Termékeket bemutató oldal létrehozása hogyan

taki47 képe

Sziasztok!

Nagyon új vagyok még sajnos Drupal-ból, eddigi ismereteim alapján egy alap weboldalt már össze tudok rakni.

Most egy olyanba futottam bele, hogy egy termékeket bemutató oldalt kell csinálnom, ahol a termékek menüpontban kiválasztok egy gyártót, akkor bejön egy rövid leírás, alatta egy termék típus, kiválasztom a termék típusát, akkor is egy rövid leírás, és a termékek, majd arra rákattintva jön be maga a termék.
(pl. mint itt)

Ezt később az ügyfél szeretné kezelni, így nem szeretnék nézetet nézetre halmozni, ezért próbálkoztam már taxonomiákkal, de azt hanyagoltam végül, mert ott nem tudja egyszerűen hiearchizálni, ezért felvettem egy Termékek tartalom típust, és abba egy fő termék mezőt, amelybe referenciaként megadhatja a szülő terméket.

Innentől nem tudom, hogyan kéne megjelenítenem, mert csináltam hozzá views-t, de csak a legfelső termékhez tudtam ezt beállítani, ott is csak az altermékek linkje jelenik meg, pl. képe nem.
Ha még lejjebb akarok menni, arra gondoltam, hogy a views path /termekek/% lenne, és contextual filterbe megadom a szülő termék nevét (seo friendly linkek lennének), és azt listázza le, de arra már nem tudtam kerestetni vele.

Bocsánat ha kicsit bugyuta módon írtam le, nem vagyok még annyira benne a Drupalban, "nyers" PHP-ról szeretnék átnyergelni a Drupal világába.

Köszönöm!

Drupal verzió: 
magveto képe

Miért nem használod pl. ezt:
https://www.drupal.org/project/commerce

0
0
taki47 képe

Próbáltam commerce-el is, mellé feltéve a Rules-t, hátha szabályok segítségével valahogy be tudom állítani, de itt se találtam olyan lehetőséget, amivel terméket tudok beszúrni termék alá.

Vagy lehet, csak én nem találtam :-)

0
0
balazsgabi képe

minden terméktípusnak létrehoznék egy tartalomtípust, referencia mezőkkel a megfelelő kapcsolatot közöttük (beküldésnél a szerkesztőnek csak azt kell eldönteni egy lenyílóból, hogy milyen típusú termék, plusz a gyártót és minden olyant ami alapján szűrni kellhet) és views. A "nézetet nézetre halmozástól" nem kell tartanod, az ügyfél nem azokat fogja kezelni, azt te elkészíted és teszi a dolgát. Annyi nézet kell, vagy nézeten belül megjelenítési mód ahányféleképpen meg kell jelenjenek a tratalmak/termékek.

1
0