update, buherált adatbázissal

morcosmacko képe

Kedves Drupalosok,
lehet hogy nagyon amatőr dolgot fogok kérdezni, bocsássatok meg érte.

A honlapon amit építgetek, többek között az a feladatom, hogy egy blokkban megjelenítsek egy-egy idézetet, minden nap mást. Ehhez kaptam egy előregyártott adatbázist, ami az idézeteket tartalmazza.
Mivel a szolgáltatónál bérelt csomag csak egy adatbázis létrehozását teszi lehetővé, ezért fogtam, és belepakoltam a drupal meglevő adatbázisába az idézeteket tartalmazó adatbázis tartalmát is. Kókányoltam hozzá valami php kódot ami lekérdezi (sajnos nem igazán értek hozzá), működik is, minden szép.
Az a kérdésem (mielőtt az élesben futó honlapra is ráeresztem a módosításokat), hogy mi fog történni ha frissítem később a Drupalt? Nem rég, az 5.1 idején kezdtem el foglalkozni az egésszel, és most hogy 5.2-re léptünk, most is konvertált valamit az adatbázison. Tolerálja a rendszer az ilyen manuális belenyúlásokat?

Illetve még egy kérdésem lenne. A php-s lekérdezéssel bénázás közben sikerült valami olyan hivatkozást csinálnom, ami összedöntötte az egész Drupalt :) Ez esetben nem volt probléma, próba rendszer volt, gyorsan újrahúztam és kész.
A kérdés, hogy éles helyzetben egy halott rendszerből hogyan tudom azt a node-ot kiműteni ami a problémát okozza? Van erre egyáltalán lehetőség?

Köszönöm válaszaitokat!
morcosmacko

Fórum: 
nevergone képe

Az első kérdésedre a válasz az, hogy ha az adatbázison belül egy "nagyon egyedi" elnevezésű tábálába teszed (hogy ne ütközzön más táblanevekkel, gondolj a modulokra is), akkor elvileg nem lehet gond a frissítéssel.

A második kérdésedre a válasz, hogy a Drupal által használt adatbázis "node" tábláját figyeld, és nem árt, ha ismered a node azonosítóját, ami alapján meg tudod keresni a szükséges rekordot ("nid" mező, a számszerű értékét általában kiírja a böngésző: http://szerver_neve/drupal_konyvtar/nid <- ezt a számot keresd)

0
0
morcosmacko képe

Köszönöm, megnyugodtam. Legalábbis ami az update-et illeti.

A kézzel adatbázis túrkálást meg remélem nem nagyon kell használnom...

0
0
RaptoR képe

A php-s lekérdezéssel bénázás közben sikerült valami olyan hivatkozást csinálnom, ami összedöntötte az egész Drupalt :)

Ezt kifejtenéd kicsit bővebben? Sima lekérdezésekkel nehezen tudom elképzelni, hogy meghasalna a Drupal. Legfeljebb olyasmit tudnék elképzelni, hogy végtelen ciklusba került egy rész, és amiatt nem jött be az oldal.

0
0
ninja képe

pont a minap csináltam ilyet.
for the record:

1. létrehoztam a sminkem könyvtárában egy PHP filet, a neve mondjuk random.php:

<?
$random_text = array(
"random duma 1",
"random duma 2");
 
srand(time());
$sizeof = count($random_text);
$random = (rand()%$sizeof);
print("$random_text[$random]");
?>

2. beleraktam egy blokkba a ezt:
<?php include("http://weblapom.hu/themes/sminkem-neve/random.php");?>

3. a blokk beviteli formáját PHP-ra állítottam.

ps: estleg létre lehetne hozni a fórumban egy (nem tudom magyarul) snippets topikot, ahová be lehetne tolni az ilyen jellegű dolgokat.

http://alleycat.hu

0
0