Van-e élet az extra.hu halála után? :-)

aksza képe

Az extra.hu szolgáltatónál lévők gondolom nem kis meglepetéssel nyugtázták, hogy az ígéretek ellenére pár hét múlva megszűnik az ingyenesség. Ennek apropóján talán nem lenne haszontalan ha egy kicsit rendszereznénk ebben a topicban az ingyenes tárhely alternatívákat.
Tudom én, hogy nem profi dolog ingyenes helyen honlapot építeni, de azért mégis.
Az én evolúcióm így nézett ki: megszülettem > 42 év drupal nélkül > nagygusztijegyzet > localhost > ingyenes tárhely > hobbi weblap > weblap amiért fizettek :-)). Szóval ezért jók ezek az ingyenes helyek.

aksza képe

Akkor el is kezdem. Az én "szívem csücske": http://www.000webhost.com/
Tippek hozzá:
1. Ha Drupal 6-ot akartok telepíteni akkor ki kell kapcsolni a regisztrációval aktiválódó weblap analitikát, ezt nem reklámozzák de itt lehet: http://members.000webhost.com/analytics.php
2. Az 1,5 GB limit semmit nem jelent, ha 1-2 MB-nál nagyobb fájlokat akartok tölteni akkor lefagy a feltöltés, a drupal fájlok, modulok, sminkek stb. azért szépen felmennek, de filmet, zenét felejtsétek el.
3. A regisztráció után 2-3 napon belül ellenőrzés alá vonják a lapot, tehát addig ne publikáljátok, ne hívjátok az ismerősöket "weblap nézőbe" mert lehet, hogy egy felirat fogadja őket: ellenőrzés alatt
4. Cpanel adminisztrációs felület, ami szerintem jó (szerveresek azt mondják szétszabdalja a szervert, nem értek hozzá)
5. Cron futtatás lehetséges, de be kell állítani külön a cpanel megfelelő helyén
6. Az adatbázis létrehozása nagyon könnyű, jól áttekinthető, telepítéskor könnyen kivehetők az adatok amik kellenek a drupalnak
7. php memoria limit: 32 MB, tehát D6 alatt CCK, Views, webáruház :-) felejtős, kis szerencsével első kettő "eldöccen"
8. Hírlevelet nehogy küldjetek, azonnal tiltják az oldalt, a tömeges php levelek miatt spam küldő oldalnak veszik a lapot, nincs mérlegelés, egy automata program azonnal tilt. A helpdesk staffnál vissza lehet könyörögni, de nem kevés idő és nyelvi edzőtábor.
9. Sebesség: amikor az amcsik felébrednek (nálunk kb. 12-15 óra) akkor kicsit dadog, de nem vészes.
10: Reklám stb: semmi (még kis felirat sem a jobb sarokban, dejó nejó :-)
11: Itt működő weblap nézegető: írj pm-et

0
0
aboros képe

sose értettem az ingyenes "tárhely" szenvedést.

0
0

-
clear: both;

Balogh Zoltán képe

A havi 2 ezer évi 24 ezret eredményezne, ami azért nem picit túlzás, ennyit nem szabad adni érte. Éves szinten 10 ezer környékén már bőven hozzá lehet jutni akár gigabájtos tárhelyhez is (az arhív kedvéért hozzáteszem, ezt a 2010. év elején írom Magyarországon, és pár év múlva ez viccesen nagy összeg lesz egy ilyen igen pici tárhelyért). Ennyiért jelenleg olyan webhelyhez lehet hozzájutni, ahol a Drupal is tökéletesen fut, sőt még a support is benne van.

Az lehet a dolgok bibéje, hogy sok ember nem fizet havi egy doboz cigi árát, ha valami van "ingyen" is. Tipikusan kínai óccsó vásárló. Szar, de van. Ez nem fut, az nem úgy van beállítva, ezt meg pláne nem lehet, stb. Szerintem minden ember életében eljön az a pillanat, amikor vált. VAGY! Ha nem vált, hanem inkább másik ingyenes szolgáltató keres, hát az az Ő baja.

Van-e élet az extra.hu halála után?

Hogyne, DE előtte is volt.

0
0
Den képe

A merdzsóért se érdemes milliókat (10 milliókat) fizetni, 10E-ért működő wartburgot kapni...

De ne panaszkodjon senki, ha lassú az oldal, 32M ram van csak, nem válaszol a support, stb.

Vagy éppen ami eddig ingyenes volt, az fizetős lett hirtelen.

A havi 2E reális ár egy normális szolgáltatásért.

0
0
aboros képe

hogy hány gigabájt lemezterületet kapsz az kb irreleváns. nem azért kerül pénzbe, vagy legalábbis egy jó helyen nem az kerül pénzbe, hogy hány gigabájt. a legegyszerűbb csomag is korlátlan gigabájt.. huszonegyedik század hahó, a felhő kora, olyan, hogy túl nagy fileméret nem létezik. persze nem próbáltam ki, hogy hány terránál szólnak rám, de 100+ gigáért még nem szóltak. :)

0
0

-
clear: both;

aries képe

Összehasonlításképp, az Amazon S3 ~100GB-os forgalomnál ~10 USD-vel melleszt le, cserébe nem számít, hogy ezt a 100GB-ot 1 órán belül, vagy 1 hónapon belül töltik le.

0
0
Germo képe

Igaz a
http://www.frihost.com/
reklámmentes, de a tárhelyedért postokkal kell fizetni. Ez vicces megoldás, nekem speciel pont jól jött, mert a fórum egy részén kivesézhetjük a barátommal a tervezett játék részletit.

A limit 250 mb, ha jól emlékszem. Maileket nem küldöztem, arról nem tudok nyilatkozni. Eddig csak notepad++ -al szerkesztettem weboldalt, most ismerkedek a Drupállal, ami szerencsére egy csomó munkát levesz a vállamról. A wordpressel való összehasonlításban nálam ez nyert.

0
0
aksza képe

Mindenkivel egyet értek, ennek ellenére ez egy létező probléma, sok kezdő próbálkozik ingyenes tárhelyen mielőtt fizetősre menne. Ez abból is látszik, hogy kb. 30 e-mailt kaptam az általam emlegetett tárhellyel kapcsolatban. Tehát ez a kérdés foglalkoztatja közösségünk (leginkább kezdő) tagjait, ezért kezdtem el ezt a témát, nem azért, hogy dicsérjem vagy ajánljam az ingyenes dolgokat.

0
0
gyuresz05 képe

Jómagam a regisztrációmmal egy időben találkoztam a Drupallal. Most localhoston dolgozom, tanulok. Mielőtt végleg összebarmolnék mindent egy fizetős helyen, szerencsésnek tartom regisztrálni egy ingyenes tárhelyen. Ha ott is működik minden, természetesen hajlandó vagyok fizetni egy komolyabb szolgáltatásért.

0
0
aboros képe

Ha ott is működik minden, természetesen hajlandó vagyok fizetni

ponthogy ott nem fog működni "minden", kb semmi nem fog működni, 32M memória az nevetségesen kevés.

felrakod az ingyenesre, és nem fog menni a "szar" drupal. felrakod ugyanoda a vördpresszt az meg menni fog. váltasz hát vördpresszre. :)

mindegy én igazán nem akarok senkivel se ezen vitázni, csak mondjuk ha meg olyan szempontból nézed, hogy a havi kétezer az tegyük fel "a tanfolyamod" ára, akkor mindjárt más nem? öt sör áráról van szó.

az "ingyenes" tárhelynél meg fél napokat fogsz szenvedni rossz esetben a legegyszerűbb dolgokkal is, lesz amibe meg egyátalán nem tudsz életet lehellni.

0
0

-
clear: both;

gyuresz05 képe

Mondjuk, localhoston igyekszem pöccre kidolgozni mindent, és ha van ingyenes kipróbálási lehetőség fizetős oldalon (amit talán olvastam is...), akkor semmi kifogásom ellene, hogy egyből ott kezdjek.
Ha odáig eljutok, úgyis privátban zargatom az "öregeket", mert fórumon, érthető okokból senki nem reklámoz ilyet.:))

0
0
Közszolga képe

Én is ingyenes tárhelyen kezdtem, sőt, még nemrég is előfordult, hogy olyan lapot ilyenre telepítettem, amit ingyen csináltam egy kis közösségnek. Egy ilyen kis látogatottságú egyszerű oldalba még belefér, hogy néha nem elérhető a szerver, vagy más gondok merülnek fel, ráadásul nem volt kedvem domaint regisztrálni + a fizetős tárhelyemen új adatbázist, gyökérkönyvtárt igényelni.
A komolyabb oldalaim természetesen fizetősön vannak. Még annyit, hogy vannak olyan fizetős helyek, amelyek gyengébb szolgáltatást nyújtanak, mint egy ingyenes... Egy kezdőnek nagyon nehéz eligazodni ilyen körülmények közt. Már többször felvetődött egyébként, hogy miért nem csinál valaki egy ajánló oldalt, ahol a tárhelyeket lehetne értékelni, de nagyon nehéz ügy, soha nem lehet tudni, hogy melyik véleményt írja az érdekelt, vagy esetleg ellenérdekelt cég.

0
0
Gorduin képe

... azt már más topicokban is leírták: Kezdő drupalosoknak (mint amilyen én is vagyok) tökéletesen megfelel a neobase.hu oldala.

Előnyei:
- ingyenes,
- fel van telepítve a Drupal,
- az alap modulok telepítve vannak,
- ftp elérést biztosítanak,
- nincs reklámbanner,
- bármilyen modullal bővíthető,
- stb.

Annak aki nem akar bíbelődni a telepítéssel és nincs saját szervere amit profi módon tud kezelni, sokkal egyszerűbb és kényelmesebb választás. Nem mondom, hogy túl bonyolult egy fizetős szerverre feltelepíteni, de vannak buktatók. Ezt itt a drupal.hu oldalon is tapasztalhatta mindenki, mert sok helyen volt egy csomó szerver oldali beállítási "hiba" vagy probléma.

A neobase.hu természetesen vállal mindenféle szolgáltatást. Domain igénylés, áthelyezést, stb, úgy ahogy minden más fizetős szolgáltató is.

Saját tapasztalataimból merítve azt tudom mondani, hogy az elmúlt 3/4 év alatt nem találkoztam olyan leállással ami napokig elhúzódott volna.

0
0
nevergone képe

Azért ehhez tegyük hozzá az alábbi linkeket, minden külön vélemény nélkül:
http://drupal.hu/node/9498
http://drupal.hu/node/9326

Szóval semmi sincs ingyen - ott sem.

0
0
Közszolga képe

Még szerencse, hogy nem volt napokig tartó leállás, mert az csak olyan oldalaknál megengedhető, ahol nincs egy látogató sem :-) Persze a rövidebb leállás sem öröm, de épp erről van szó: ha megnőnek az igényeid (vagy mert hasznot vársz az oldaltól, vagy mert komoly hobbivá vált részedről), akkor már megéri beruházni azt a sokat emlegetett havi néhány kupa sör árát.
Addig meg nyugodtan kísérletezhetsz, tanulhatsz az ingyenes szolgáltatónál, mondom, néha egy fizetős is gyengébb szolgáltatást nyújt, mint egy jó ingyenes...

0
0
speeedfire képe

szerintem is nagyon jó a neobase, eddig a 000webhoston voltam, de nem vált be
a mostani nagyon tettszik, bár tény amit már írtak is h az elérési útvonalak nem igazán tettszenek, de ez van, cserébe gyors elérés van és 256mb ram, ami azért nem mondható kevésnek szerintem
egyelőre csak hobbi célból van az oldal meg ha valamit publikálni akarok ismerősök számára

0
0



-----------------------------------------------------------------------------------------
http://tothszabi.info

Gorduin képe

... és már be is látom, hogy a tapasztaltabbaknak megint csak igaza lett ezzel, mármint a neobase-val kapcsolatban...

A múltkori (februári) dicséreteim után előjött egy olyan probléma, ami miatt kénytelen voltam beruházni (bár ennek más okai is voltak) és keresni egy másik szolgáltatót.

Történt ugyanis, hogy a neobase-s oldalamat egy szegedi iskola levelező tagozatnak jegyzet és információ megosztására alakítottam át. Összesen volt kb. 20 regisztrált felhasználó, kb. 140 különböző tartalom és összesen 450 MB adat (a későbbiekben fontos lesz ez az adat). :-)

Ez a hatalmas mennyiségű információ tömeg többnyire .doc-okból, .pdf-ekből, és .xls fileokból továbbá az oktatáshoz szükséges képfile-okból tevődött össze. Egyik napról a másikra 403-as hibával szúrta ki a szemem a böngésző az oldal megnyitása helyett. Gondoltam, hogy milyen jó lesz az, ha írok a supportnak, hátha meg tudják mondani, hogy mi a gond. Mielőtt válaszoltak volna megoldódott a probléma.

Telt múlt az idő, aztán egyszercsak jött a vizsga időszak, amikor a jegyzeteknek igencsak nagy hasznát vette (volna) mindenki, feltéve, hogy le tudja tölteni azokat az oldalról. Aztán a hiba újra előjött. Újabb levelem célba talált! A válasz a következő: "A neobase nem filemegoszto szolgaltatas igy kerjuk ne is hasznalja arra. Tobb gigabyte napi forgalom par 10 latogatoval nehezen vedheto legalis hasznalat mellett, a rendszer pedig ezt automatikusan eszleli es letiltja 1 napra."

Mi alapján döntik el, hogy legális vagy nem legális?
- A feltöltött file-ok mind a saját tulajdonunkat képezik.
- Semmilyen anyagi vonzata nincs és nem is volt a letöltésnek.
- Miért nem írják le valahova (mert "felhasználási feltételek" nevű dokumentummal nem rendelkeztek, hiába utaltak rá egy másik levelükkel), hogy "ne tölts fel file-t, mert nem szabad"?!
Hogyan jött össze a "több gigabyte napi forgalom" ilyen kevés file-ből?
- Ráadásul a letöltési sebességet is korlátozták 10kB/sec-re. Így meg aztán pláne érdekesen jön össze akár a napi egy GB is, nemhogy több...

A kaput igazából az tette be, hogy az utolsó két (supportnak címzett) levelemre ismételten nem válaszoltak. Pedig a vizsgaidőpontok nagyon gyorsan közeledtek.

Igazából már mindegy. Elköltöztem. A Drupal backup és migrate moduljának köszönhetően egyszerűen ment mint a karikacsapás!

1
0
chx képe

evek ota a hostignition-nel tartom a blogomat, 20 dollar evente. Ez kemeny 350 forint havonta. 32MB a memory limit. Van CPanel es parancssor is, cvs, svn.

0
0
Ave képe

Mostanában fedeztem fel. Olcsó, ingyenes kipróbálási lehetőséggel: www.netdekor.hu

0
0