Telepítés mac osx-re

doto képe

Sziasztok,

szeretnék egy tesztkörnyezetet mac osx-re, de sehogyse sikerül. Az xampp for mac-et felraktam és szépen müködik az apache és a mysql, de a drupal install felülete nem jelenik meg.
Helyette ezt írja: "Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request..."

Windows-ra sikerült felraknom az itteni instrukciók alapján, de úgy látszik mac-re másképp kell.
Ha tudtok, segítsetek!

Köszönöm,
doto

Hojtsy Gábor képe

Előfordulhat, hogy az XAMMP valamilyen konfigja nem szereti a Drupal-t. Az internal server error arra utal, hogy olyan direktíva van a .htaccess-ben, amit a szerver nem ért (mondjuk mert nincs bekapcsolva az adott modul, és nem feltételes a direktíva a .htaccess-ben). Én MAMP-ot használok (egyébként más Mac-es Drupalsoknál is ezt láttam), és teljesen jól megy minden külön konfiguráció nélkül (talán csak a memória limitet kellett emelni).

0
0
doto képe

Köszönöm a segítséget!
Nincs is htaccess fájlom. Lehet, hogy ez a baj. Nem igazán tudom, hogyan lehet a rejtett fájlokat kezelni mac-en, eddig még nem volt rá szükségem. (egyszerű felhasználó - grafikus - vagyok). Ha ennek utána járok, szerintem működni fog.

0
0
morcosmacko képe

terminálba bepötyögöd (v. másolod):

defaults write com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE

utána újraindítod a Finder-t:

killall Finder

Értelemszerűen a TRUE helyett FALSE kapcsolóval vissza tudod csinálni.

0
0