Tényleg ennyire bonyolult a Drupal?

hajeka képe

Sziasztok!

Drupal 7-et telepítettem. Sajnos csak kényszerből, mert itt tudom megoldani azt, amire szükségem van, de...
Ahhoz, hogy normálisan tudjam szerkeszteni a szövegeket, fel kellett raknom a ckeditort. De hiába raktam fel, képet így sem tudok beilleszteni a szövegbe. Ha full HTML-re állítom, akkor elvileg tudom tallózni a képet, de hibaüzenetet ír ki.
"A kért oldal „/sites/all/modules/ckeditor/ckfinder/ckfinder.html?Type=Images&id=Full&CKEditor=edit-body-und-0-value&CKEditorFuncNum=434&langCode=hu” nem található."
Ezek után felraktam a CKEditor KCFinder Adaptert. Gondoltam ezzel majd jó lesz, de be sem lehet állítani. Hiányol valami téma könyvtárat.
Egyébként meg azt se találom, hogy hol kell egyáltalán képet feltölteni a tárhelyre.
Nem gondoltam, hogy pilótavizsga kell mindehhez így, a 21. században.
Valaki tudna segíteni, hogyan tudnám megoldani, hogy képek legyenek az oldalon?

Köszönettel:
Hajek Attila

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
tompagabor képe

Szia, a Drupal 8-ban ezek mind benne vannak kiegészítő modulok nélkül.

0
0
hajeka képe

Alapesetben én is annak vagyok a híve, hogy mindenből a legújabbat használjam. Azért választottam csak a régebbi verziót (a 7-est), mert szükségem van a Domain Access modulra és ebből a 8-asra csak alpha4-es verzió van. Nem akartam kísérletezni vele, nem tudom, mennyire megbízható.

0
0

Hajek Attila

SecMan képe

Ha mindenképp D7, akkor ezt a modult is kipróbálhatod:

https://www.drupal.org/project/insert

0
0
hajeka képe

Köszönöm, pont ezt nézegetem most.

0
0

Hajek Attila

Karabiner képe

Pár hozzászólásoddal ezelőtt olvastam, hogy eddig WP használtál. A Drupal és a WP homlok egyenes ellentétesen közelit sok mindenhez. Míg a WP alapvetően page/post szinten gondolkodik és mindent abba a body dobozba kell beledobálni és majd a html és a css megoldja. Addig Drupál mindent mezőszinten próbál kezelni. Feltételezem még nem éreztél rá a mezőszintű gondolkozásra.
A másik ami nagyon más lehet, hogy itt többségben vannak azok a kiegészítők amelyek nem egy konkrét funkciót biztosítanak, hanem inkább nevezném építő moduloknak. Amelyekkel akár többfajta vagy bonyolultságú funkciót tudsz elérni, eközben sokszor a modulok egymásra építenek és kapsz egy teljesen új funkciót. Kevesebb vagy inkább kevésbé dominálnak az olyan modulok ami valami csak egy konkrét szolgáltatásra használható. Természetesen most nagyon sarkosan fogalmaztam, nem ilyen feket-fehér a kérdés biztosan.

2
0
hunostor képe

Hello! Ha Wordpress szerű képkezelést szeretnél, vagyis feltölteni a képeket, majd válogatni közülük, akkor ez a modul lehet jó https://www.drupal.org/project/imce

Viszont mint lejebb írta a kolléga a Drupal teljesen másként működik mint a WP, szerintem jobban :-) , de ez más gondolkodásmódot igényel.

Ha igazán komoly tartalom feltöltést szeretnél akkor a https://www.drupal.org/project/paragraphs

modult ajánlom. Nagyon finoman hangolt és egyszerű tartalomfeltöltés lehetséges vele

2
0

Poroszkai Attila