Videók lejátszása

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

D7-hez milyen videólejátszót ajánlanátok?
Van pár modul, de tapasztalatom ezzel kapcsolatban kevés, ezért kíváncsi lennék, nálatok bevált-e valamelyik, vagy melyikről hallottatok jókat, melyiket javasolnátok.

Előre is köszi!

U.i.: jelenleg még egyébként ott tartok a megrendelővel, hogy elmagyarázzam neki, miért nem fog tudni RENDES DVD-formátumú (VIDEO_TS, AUDIO_TS könyvtárakkal ellátott) filmeket lejátszani...... nem egyszerű.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aksza képe

Egyszerűbb ha elmondod neki mennyibe kerül egy 10-20 gigás tárhely, akkor megérti majd. D7-hez a média modult szokták ajánlani, de nekem nincs tapasztalatom.

0
0
Sk8erPeter képe

A Media modul önmagában lejátszásra nem képes, csak nyújt egy tök kényelmes felületet az új fájlok feltöltésére, korábban feltöltött fájlok felhasználására, kezelésére, stb.

Egyelőre helyi videólejátszó lenne a kérdés, hogy melyiket javasolnátok.

Eddigiek:
- jPlayer nagyon jó hangfájlok lejátszására, de valamiért nálam videófájlokkal nem küzd meg jól Drupal alatt (! - egyébként saját webszerveren, saját beállításokkal megy), még a hivatalos honlapról letöltött, támogatott videóval sem.

- JW Player
- Video.js
- ......?

Kérdés, melyik vált be nálatok.

0
0
leonidasz képe

Mp4-be tessék dolgozni, ha komoly a szerver, akkor rakhat fel dvd-t is majd az ffmpeggel át kell kódoltatni, de ez sokba kerül... :)

Lejátszó: video-js, ha a böngésződ, oprendszered, tudja kezelni a html5-t (mp4), akkor az jelenik meg, ha nem akkor flashplayer. Teljesen jól működik...

Whysiwig-ben: videofilter, az jó a youtube, vimeo, dailymotion meg ilyen videós oldalak videóinak beillesztésére.

1
0
Sk8erPeter képe

Köszi! Akkor Video.js lesz belőle, ezek szerint már van tapasztalatod vele. :)

Speciel nem a Wysiwig modult használom, hanem a CKEditort (tudom, hogy előző is támogatja ezt), ez nálam elég jól bevált. Asszem mintha az is tudna hasonlót.

0
0