Tesztkörnyezet a drupalnak

vikicica22 képe

Hello mindenkinek!

Eddig a Xampp (win32-7.1.9) -ot használtam, de nincsen ebből 64 bites változat és arra döntöttem lehet váltok más tesztkörnyezetet.
Kipróbáltam a Wampserver 3.1.3 -x64 és nagyon tetszik mert egy gombnyomással át lehet állítani benne a dolgokat pl.: PHP memória korlátozás stb.. nem kell keresgélni xy.ini fileban hol vannak azok a részek amiket szeretnék módosítani.
Viszont a Wampserver-en nem találtam olyan lehetőséget, mint ami a Xampp-ban van, hogy levelezés. Van egy sendmail de az nincsen benne külön kell feltenni, de ez nekem egyszerűen nem hajlandó működni.
Azért lenne fontos ez a része nekem mert a drupalban lévő létrehozott űrlapokat tudtam tesztelni, hogy megkapják a címzettek mert a Xampp Mercury -ban létrehoztam a virtuális levelező szervert ehhez a feladathoz.

A kérdésem manapság milyen tesztkörnyezetet használtok? mit ajánlatok (Win10-hez) és ami a legfontosabb a levelezést is tudjam vele tesztelni.

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
thamas képe

Ha a parancssor nem nagyon idegen Neked (és Pro verziót használsz a Win 10-ből), esetleg nézd meg a Landot (https://docs.devwithlando.io/). Ez egy Docker konténeres holmi (ezért kell a Pro Win 10) és tartalmaz levelezőszervert is.

1
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

Vagy ha a Xampp-hoz jobban hasonlító dolgot szeretnél, ott van az AcquiaDevDesktop, ami (windows verzióban?) tartalmazza az Xmail-t. https://docs.acquia.com/dev-desktop/install

1
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

dongodani képe

Gondolom, ha a php.ini-ben nem szeretne átállítani pár értéket, akkor konzol-ablakozni bizonyára szeretne a kérdező:-).
Az Acquia Dev Desktop-ot használom és nálam bevált. Van hozzá mail szerver is(Xmail Server habár nem használom, mivel ha éppen email funkciókat tesztelek, arra van éles tárhelyem)
https://docs.acquia.com/dev-desktop

Ha-ha ez egyszerre volt:-)

0
0
szantog képe

Levelezést teljesen feleseges localhoston beállítani, több kárt csinálhat, mint hasznot (én pl egyszer véletlenül szétspammeltem pár 10k emailcímet)

Van egy ilyen: https://www.drupal.org/project/mail_safety
Ebben beállíthatsz naplózást, hogy hová, milyen levelet küld ki a drupal. Ami itt megjelenik, azt éles oldalon (ha jól van beállítva a server) is kimegy.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.