Telepítés extra tárhelyre

Primary képe

Sziasztok!
Joomlát használtam eddig, de ki szeretném próbálni a drupalt is.
Egy problémám van, méghozzá az, hogy felmásolok mindent az extrás tárhelyre, de mikor nyitnám meg a http://example.com/drupal/instal.php-t (természetesen a megfelelő címmel) 404-es hibát kapok, pedig fent van az oldalon, legalább is ftp oldalról lehet látni.
Ezt kapom: http://error.extra.hu/error/500/

Ash képe

A .htaccess fájlt nem lehet felmásolni a szerverre, biztonsági okokból. Ha már felmásoltad, akkor a legbiztosabb módja ha csinálsz egy üres .htaccess fájlt és azzal felűlírod a régit (wwwroot) (nem fogod tudni letörölni, mert nem fogod látni). Az extráról még azt érdemes tudni, hogy nem fogsz tudni RSS csatornát fogadni. Egyébként minden működik rajta. Már most szólok (hogy fel tudj készűlni) hogy telepítés után, lehet hogy fogsz kapni egy csomó hiba üzenetet (attól függ hogy milyen modulokat telepítessz):

Ez csak egy példa:

realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/f/fa/falu/wwwroot/sites/all/modules/tinymce/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/spellchecker/ - /nfs/extra/prepend/prepend.php(187) : system created function - 18. sor.

Nem kell megijedni könnyen meg lehet oldani. A "wwwroot" utánni könyvtár szerkezetet kell létrehozni kézzel. Tehát ezeket : /sites/all/modules/tinymce/tinymce/jscripts/tiny_mce/plugins/spellch

és utánna nem lesz hibaüzenet.

Sok sikert.

0
0
Ash képe

Ha most kezded a Drupalt akkor mindenképpen nézd meg ezt a weblapot (akkor nem fog elmenni a kedved tőle, és baromi gyorsan megtanulhatod).

http://www.tanarurkerem.hu

Én is innen kezdtem, hála Istennek. :)

0
0
Primary képe

Köszi a segítséget. Holnap szétnézek az ajánlott oldalon!
Eddig joomla-t használtam, de nem volt megfelelő.

0
0
Désiré képe

Csak hogy felkészülhess mindenre...

Extrás oldalon nem lehet bejeletkezni az IEvel a honlapra (legalább is alapból nem)

Belépésnél visszadob a bejelentkező oldalra, olyan, minthe nem történne semmi!
(FireFox, Opera működik...)

És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megkérjek valaki hozzáértőt, hogy mondja el, mi a teendő!
(tudom hogy erről itt már született számos fórumtéma, végig is olvastam őket, de vagy kínainak tűnt amit leírnak, vagy nem működött az a megoldás)
Így megkrnék valakit, aki már találkozott ezzel, vagy csak tudja hogyan kell megoldani, az írja le a lehető legérthetőbben...
Köszönöm

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Nagy Gusztáv képe

Szerintem ha új kérdésed van, akkor azt új témaként kezdd.

Ha egy korábbi fórumban leírtakat nem érted, mi honnan tudhatnánk meg, hogy mit nem értesz, vagy mi nem működik? Nem ott kellene a konrét nem értésedet kifejezni?

0
0

Nagy Gusztáv

Désiré képe

Azért mégiscsak ideillik, mert ahogy olvasgattam a fórumot, ez a probléma többeknél is felmerült, és itt feljebb több ehhez hasonló figyelmeztetés is elhangzott.

A kérdés már lehet nem ide kell, de ha új témába írom, akkor meg azért haraptok, mert valóban, már legalább másik 8 téma szól ugyanerről, csak nem boldogulok az ott leírtakkal, és csak reméltem, hogy valaki tud egy kis gyorstalpalót ideírni. Ha meg nem, akkor nem.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

pp képe

Olvasd el legyél szíves amit Gusztáv írt!

Azt mondta, hogy ott tedd fel a kérdésed ahol problémád volt, mert nem vagyunk gondolat olvasók, hogy kitaláljuk mivel volt a probléma.

Tehát az a kisebbik probléma, hogy nem indítasz új topicot, a nagyobb az, hogy nem írsz értelmesen.

Abba a szálba írj kérdést ahol a problémád volt, mert oda tartozik, ide nem tartozik!

pp
(új szál indításáért meg nem harapják le a fejed, de ha már megtaláltad a szálat, ahol a problémád van, csak nem érted a megoldást, akkor értelmetlen dolog új témát kezdeni azzal, hogy "valahol levoltírva de nem értem" mert ez így ilyen formán - mivel semmihez nem kapcsolható- sületlen nagy butaság és értelmezhetetlen.)

0
0
Désiré képe

Ez igaz...

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

pp képe

Ha csak ki akarod próbálni a Drupal-t akkor érdemesebb először localhoston próbálkozni, mert ott kontrollálhatod a beállításokat.
Az Extran többen működtetnek Drupal-t de számos problémával kell megküzdeni. Ezért kezdeni és kipróbálni semmi esetre sem javaslom az Extrat, mert csak elmegy a kedved az egész weboldalasditól ;)
Az Extran pl. nem működnek a rövid webcímek, és az Ajax-os hívások. Szóval csak olyan dolgok amik igazán kényelmessé teszik a Drupal-t. Az Extra fapad, ezért a Drupal is csak fapados üzemmódban működik ott. (amit meg nem ismersz, mert még a normál üzemmódot sem ismered, és azt fogod gondolni, hogy a Drupal a fapad, holott az Extra az.)

pp

0
0
Désiré képe

Csináltam is egy oldalt localhoszton, sőt, már többet is, de ott meg nem olyan izgalamas:D
Úgy értem, hogy ha az interneten van, akkor azt mások is látják, és tudnak reagálin. Ráadásul most egy olyan oldatlt csinálok, aminek csak pár alapfunkcióval kell működnie, de azt használnák is páran, így kicsit több számomra a kihívás benne, mint abban, hogy magamnak szerkesztek valamit, és tesztelgetem, hogy mi hogy működik. Cserébe szerintem kétszer annyit fórumoztam, és buheráltam a (félig vakon) a kódokat, mint ha egy rendes szerveren működne az oldal... De ennek ellenére biztosíthatlak, hogy akedvem nem megy el, sőt most kezd megjönni!
Mondtok egy olyan ingyenszerveret ahol kevesebb a gond? (és normális reklámok vannak, vagy inkább semilyenek) Mert akkor a következő oldalam odamegy.

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

pp képe

Nincs tudtommal olyan ingyenes szerver, ahol rendesen működne a Drupal összes funkciója.

Ha hobby akkor tessék rá áldozni havi 2e forintot.

  • havi 8 sör
  • havi 10 doboz cigi
  • havi egy üveg jobbfajta bor
  • havi 1/4 BKV bérlet, vagy egy 10-es gyűjtő
  • havi egyszeri állatkert(egyedül!!)
  • havi egy mozi egyedül, vagy az art hálózatban ketten patti-kuki nélkül
  • havi négy film a tékából

A lista tetszőlegesen folytatható.

pp

0
0
aboros képe

előttem leírta, de ha mégis sok lenne a kétezer, akkor íme: $7.5/hó, 750GIGA webtárhely, minden ami szem-szájnak ingere, akárhány domaint hosztolhatsz egy acc -al, akárhány e-mail, akárhány akármi. :) szabadon létrehozhatsz adatbázisokat is, nem kell prefixekkel 'bajlódni', bárhány ftp acc -ot létrehozhatsz, tetszőleges elérés-szabályokkal... van ondöfláj drupal telepítés, joomla telepítés, amit akarsz minden van.

a drupalozás még így is szuperolcsó hobbi mondjuk a műrepüléshez képest. ;)

0
0

-
clear: both;

Modessa képe

Szerintem akkor már ez az olcsóbb:
Kifejezetten drupal-ra optimalizálva.

Az alapcsomag kb 13,000 Ft/év, ami havonta kb 1080 Ft. és ebben benne van egy pl .hu domain is.
100 Mb pedig ha nem akar valaki filmeket tárolni több mint elég. Hobby-nak biztosan.

A nagyobb csomag már 19,000 Ft./év de itt már 1 Gb helyet adnak.
Még ez is csak kb. 1580 Ft havonta.

Szóval ha már drupal, ha már olcsó tárhely kell, akkor első ránézésre én ezt választanám.
És fogom is választani de nem feltétlen most, Karácsony előtt. :)))

0
0
Désiré képe

És adnál egy linket is ehhez a helyhez?

Köszi...

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Nagy Gusztáv képe

0
0

Nagy Gusztáv

Désiré képe

Hű. ez tetszik!
Ha majd lesz egy kis tapasztalazom biztos kipróbálom.
Egy kérdés még: (csak végigfutottam az oldalt, lehet le van írva...)

Ha külön regisztrálok egy 2. domaint, ahhoz is használhatom a rendes tárhelyet?
(bár egyenlőre ez nem sürgős nekem :D)

0
0

- - -
Juhász Márton

http://juhaszmarton.hu

Nagy Gusztáv képe

Vagy az is lehet, hogy nem pontosan értem a kérdésedet.

0
0

Nagy Gusztáv

Primary képe

Nem csak próbálgatni szeretném, hanem használni is. Fizetni nem akarok tárhelyért (megoldása egyébként is macerás lenne, mert zsebből nem akarom fizetni!

0
0
aboros képe

ha komolyan akarsz ezzel foglalkozni, rá fogsz jönni, hogy egyszerűen kell egy tárhely. ingyenes tárhelyeken úton-útfélen bajok lesznek. 'rendes' tárhely nélkül annyira jó 'drupalozni' kb, mint mondjuk billentyűzet nélkül...

0
0

-
clear: both;

MateW képe

Működik a drupal 6 extra.hu-n?
Egyszer próbáltam és 500-s hibaüzenetet adott. a .htaccess-t átneveztem txt-ra.

0
0
Sólyom képe

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt és abszolút kezdő Drupal téren. Én is csak ki szeretném próbálni, és ha beválik, akkor azt hiszem felhagyok avval, hogy minden egyes dolgot magam szerkesszek bele az oldalamba..

Figyelmesen végigolvasva a fórumot és a telepítési kézikönyv ide vágó részeit nekem sikerült feltennem az extrára a legújabb csomagot.

Kaptam pár olyan hibaüzenetet, amivel nem találkoztam itt az oldalon ezért szeretném megkérni a tapasztalt felhasználókat, hogy legyenek kedvesek a segítségemre lenni. Talán másnak is hasznára lesznek a válaszok a jövőben.

A Státuszjelentésből másolom ezt a hibaüzenetet:

warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/s/so/solyomlap/wwwroot/sites/all/themes/engines in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Valamint a HTTP státusz kérésnél a következőt kaptam:
(Nem fordítom le, mert lehet így többet mond a hozzáértőknek)

Your system or network configuration does not allow Drupal to access web pages, resulting in reduced functionality. This could be due to your webserver configuration or PHP settings, and should be resolved in order to download information about available updates, fetch aggregator feeds, sign in via OpenID, or use other network-dependent services.

Azt értem, hogy a hálózati beállítás nem engedi meg a Drupalnak, hogy hozzáférjen a weblapokhoz, de sajnos nem tudom mit kellene tennem ezen probléma orvoslása érdekében.

Sejtem, hogy ezek a hibák is az ingyenes szolgáltatóra vezethetők vissza, de amíg nem tudom, hogy tudnám e használni, addig nem szívesen bérelnék még egy szervert.
(A jelenlegi külföldi és adatbázis nélküli, ahova nem lehet ugye feltenni)

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Sólyom

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

nevergone képe

Sejtem, hogy ezek a hibák is az ingyenes szolgáltatóra vezethetők vissza, de amíg nem tudom, hogy tudnám e használni

Ha itt a Drupal használatára gondolsz, akkor localhost -on érdemes kezdened, mondjuk az XAMPP megfelelő. Érdemes belátni, hogy komoly oldal üzemeltetéséhez úgyis fizetős tárhely/saját szerver a célszerű, a honlap készítéséhez, vagy próbálgatáshoz pedig... nem az ingyenes tárhelyek (mert azzal csak felesleges szívás van, és elveszi az ember kedvét), hanem a fentebb is írt, sajátgépen futó keretrendszerek.

0
0
Sólyom képe

A localban van vár egy oldal (a jelenlegi).. Tudom, hogy lehetne több is, de nem szeretnék oda mást tenni. Ezért választottam az extrát. Bízom annyira magamban, hogy a használatot ha segítséggel is, de meg fogom tudni tanulni, ha úgy döntök, hogy ez jobb lenne a számomra, mint a különböző skriptek beágyazása manuálisan egy adott oldalba. Ez számomra egyszerűbbnek tűnik, és ezért szeretném kipróbálni szerveren.

Szóval ehhez kellene a segítség. Azon, hogy mit hogyan lehetett volna, azon már túl vagyok.

Egyébként nem személyeskedés, de az aláírásod jobban elveszi a kedvem a drubaltól, mint az extra korlátozásai.. Félre ne érts! Nem ingem, nem veszem magamra..

0
0

------------------------
Mint a sivatagban víz nélkül, a naptól kiszáradva, remegő hangon, alig hallhatóan kiáltok az életet jelentő nedűért: Az Örök Igazságért!

nevergone képe

Localhoston is lehet alkönyvtárakba telepíteni a Drupalt, vagy akár virtualhost is kialakítható, ha egyszerre több, független Drupal telepítést szeretnél használni. Félre ne érts, nekem mindegy, de ha visszanézel, akkor láthatod, hogy sokminden nem megy jól az ingyenes szolgáltatóknál (az extra -nál sem), egyes fontos moduloknak kevés az ott rendelkezésre álló erőforrás, stb.
A kérdés nagyon egyszerű: mi a jobb neked, olyan problémák megoldásába ölni az energiádat, amelyek unalmasak, és éles tárhelyen amúgy sem kell számítani rájuk, vagy olyanokba, melyek érdekesek, izgalmasak, és valóban kötődnek a megoldandó feladathoz? Ha az előbbit választod, nyugodtan próbálkozz (és szenvedj) az ingyenes tárhelyekkel, míg az utóbbinál fontold meg a tanácsom, és a saját gépeden próbálkozz.

Ui.: Amúgy nem az aláírásom miatt ítéljenek meg, hanem azért, amit elmondok. És ha valaki miattam (vagy bárki más miatt) választ, vagy nem választ egy rendszert, azt már régen rossz. Az aláírásom (amely idézet, tehát nem tőlem származik) egy fontos figyelmeztetés önmagamnak is arról, hogy ha félszavakkal teszek fel kérdést, ne csodálkozzak, ha félszavakkal sem kapok választ.

0
0
Ash képe

Mi az hogy működik, szárnyal! :)
Egy kicsit félve telepítettem fel az extrára a drupal 6.2-est + a magyar fordítást, mert más fórumokon írták, hogy nem megy a "register globals on" miatt. Na most, az extra kikapcsolta és most már gond nélkül feltelepíthető. Mindössze két könyvtárat kell létrehozni kézzel, más probléma nem volt. A másik dolog amitől féltem, az a sebesség. Valjuk be az extra.hu nincs a toppon ebben a kérdésben. Annak ellenére, hogy a drupal folyamatosan fejlődik és új funkciókkal gazdagodik az extra látszólag évek óta nem emel a színvonalán, ezért azt feltételeztem hogy használhatatlan lesz az új drupal. És aztán jött a csoda, rákattintottam a teljesítmény menüpontra, és majdnem elsírtam magam. Még most is alig tudok megszólalni a meghatottságtól. Minden benne van ami csak kell. Gyorsan be is kapcsoltam mindent, és nyugodt szívvel mondhatom, gyorsabb a drupal mint valaha. Zseniális rendszer. :) Köszönet a drupál fejlesztőinek.
Úgyhogy srácok, extrára fel! :)

0
0
nevergone képe

A telepítés és működés során a csomagban található .htaccess fájlokkal nem volt gond?

0
0
Ash képe

Természetesen azt nem tettem fel, illetve egy üreset. Lásd topic első hozzászólása. Azért ilyen messzire még az extra sem megy. :)

0
0
nevergone képe

Ha gondolod, próbáld ki, hogy egyet feltöltesz a helyére... ugyanis igazából csak így lesz védett a telepített Drupal.

0
0
Ash képe

Igen valóban rémlett valami nekem is, hogy bizonyos funkciókat lehet használni a .htaccess -ben az extra alatt, csak eddig lusta voltam kipróbálni. De most hogy felvetetted az ötletet, rászántam magam, és képzeld igazad volt.

Ezt a részt szabad használni az extra.hu alatt, a többit ki kell törölni:

# Protect files and directories from prying eyes.
<FilesMatch "\.(engine|inc|info|install|module|profile|po|sh|.*sql|theme|tpl(\.php)?|xtmpl)$|^(code-style\.pl|Entries.*|Repository|Root|Tag|Template)$">
  Order allow,deny
</FilesMatch>

És mit csinál ez: Megvédi a fájlokat és könyvtárakat a kiváncsi szemektől.

Hát elnézést kérek, hogy eddig a lustaságomnál fogva félreinformáltalak titeket, szánom bánom.
Talán így egy kicsit biztonságosabb is a rendszer. Köszönjük Nevergone-nak.

0
0
opera11 képe

Gyökér könyvtárba telepíteted, mert nekem mappában nem működik a 6.2: http://opera.extra.hu/drupal/
Mqsql hibár ír meg még valami prepend.php-val is baja van

0
0
Pasqualle képe

hianyzik a languages tablad, probald meg ujratelepiteni.

0
0
opera11 képe

Na, köszönöm szépen, ledaráltam a druplaos mysql táblákat léttrehoztam pár könyvtárat a sites/all...-ban és most úgynézki, hogy pöpecül megy :) Zsír :) Asszem átfogok térni e107-ről...

0
0
fabiano képe

Valsz, ugyanaz a problemam, de az ujratelepites sem segitett. 6.2+HU

>>
Notice:
mysql_query(): MySQL error: Table 'fabiano.languages' doesn't exist in /nfs/extra/f/fa/fabiano/wwwroot/install.php: install_main on line 1152

in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 36

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /nfs/extra/f/fa/falhasznalo/wwwroot/includes/bootstrap.inc on line 1096
<<

Sajnos nem ertem, hogyan javithatnam ki.
Legyszi segitsetek.
Koszonom!

0
0
Balag képe

üdv

Sikeresen felraktam a drupal 6-ot az extrára, viszont az állapot jelentéseknél egy ilyet kapok:

"HTTP kérés állapota Nem sikerült
A rendszer vagy a hálózat beállításai nem teszik lehetővé hogy a Drupal weboldalakat érjen el, ami csökkentett működést eredményez. A hiba oka webszerver vagy PHP beállítás lehet és javasolt kijavítani, hogy működjön a rendelkezésre álló frissítési információk letöltése, hírcsatornák betöltése, OpenID felhasználásával történő belépés vagy más hálózat függő szolgáltatás."

Mi lehet a hiba?
A szolgálatatónál a .htacces fájl eltűntetését javasolták, amit meg is csináltam, de ez sem segített...

0
0
pp képe

mivel az extrara úgy rakod fel az oldaladat, hogy semmifajta infojuk nincs rólad ezért igyekeznek minél kisebb mozgásteret hagyni neked, hogy ne használhasd a rendszerüket illegális dolgokra. (pl ne tudj betöréseket kezdeményezni más szerverek felé) Ezért aztán mindenkit kénytelen úgy kezelni mint egy potenciális bűnözőt, hisz nem tudják továbbpasszolni a felelősséget. Egy fizetős szolgáltatónál ez másképpen van(ha nincs ott kell őket hagyni), hisz ő tud veled szerződést kötni, valamint bármilyen problémánál tudja neked továbbpasszolni a labdát.

A lényeg ott a levélben. Az extra tudja megoldani a problémádat, és használhatod a Druapalt de csak korlátozottan, tehát minden funkció nem fog működni.(fel is van sorolva)

Tehát a hiba a "nem megfelelő szolgáltató választás". Az extra ennyit tud és kész, kár pörögni ezen. Amennyiben azt a tengernyi energiát és erőforrást amit erre fordítasz más értelmes termelő szolgáltatásra fordítanád(akár diákmunkában elmennél szórólapot osztani) már meglenne az az évi 12-15e amiből egy normális fizetős szolgáltatást tudnál működtetni. (500 forintos óradíjjal ez 3-4 munkanap évente)

pp

0
0
Szildi képe

sziasztok .extra.hu-ra probálom telepíteni de ezeket írja ki a telepítő felett és nem tudom feltenni :
Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/k/ko/koszjol/wwwroot/drupal/sites/all/themes/engines in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/k/ko/koszjol/wwwroot/drupal/sites/all/themes/engines in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/k/ko/koszjol/wwwroot/drupal/sites/all/themes/garland in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/k/ko/koszjol/wwwroot/drupal/sites/all/themes/garland in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/k/ko/koszjol/wwwroot/drupal/sites/all/themes/garland/minnelli in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/k/ko/koszjol/wwwroot/drupal/sites/all/themes/garland/minnelli in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/k/ko/koszjol/wwwroot/drupal/sites/all/themes/engines in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16

Warning: realpath() [function.realpath]: Unable to access /nfs/extra/k/ko/koszjol/wwwroot/drupal/sites/all/themes/engines in /nfs/extra/prepend/prepend.php(159) : system created function on line 16
mi lehet a hiba?köszi előre is

0
0
Nagy Gusztáv képe

Warning: figyelem
Unable to access: nem hozzáférhető

Vagyis az extra nem engedi ennek a függvénynek a futtatását. És ezen nem is fog változtatni.

0
0

Nagy Gusztáv

Szildi képe

és akkor nem is fogom tudni telepiteni extrára?

0
0
Nagy Gusztáv képe

A fenti hozzászólások is a működésre utaltak.
Tudsz címet mondani?

0
0

Nagy Gusztáv

Szildi képe

buksi722 képe

valaki konyhanyelven elmondaná h mi a teendőm ilyenkor:

ez az oldalam: www.kordagyorgy.extra.hu és mint látható írkálja a warningokat. Olvastam vhol h csinájam meg a mappáak amiket hiányol: engines/garland...stb de még mostsem jó! Valaki elmondaná nekem rendesen érthetően h mit tegyek ilyenkor? :(

Előre is köszönöm!

esetleg msn-en! ott legalább gyorsabb és nemkell várni egymás üzenetére percekig...
címem: [email protected] - fentvagyok mostis!

0
0

buksi

nevergone képe

Például nagyon fontos, hogy használd a keresőt, hiszen lehet, hogy már mások is belefutottak ebbe a problémába, esetleg választ is kaptak rá (vagy önmaguktól rájöttek). Sokszor gyorsabb, mint az MSN, email, fórum, bármi.

Itt a linked:
http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&domains=drupal.hu&sitesearch=drupal.hu&q=Warning%3A+realpath()+[function.realpath]%3A+Unable+to+access&btnG=Keres%C3%A9s

0
0
parov képe

A telepítésről:
A .htaccess fájlt célszerű átnevezni pl:htaccess.txt-re. Ezután már elindítható a webes telepítő.
Amikor a telepítő azt kéri, hogy a /sites/default/default.settings.php fájlt nevezzük át settings.php-ra akkor le kell másolni, és a másolatot átnevezni settings.php-ra. Ezután már gond nélkül telepíthető a drupal6.10-es verziója az extra.hu tárhelyére.

Az oldal megtekinthető:
http://www.richardb.extra.hu/drupal-6.10/

0
0
aboros képe

ezzel csak az a probléma, hogy jelenleg a 6.12 az aktuális verzió, illetve a .htaccess hiánya is okoz némi problémát. rövid webcímeket pl nem fogsz tudni enélkül készíteni, hogy egyet mondjak hirtelen.

0
0

-
clear: both;

nevergone képe

Illetve a .htaccess hiánya miatt simán elérhető a webhely bármelyik része, pl. a beállításokat tartalmazó fájl. Nem véletlenül van ott az a .htaccess, ápol és eltakar.

0
0
parov képe

A telepítés hasonló a 6.10-esnél, azonban a .htaccess fájlt kissé szerkeszteni kell, az alábbi sorok elé nem kell andráskereszt (#):

 <FilesMatch "\.(engine|inc|info|install|module|profile|test|po|sh|.*sql|theme|tpl(\.php)?|xtmpl|svn-base)$|^(code-style\.pl|Entries.*|Repository|Root|Tag|Template|all-wcprops|entries|format)$">
  Order allow,deny
 </FilesMatch>
 
  RewriteEngine on
 
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
  RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
  RewriteCond %{REQUEST_URI} !=/favicon.ico
  RewriteRule ^(.*)$ index.php?q=$1 [L,QSA]

Az oldal megtekinthető:
http://www.richardb.extra.hu/drupal-6.12/

0
0
pp képe

Értsétek meg ez nem a Drupal különböző verzióitól függ, hanem az adott szolgáltató változtatgatja a beállításait. Egy normális tesztkörnyezet meg nem úgy néz ki, hogy feltolok egy Drupalt és kész. Tudom, hogy szomorú és letörlek, de kapcsold már be az upload modult és engedélyezd a felhasználóknak a képek feltöltését. Az is rendben működik? Akkor nosza nézz ki egy általános használati esetet (galéria, fórum, híroldal, apróhirdetés, webáruház) és kattintgasd össze. Ha az is megy akkor írogass ilyeneket, hogy megy vagy nem megy, mert ennek így semmi értelme.

Még egyszer, hogy értsétek: Lehet, hogy fel tudod tenni, lehet hogy mindent be tudsz állítani, lehet hogy annyira szét tudod barmolni a rendszert, hogy pillanatnyilag menjen de... és itt a "de"-n van a hangsúly. Hosszú távon nem tartható fent ez az állapot. Mindig szembe fogod találni magad azzal, hogy "na akkor most elviszem innen az oldalt". Ekkor már viszont lesz egy kisebb közösséged, tartalom gyűjteményed amit elveszíthetsz. Játszani meg nem jó egy ilyen hely mert nem nyújtja azt a sikerélményt amit kéne neki.
Persze ha élvezed akkor csináld, de sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy valaki nem élvezni fogja, hanem csalódni fog.

pp

0
0
Nagy Gusztáv képe

Lezártam.

0
0

Nagy Gusztáv