Váltás két tartalomtípus között

pante képe

Üdv!

Van két tartalomtípusom: főoldali_hírek és hírarchívum
Ha létrehozok egy új hírt, akkor főoldalon listázódik, ha lejár, akkor viszont létrehozok egy új hírt a hírarchívumban, aminek teljesen ugyanaz a tartalma, majd törlöm a főoldali hírt.
Ez eléggé macerás, gondolom van egyszerűbb módja is.
Hogyan lehetne ezt egyszerűbben és szebben megoldani? (a közzétéve + címlapra helyezve opció megkerülésével, mert Views-szel egyedi kezdőlap van, így azon nem működik)
Tudtommal ha már létrehoztam egy X tartalomtípust (node-ot), akkor utólag már nem lehet másik Y tartalomtípusba átrakni.

Köszönöm!

Drupal verzió: 
HF leon képe

Szerintem ez az átmásolgatós dolog fura elképzelés.

Eleve lehetne idő szerint is kiválasztani, hogy meddig legyen címlapon egy hír. Vagy lehetne több lapos címlapot csinálni és a további oldalakra kerülnének a régebbi hírek.

Valamint használható lenne a taxonómia. Ekkor egyedileg határozhatnád meg, hogy melyik címke tartozik az adott hírre és ezek alapján szűrhetnéd a híreket. Ha egy hír szerinted, már nem aktuális kitörlöd a címkét és hozzáadod a hírarchívum címkét mondjuk.

0
0
aboros képe

„a közzétéve + címlapra helyezve opció megkerülésével, mert Views-szel egyedi kezdőlap van, így azon nem működik”

ezt kifejtenéd, hogy miért nem? illetve milyen nézet ez, hogy nem lehet benne közzétéve és címlapra helyezve szűrő? bármilyen node alapú nézetben használhatod ezeket a szűrőket. a "főoldali_hírek és hírarchívum tartalom típusok" megoldás teljesen hibás, semmiképpen ne csinálj ilyet.

0
0

-
clear: both;

SecMan képe

Több megoldás is létezik, de több tartalomtípus biztos nem kell ehhez.
Mindenképp kell egy "kapcsoló" (boolean field) ez lehet a gyári "Címlapra helyezve" is.
Ezt használhatod views-ban a megkülönböztetéshez.

Ha az a gond, hogy az archívumban ne jelenjen meg a kezdőoldali, akkor ott a "nem" állapotra szűrsz, a kezdőoldali nézetben pedig az "igaz" állapotra.

De, akár e nélkül is megoldható, ha más különbség nincs, hogy pl. ha tudod hogy a kezdőoldalon az 5 darab legfrissebb jelenik meg, akkor az archívum nézetében eltolod a megjelenítést 5 darabbal, hogy a 6. legfrissebbtől kezdjen listázni.

0
0