User 1 felhasználó vs. Admin felhasználó

Vulpex képe

Sziasztok!

Egy új portál fejlesztésébe fogtam bele, ezúttal D7 alapokon.

A kérdésem az lenne, hogy milyen hátrányokkal jár az, ha User 1-ként használom (üzemeltetem) a portált folyamatosan, vagyis azt a fiókot használom portálfejlesztésre és adminisztrálásra egyaránt. Sokan írtátok, hogy nem ajánlatos, ehelyett érdemes létrehozni egy külön Admin jogú felhasználót magamnak és User 1-et csak vész esetére, SOS helyzetekre ajánlatos használni.

Szerény véleményem szerint nincs sok értelme a fő adminnak (tulajdonosnak) két külön accountot létrehozni két külön e-mail címmel még akkor sem, ha vannak az oldalon más adminok is. D7 alatt már az update.php futtatási joga sem köthető kizárólagosan User-1-hez. Ezen kívül a portál regisztrált felhasználóit össze fogja zavarni, hogy a taglistában több admin account is tartozik egy felhasználóhoz, vagyis nem túl egyszerű/felhasználóbarát, pedig én egyszerű és felhasználóbarát portált szeretnék létrehozni. :)

Persze lehet, hogy csak én gondolom így. Nektek mi a véleményetek erről, hogyan lenne érdemes ezt megoldani?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Laza képe

Másnak nem kell kiadni és kész, akkor használod az admin role-t.

0
0
Vulpex képe

Nem azt mondtam, hogy nem lehet user 1-gyel adminisztrálni a portált, hanem azt, hogy sokak szerint nem ajánlatos.

Ezen a fórumon is elhangzott már elég sokszor, ezért gondolkodtam el rajta én is.

http://drupal.org/node/570572
A fenti linken elég sok véleményt lehet erről olvasni: D7 alatt user-1 már "Maintenance account" néven lett megjelölve, és az is felmerült, hogy válasszák ketté az User-1 és az Administrator accountokat egymástól a Drupal újabb verzióiban, illetve már a portálrendszer telepítésekor ez a két account egymástól függetlenül létrejöjjön. (Itt most nem az Admin csoportra gondolok, az más tészta...) Vagyis használja akár ugyanaz a személy mindkettőt, csak az egyiket a portálkezelő rendszer karbantartására, a másikat a tartalmak adminisztrálására célszerű használni.

0
0
Balogh Zoltán képe

A viewfield modullal volt olyan kalandom, hogy nem uid1-el adminisztráltam egy honlapot, hanem uid3-al, akinek persze minden pipája megvolt. Oszt mégiscsak hiányoltam egy checkboxot a CCK mező szerkesztésében, rémlett, hogy itt kéne lennie. Szívtam vele jó 1 órát, mire rájöttem, hogy az biza csak az uid1-nek jelenik meg. Persze ez biztosan egy hiba, de jó nagyot lehet vele szívni.

0
0
Laza képe

Ez egy UI issue, arról swzól, hogy könnyen meg lehessen különböztetni a két dolgot, de hol írják itt, hogy ne adminisztrálj uid1-el? Nem olvastam végig az egészet, de csodálkoznék, ha ez lenne a konklúzió.

0
0