Views modul szerű oldalak

TS képe

Sziasztok,

Egy olyan vállalati site-on dolgozom, ahol az a kérés merült fel, hogy az oldalak területekre legyenek osztva. Mintha csak a Views modullal csinálnánk egy lista oldalt. Lásd mellékelt kép.

Viszont nincs szükségünk arra, hogy ezek a területek külön oldalakként, külön URL-en is megjelenjenek, sőt ezeket az elemeket nem akarjuk a felhasználóknak külön-külön oldalon is mutatni.

A kérdésem:
Lehet-e olyan megoldást csinálni, hogy létrehozom az oldalhoz tartozó mezőket (cím, alcím, tartalom, kép, anchor, stb.)csinálok mezőcsoportokat (pl. alcím, tartalom, kép) és a tartalom feltöltője kiválaszthatja, hogy hányszor használja fel ezeket a mezőcsoportokat. Hiszen azt előre nem lehet megmondani, hogy egy adott oldalon hány ilyen területet lesz, ezért gondolkodtam ebben.

Próbáltam rákeresni, de talán nem érte a drupálhoz eléggé, de sajnos nem találtam ilyen leírást, vagy ezt lehetővé tevő modult.

Köszönöm: TS

Drupal verzió: 
CsatolmányMéret
Kép ikon hosszu oldal.png105.63 KB
aksza képe

Kicsit nehezen értem, hogy mi a kérdés, de ha jól sejtem akkor az, hogy szeretnél egy nézetet bizonyos tartalmakból, de nem akarod, hogy azok címein tovább lehessen menni magára a node-ra. A viewsnál a címeknél az beállítható, hogy ne hivatkozzon a tartalomra, így nem lehet tovább menni. A kérdés további részét nem értettem.

0
0
TS képe

Csak majdnem.

Én pont ezt a működést akartam elkerülni, mert ezek az elemek nem kellenek nekem külön node-ban.

0
0
csakiistvan képe

vagy blokk vagy node, de tartalomként midnneképp szerepel valahogy, ahogy én csinálnám:
1 content_type
1 views:
főoldalon megjelenik, korlátlan elemet listáz, sorrend: frissítés dátuma pl, vagy ami neked szükséges,

ha kell a sorrendet felhasználóbarátan állítgatni, nézd meg a http://drupal.org/project/draggableviews modult

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

TS képe

Igen, csináltam tartalomtípust és összerendeztem Views-el. Úgy tűnik ez a megoldás marad.

A DraggableViews jó ötlet, köszönöm!

0
0
vikicica22 képe

Első kérdésre a panels modult használnám a második kérdésedre a válasz talán a filefield sources modul lenne a jó megoldás.

0
0
szantog képe

http://drupal.org/project/bean
ez a blokkokból entitást csinál, lehet neki fieldje, bundleje, kvázi dettó node, csak pont anélkül a sallang nélkül, ami neked nem kell. Fieldel + nézettel meg akár emulálhatod is az egész közzétett/főoldalra node viselkedést.

2
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.