User/entity reference mező alapértelmezett éréke

ipeto képe

Sziasztok!

Arra lenne szükség, hogy egy tartalom esetében rögzíteni lehessen a tényleges ill. a "hivatalos" szerzőt. Vagyis előfordulhat, hogy a tartalmat egy adminisztrátor hozza létre egy user helyett, de nyilván rögzíteni kell, ki helyett tette ezt.

Arra gondoltam, hogy egy user/entity reference mezőnek kellene alapértelmezett értékként megadni az aktuális user-t, amit az adminisztrátor át tud írni. Viszont ezek beállításánál az alapértelmezett értékben nem fogad el vezérjeleket. Van a User Reference URL Widget modul, ami jó lenne erre a feladatra, viszont itt utólag nem lehet szerkeszteni a mezőt. A másik az Entityreference prepopulate, ahol meg nem igazán látom, hogy mondjuk a menüben egy "Dolgozat létrehozása" menüponthoz hogyan jönne létre az az url, ami tartalmazza a felhasználó azonosítóját.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
csakiistvan képe

Ez a mező a node author fieldje, vagy egy külön field? Ha külön akkor legyen 2 field (tényleges, hivatalos) és preprocess_nodeban vizsgálni mondjuk hogy ha az egyikben van érték, akkor a másik ne jelenhessen meg, mert gondolom nem kell mindkét field.

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

ipeto képe

Külön field. Valóban, ez is jó megoldás, hogy a "tényleges szerző" automatikusan töltődik fel mondjuk a User Reference URL Widget segítségével, a "hivatalos szerző-t" meg csak az adminisztrátor tudja szerkeszteni.
Illetve közben még kikeresgéltem a hook_form_alter()-t, így egy minimodulból kóddal is adható default érték a mezőnek.

0
0
csakiistvan képe

Remek :)

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

ipeto képe

Sőt közben rájöttem, hogy alapértelmezett érétket egyszerűen egy rule-lal is lehet adni a szerző mezőnek.

0
0