Videó indexkép előállítás?

Karabiner képe

Egy olyan ügyeben keresek megoldást, hogy 7 drupalon belül fájlfeltöltésen keresztül beküldött MP4 videó esetén hogyan tudnék a videóról egy automatikusan generálódó videó index képet előállítani?

Sima tucat bérelt tárhely és nincs mód vagy lehetőség egyedi szerveres megoldásokra. A ffmpeg kérdenek már többször nekifutottam. Kiderült, hogy elég egy bajos jószág. Bár találtam aktiválási lehetőséget a tárhelyen de nem úgy tűnik, hogy valóan működne.

A külső stream felé is tapogatóztam pl Zencoder de sajnos csak bélyegkép előállításra nem használható videó konvertálásra viszont nem lenne szükség.

Szóval van e valami lehetőség már létező drupalos megoldással csak videó indexkép előállítására?

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
dongodani képe

Ha már úgyis fájlfeltöltésről van szó egy alap tárhelyen, praktikusabb egy kép típusú mezőben feltölteni a videó mellé az előképet is.

1
0
Karabiner képe

Nekem is ez volt az első tervem, hogy töltsünk fel mellé egy képet és kész. Heveny nemtetszés lett a megoldásból, hogy már pedig az a videóból legyen automatikusan létrehozva ne külön kellejen a usernek mellékelnie.

0
0
aboros képe

ami még hevenyebb nemtetszést fog kiváltani, nevezetesen az, hogy automatikus. :) tehát nem kontrollált, generálódik majd egy indexkép, "valahonnan" a videóból, de hogy pont nem onnan, ahonnan jó lenne, az biztos. épp tátva lesz a riportalany szája például.

nekem az a tapasztalatom, hogy sokkal jobb, ha manuálisan töltök fel indexképet, mert akkor nálam a teljes kontroll és az a plusz két perc amit az indexkép elkészítésével "veszítek" bőven megéri nekem, hogy pontosan az lesz az indexképen amit én akarok.

1
0

-
clear: both;

dongodani képe

Egyfelöl a You Tube generál ugyan előképeket, ám azzal is bíbelődni kell hogy a user kiválassza közülük megfelelőt. Pontosan olyan okból, mint amit a kolléga az előbb leírt.
Talán még az olyan Drupalba modul szinten integrálódó videó platform szolgáltató jöhetne szóba, mint mondjuk a Kaltura.

0
0
pp képe

Ahhoz, hogy kinyerj képet egy videóból, azt dekódolnod kell. Ez nem egy egyszerű feladat, lévén nagyon sok fajta videó formátum van. Én nem tudok PHP-ban olyan megoldásról, ami mindenfajta külső lib nélkül képes lenne erre.

Szóval a szerver oldalon mindig kell valami plusz, vagy...

ha ezt nem tudod megoldani, mert olcsóhoszton vagy, akkor vagy valami külső megoldást keresel, egy másik szervert, vagy megpróbálkozhatsz erre használni a böngészőt hisz ma már a html5-ben sok minden csodát meg lehet oldani. Ebből jól használható modult készíteni nem egyszerű feladat, általánosan használható Drupal modult meg még nehezebb.

Használj külső szolgáltatót, youtube, vimeo, stb. azok megoldják neked ezt, és modul is van hozzájuk.

2
0
Karabiner képe

Köszönöm szépen a hasznos javaslatokat.
Sajnos megerősítettétek, hogy az indexkép kreáláshoz mindenképpen valamilyen szerveroldali feldolgozás szükséges. PP ajánlása a canvas megoldásra valóban nagyon ügyes, ennek kicsit jobban utánanéztem találtam is működő demót nem elképzelhetetlen egy cél modul írása de ez meghagyom a hozzáértőknek.
Ez egy hobbi közösségi oldal lesz, így nincs lehetőség állandó plusz költségekbe belemenni. A Zenkoder vagy a Kaltura emiatt kiesett továbbá nem várható, hogy nagy tömegbe lennének ilyen típusú videófeltöltések. Ezeket figyelembe véve sikerült egy megvalósítható és megnyugtató megoldást találni. Ami végül is egy már az elején felvetett megoldáson alapul. Eredetileg sem voltszó semmilyen videófeldolgozásról erre többször is felhívtam a figyelem a hibát ott vétetem, hogy nem részleteztem pontosan mit is jelent ez. Ebből adódott aztán a felháborodás, hogy miért manuális az indexkép feltöltése. Eszt tisztázva végül a tulajdonos önként vállalta biokonverter szerepét, ezzel megoldva a többfajta videó formátum feldolgozásának lehetőségét és az indexkép elkészítését.
Némi jogosultsági változtatás és értesítő email hozzácsapásával végül is megmaradt az eredeti manuális megoldás.

3
0