Új felhasználó létrehozásakor szerepkörök beállítása nem látható

johnybravo képe

Sziasztok!
Drupal 7.38 alatt működik az oldalam. Létrehoztam egy siteadmin szerepkört, hogy be tudjam állítani a szükséges adminisztrátori jogokat, úgy hogy ne kelljen teljes admin jogot adni az ebben a szerepkörben lévő felhasználónak.

Az ebben a szerepkörben lévő felhasználónak van joga pl. a felhasználói adminisztrációhoz. Tud létrehozni új felhasználót.
A problémám, hogy a siteadmin felhasználó az új felhasználó létrehozásakor nem tudja beállítani az új felhasználó szerepkörét.
Meg sem jelennek a szerepkörök.

Nem jövök rá, hogy melyik jogot nem adtam meg neki.
Felhasználói jogosultság szerkesztéséhez szándékosan nem adtam neki jogot. Ha azt megadom, akkor be tudná állítani az új felhasználó szerepkörét, de hozzáfér a teljes jogosultság beállításhoz, ami nem lenne jó.

Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv, János

Drupal verzió: 
Fórum: 
chosen képe

Hacsak nem írsz valami saját modult rá (vagy találsz egyet, ami hasonlót csinál), akkor a Jogosultságok adminisztrációja jog nélkül szerintem nem fogja tudni beállítani.

Bár ha nem engedsz neki hozzáférést az admin felülethez, hanem létrehozol egy csak ehhez a szerepkörhöz rendelt menüt, amiben a megengedett admin tevékenységek szerepelnek, akkor talán működhet a dolog a Jogosultságok adminisztrációja jog kiosztása mellett is.

0
0
johnybravo képe

Szia! Köszi a választ. Én is így láttam. Nem tudnék rá modult írni.

0
0
szt képe

Azt hiszem, ez kell neked: Role Delegation.

0
0