Utánvétes Fizetés és Banki átutalás Commerce-ben

vikicica22 képe

Hello mindenkinek!

Eddig csak nézelődni lehetett a webáruházban de szeretném, ha vásárolni is lehessen benne és úgy látom elérkezett az idő, hogy ezt is beletegyem az oldalba.

A kérdésem az lennem, hogy utánvétes fizetést és banki átutalás melyik modullal a legkönnyeb megoldani. Azért kérdezem ezt mert nagyon nem értek hozzá és nem szeretném elrontani a dolgokat.

Utánvételes fizetés egyértelmű, hogy amikor megérkezik a csomag akkor fizet, de a banki utalásnál bármilyen kártyáról lehet utalni a megadott számlaszámra? (OTP, CIB, Takszöv, stb..) Van egy rubrika oda beírja a bankkártya adatait és már az összeg el is ment a webáruháznak? vagy ez nem ilyen egyszerűen megy?

Szóval fizetési modult keresek. Látom van sokféle de mivel ebben még nem vagyok jártas inkább én is olyan szeretnék használni amit itt a fórumozók használnak és ajánlanak nekem.

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
asrob képe

A banki átutalás nem egyenlő a bankkártyás fizetéssel.

Előbbi esetben megjelenítesz és/vagy küldesz emailben egy tájékoztató emailt az ügyfélnek, hogy mekkora összeget, milyen bankszámlaszámra, milyen bankszámla tulajdonossal és esetleg milyen közleménnyel utaljon el egy összeget.
Innentől kezdve az ügyfél a saját netbankjával / mobil alkalmazásával elindítja az utalást.

A bankkártyás fizetés esetén pedig a webáruházzal szerződött bank felületén bepötyögi a bankkártya adatait és indítja a fizetés. A webáruház visszakapja, hogy sikerült-e a tranzakció vagy sem és kész.

Persze eléggé sarkosan de kb. ez a lényeg. Azt kell eldönteni te melyiket szeretnéd utána már van számtalan lehetőséged.

Bankkártyás fizetésre például:
- https://www.drupal.org/project/commerce_otp

Banki átutalásra például kiküldesz egy emailt a megrendelési folyamat végén a tudnivalókkal, ezt megoldhatod modullal (pl. rules) vagy leprogramzhatod is.

Utánvéthez modulok például:
- https://www.drupal.org/project/commerce_osp
- https://www.drupal.org/project/commerce_cop

2
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

czigor képe

Annyit fűznék hozzá, hogy ha HUF-ban történik a fizetés, akkor D7-re https://www.drupal.org/project/commerce_cib és https://www.drupal.org/project/commerce_otp a javasolt. (D8-ra már van https://www.drupal.org/project/commerce_barion_payment, ami szintén népszerű HUF-os fizetési szolgáltató.) Mindkettőnél egy többhetes szerződéskötési folyamatra kell számítani a CIB-bel illetve OTP-vel. Kicsit mások a tarifák meg a feltételek. (Pl. pár éve OTP nem tolerálta, ha sokáig nincs forgalom, CIB-nél ez nem volt probléma.)

Ha más pénznemek is vannak, akkor több tucat fizetési szolgáltató közül lehet választani, aminek van drupal modulja (paypal, auth.net, square, braintree, amazon...). Ezekkel HUF-ban általában drágább a fizetés az átváltás miatt.

Nem csak az utánvétre, hanem a banki átutalásra is használható a https://www.drupal.org/project/commerce_cop. Ezzel a modullal a checkout végén meg tudsz jeleníteni egy üzenetet, hogy hova kell utalni.

2
0
vikicica22 képe

Köszönöm a segítséget és a nagyon hasznos ínformációkat!

„többhetes szerződéskötési folyamatra kell számítani” -na ez durva! Nem gondoltam, hogy egy bankkártyás fizetésre alkalmas oldal „ennyi problémával” jár.

Ha besétálok a bankomba és mondom van egy webáruházam, ami Drupal és ehhez szeretnék bankkártyás fizetést akkor ők tudják egyáltalán, hogy mi az a Drupal?
Vagy ez hogyan kell elképzelni? :)

Szerintem sokan azt sem tudják mi az a Drupal max. a Wordpressről halottak. Vagy ennyire felkészültek a bankban az ott lévő emberek?

0
0
asrob képe

Mivel nem voltam részese ilyen szerződéskötési folyamatnak ezért ez csak feltételezés, de szerintem nem fogja őket érdekelni, hogy Drupal vagy WordPress vagy bármi más van a túloldalon.

Tudtommal ők adnak egy API-t / SDK-t és a többit csináld te. Értem ezalatt azt, hogy ha Drupalhoz kell OTP fizetési modul és még nincs, akkor azt bizony neked kell lefejlesztened.
Így szerintem az ügyintéző nem fog a szoftvereddel foglalkozni első körben, mert ott kezdődik a dolog, hogy a bank szerződést fog-e veled kötni, megvannak-e ehhez a megfelelő feltételek.

Jó kiindulópont lehet még:
- https://www.simplepay.hu/fejlesztoknek
- https://www.simplepay.hu/kereskedoknek

0
0

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu