását?

Ezt nem értem.

0
0
szegedi képe

Beállítások:
név: gyoker
oldalnézet megvalósítása: pipa
url: menugyoker
view:list view
nincs lapozó és 3 node per page
fejléc lábléc: egy-egy sor, hogy látszódjon
blokk: semmi
mezők: tartalom cím, link egyebekben alapállapot
tartalom szövegtörzs: bevezető
parameter: nincs
szűrő: one of menufa (taxonomy fa)
felfedett szűrő: nincs
rendezés: létrehozás szerint csökkenő

Így elértem azt, hogy az adott menüpontba és alá beküldött cikkek közül a 3 legfrissebb látszik egy-egy mintasor között!

Amivel először próbálkoztam, hogy az URL-nek taxonomy_menu/1 -et állítottam be az jól működött csak sajna minden almenü helyén megjelen újra a 3 legfrissebb cikk, pedig ott az eredeti nézet szerinti összes cikket látni szeretném...

Most módosítottam az URL-t ahogy fennt leírtam és CREATE ALIAS gyártottam egy aliat a taxonomy_menu/1-re aminek az alias menugyoker...
Meg is jelenik a böngészősávban hogy URL/menugyoker, de ott a régi nézetet látom...:(

Mit rontottam el?

( mivel az aloldalak tartalma teljesen más kellene hogy legyen a jövőben, így nem igazán jöhez szóba, hogy mindenhol ugyanazokat a szűrőket használjam, arg-tól függő eltérésekkel...:( )
Szg

0
0
Illyés Edit képe

az adott menüpontba és alá beküldött cikkek közül a 3 legfrissebb látszik egy-egy mintasor között

sajna minden almenü helyén megjelen újra a 3 legfrissebb cikk, pedig ott az eredeti nézet szerinti összes cikket látni szeretném...

Meg is jelenik a böngészősávban hogy URL/menugyoker, de ott a régi nézetet látom...:(

Az egészből egy szót sem értek. Mi az a "mintasor"? Mit jelent az, hogy eltűnik egy menü, és helyette cikkek jelennek meg? (Kb. mintha itt a Hírek, Kézikönyv, Linkek, Fordítás... stb. helyett a fejlécen cikkek lennének???) Mi az a "régi nézet", amit a /menugyoker oldalon látsz?

Ha nem ismered a Drupal szakkifejezéseket, akkor szerintem inkább írd le a feladatot hétköznapi szavakkal, ebből így semmit nem lehet érteni.

így nem igazán jöhez szóba, hogy mindenhol ugyanazokat a szűrőket használjam, arg-tól függő eltérésekkel...

Akkor minden oldalra külön nézetet kell készíteni. Hol itt a gond? Továbbra sem értem, mi a probléma. :(

0
0
szegedi képe

Mint írtam az elején fastruktúrában gondolkodom, nem pedig egyszintű menüben, de hogy egyszerűbb legyen lefordítom, mert valószínűleg igazad van, hogy nem voltam elég egyértelmű:
mint a "hírek" menüpont a drupal.hu-n csak alatta képzelj el egy menüt sok menüponttal mindegyikben, a "hírek" menüpontot szerettem volna úgy megjeleníteni, hogy views-zal megjelenjen itt a 3 legfrissebb tartalom, és néhágy sornyi szöveg (ezekre utaltam mint mintaszöveg az előző írásomba), de sajna nem csak itt jelenik meg ez a nézet, hanem az összes almenü helyén is, ami nem igazán jó, mert ott az összes oda beküldött cikket szeretném megtalálni....
"Mi az a "régi nézet", amit a /menugyoker oldalon látsz?" kérdésre nagyjábból mindegy a válasz, mert nem a views-zal előállított nézet jelenik meg ( ténylegesen itt az ide próbaképpen beküldött cikkek jelennek meg amiket azért raktam ide, hogy lássam a változást...)
Az almenükre pedig akkor sem szeretnék nézeteket gyártani, mert egyrészt később nem én fogom az anyagokat feltenni és ez a módszer nem túl jól automatizálható (jelenleg nem is tudnám megcsinálni) például olyan helyzetekben, mikor a majdani használó új menüpontokat hoz létre.
És tény, hogy nem nagyon ismerem a drupal szakkifejezéseket, mert azt gyanítottam mikor belevágtam a drupal használatába, hogy egy használható, logikussan felépített keretrendszert fogok használni, amihez nem kell majd külön nyelvet megtanulni.... és nem is csalódtam:) Sajna ahogy egyre bonyolultabb dolgokat kell megvalósítanom egyre több problémába ütközöm így majd megtanulgatom a szükséges kifejezéseket is...
Szg
ui.: logikailag akkor sem értem a kiindulási problémám okát: a nézet miért nem csak egy lapot helyettesít, miért látszik a taxonomy_menu/1/* lapokon is, szerintem ez alapvető hiba... amennyiben pedig szándékosan így lett fejlesztve akkor sem értem, hogy ez miért nem korlátozható valamilyen módon?

0
0
Illyés Edit képe

logikailag akkor sem értem a kiindulási problémám okát: a nézet miért nem csak egy lapot helyettesít, miért látszik a taxonomy_menu/1/* lapokon is, szerintem ez alapvető hiba... amennyiben pedig szándékosan így lett fejlesztve akkor sem értem, hogy ez miért nem korlátozható valamilyen módon?

Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy valószínűleg nem jól adod meg az URL-eket a Views-nak. A Kutyák oldal felülírására használt nézet esetén a rendszer-URL-t kell használni: /taxonomy/term/x – és ezt takarod el utólag útvonal álnévvel. Nem ismerem a Taxonomy Menu modult, de nagyon is elképzelhető, hogy az is bekavar.

Én ilyen esetekben taxonómia helyett a fent belinkelt cikkben leírt CCK node reference megoldást használom a főkategóriák kialakítására, és ezt kombinálom szabad címkézéssel (Views Tagadelic modul).

Így megoldható, hogy kilistázzuk azokat a címkéket, amelyeket a felhasználók azon oldalakon használtak, amelyek a Kutya című CCK-s oldalra hivatkoznak node reference útján. A felhasználó ebből semmit sem lát, csak ki kell választania cikk beküldésekor, hogy a cikk a Kutya "kategóriába" kerüljön, és megadnia a címkét ("erdélyi kopó"), amiből azonnal létrejön a menüpont a Views Tagadelic segítségével.

0
0
szegedi képe

Gyanítom, hogy a taxonomy_menu-vel vannak a gondok, mert más oldalaimon csináltam egy-két próbát és simán megoldottam a dolgokat, még az URL-eket sem nagyon kellett kutyulnom...
Köszönöm a segítséget....
Szg

0
0
szegedi képe

Szóval a feladat hétköznapi nyelven:
fő menük:
kutyák,
macskák
blogok,
fotók
kapcsolat
Mindegyik külön menü, külön taxonomy szótárakból...
Ami nem megy:
A "kutyák" főmenüpontnak lesznek különböző almenüpontjai:
juhászkutyák,
vadászkutyák,
stb.
a "vadászkutyák"-nak ill. stb. menüpontoknak is lesznek almenüpontjaik:
"vadászkutyák" alatt "vizslák","kopók", stb.,
ezek még mindig menük voltak....
Most még tovább: ezek alatt lesznek fajták: itt lesz egy átalános bevezető majd pedig cikkek a fajtákhoz, tehát itt ér véget a fa nagyjából...
Cikket lehet beszúrni mindenhová, tehát a "juhászkutyák"-hoz is a ""vadászkutyák"/"vizslák"-hoz is, stb.
Amit nem tudok, hogy a "kutyák" gyökeret hogyan lehetne helyettesíteni egy olyan nézettel ami az összes almenüpontba küldött cikkek közül a 3 legfrssebbet listázza ki, a többi helyen pedig maradniuk kellene az eredeti nézeteknek, tehát látszódni kellene az összes oda beküldött cikknek!
Remélem így már érthetőbb vagyok....
Szg
ui. a többi menü is hasonlóan fog majd lkészülni, de az már csak analóg megoldást igényel....

0
0