views

magveto képe

Szaisztok, a belső emberektől kérdezném, hogy az ilyen problémát mint pl. ez https://www.drupal.org/project/views/issues/3039953
ilyenkor ki szokták cserélni a hibás modult, vagy összes weblapnál ahol előjön kell javítani a kódokat? Esetleg megvárni a következő frissítést?
Köszönet az okosításért. :)

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
HF leon képe

Időről időre előfordul, hogy különféle hibajelentések futnak be egy-egy modulhoz. Van, amikor csak hibajelentés, de van, amikor megoldás is érkezik, akár több is.

Amikor zöld lesz egy patch, akkor az azt jelenti, hogy a közösség tesztelte a megoldást és jónak találta. (Attól, hogy egy megoldás nem tesztelt, még lehet jó.)

Ezek után a modul fejlesztői döntenek arról, hogy mikor építik be megoldást, vagy használják fel a tapasztalatokat és akár egyes esetekben egy saját megoldást találnak a problémára. Ez azonban mindig a modul fejlesztőitől függ.

Amíg a modul fejlesztői nem javítják a modulban a hibát, addig a patch-et vagy kézzel vagy composer használata esetén composer-rel lehet beépíteni a modulba (ekkor a composer elvégzi a patch fájlban megadott módosításokat).

A patch egy github féle diff fájl. Leírja mely fájloknál mely sorok lettek eltávolítva és melyek kerültek hozzáadásra.

Amikor kijön egy frissítés a modulhoz, akkor meg kell nézni javították-e a modulban a hibát. Ha igen, akkor, már nem kell alkalmazni a patch fájlt. Ebben az esetben az issue is lezárásra kerül.

Nagyjából ennyit tudok elmondani eddigi tapasztalataim alapján.

2
0
magveto képe

Köszi szépen. :)

0
0