Views grid hogyan?

pante képe

Sziasztok!

Azt szeretném megvalósítani, hogy vannak node-jaim, amik egy adott oldalon táblázatosan listázódjanak ki két oszlopban (csak a bevezető szöveg és a link a teljes tartalomra), viszont ne minden node, csak amelyiknek engedélyezem.
Illetve ha felkerül egy új node, akkor szúrja be a rendszer egy általam kiválaszott helyre. Nem tudom kivitelezhető-e, ha nem, akkor úgyis jó, ha sorrendben történik, tehát első helyre bekerül és a többi "cellát" eltolja egyel jobbra. (jobb oldalon lévő egyel lentebb balra kerül, mert csak két oszlop van)

Ehhez milyen modulokra van szükségem? Vagy elég a Views is?
Hogyan tudnám ezt egyszerűen megcsinálni, lehetőleg programozás nélkül?

Köszönöm előre is!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
szt képe

Elég csak a views ehhez, a táblázat helyett használd a "rács" (grid) megjelenítést.

0
0
Phoere képe

Maga a táblázatos megjelenítés valóban a Views-sal egszerűen megoldható, a bentebb tologatáshoz kell valamit kitalálni. Valahogy meg kell különböztetned az első sort a többitől.
Ha a rács helyett a Táblázat megjelenítést választod, ott biztosan van egy "views-row-first" CSS osztályazonosító az első sorra. (Lehet, hogy a rácsnál is van hasonló.)
Ez esetben CSS-ben tudod megoldani az első sor kiemelését.

Az "általad kiválasztott hely" variációhoz kell egy saját súlyszám meződ minden megjelenítendő node-hoz, amit Te állítasz be és aszerint rendezed a megjelenítést. Így viszont már kiesik ennek az új sornak a kiemelhetősége. Illetve egy idő után elég nehézkes lesz ennek a nyomonkövetése. Úgyhogy szerintem az első változat az egyszerűbb.

A "ne minden node" tág fogalom. Ha egy tartalomtípuson belül akarsz válogatni, akkor kell egy újabb mező (logikai kapcsoló), amelynek állapotára állítasz be szűrőt (feltéve hogy a nem használható a Közzétéve/rejtett állapot, mert a többi node is publikus). De szerencsésebb, ha külön tartalomtípust alkalmazol amegjelenítendő tartalmakra és akkor csak típusra kell szűrni. Tehát a kérdés az, hogy mi alapján akarod kiválasztani a megjelenítendő node-kat az összes közül.

1
0

Csökönyi Ferenc

pante képe

Köszönöm, segített a válaszod, meg bírtam szépen oldani grid-del, majd ami már nem aktuális node, ott kikapcsolom a közzétételt. Esetleg ha hosszútávon nem válna ez be, akkor létrehozok neki egy új tartalomtípust, ami a node klónja és azt soroltatom fel a grid-ben.

0
0
Phoere képe

Ha a megjelenést az befolyásolja, hogy az adott node lejárt, akkor inkább azt érdemes megvizsgálnod, hogy van-e olyan jellemzője a node-nak, ami alapján előre eldöntheted-e, hogy meddig legyen aktív. Pl. lejárati idő megadása.

Ha Te kapcsolgatod manuálisan, akkor nincs értelme a tartalomtípus létrehozásának, hiszen akkor a tartalom típusát kellene állandóan átállítani, ami felesleges bonyolítása a problémának (bár van erre modul). Ennél egyszerűbb a közzététel állítása, amit most választottál.

Ha pl. tudod előre, hogy mikortól nem aktuális egy adott node, akkor kell egy date mező, amit beállítasz és a Viwes szűrőben erre csinálsz egy szűrőt: azon node-k jelenjenek meg, melyeknél a date mező értéke nagyobb, mint az aktuális dátum.

1
0

Csökönyi Ferenc