Taxonomy term kiválasztásának a sorrendje

TommyChris képe

Sziasztok!

Egy olyan problémával találkoztam, amit egyelőre nem sikerült megoldanom, hogy adott egy taxonomy listám (eddig nem bonyolult).

Van egy tartalomtípusom, amihez Term Reference-ként akarom (próbálom) hozzácsapni a taxonomy listát, végtelen darabszámmal.

Nos a célom nem csak az, hogy term-eket válasszak ki, hanem számomra fontos még ezek sorrendje. Konkrétabban (példaként élve): Van egy színeket tartalmazó taxonomym (pl. piros, fehér, zöld...), és mintha zászlók színsorrendjét szeretném eltárolni (pl. az osztrák zászló piros-fehér-piros). Tehát egy kifejezés többször is szerepelhet, és igen fontos a kifejezések sorrendje.

A Drupal tudja a tabledrag.js-t, hátha valahogy azt fel lehetne használni.

Ha ez csak egy sima szövegmező lenne, akkor oda beírhatnám,hogy piros -> Add more -> piros -> Add more -> fehér, majd húzogatással átrendezhetném.

Taxonomy referenc-nél nincs valami olyan widget, ami egy select field-et generál ÉS mellé az Add more gombot - így lenne 2-3-4... select fieldem, amiket még sorba is lehetne rakni.

Válaszaitokat előre is köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
eMeLA képe

Egyik lehetséges megoldás a field_collection modul.

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

TommyChris képe

Basszus, hogy nem jutott eszembe...Pedig ahol ezt használni akarom, ő maga is egy field_collectionben van, és hogy ezt több szintben is egymásba ágyazhatnám.

A problémámat megoldotta, köszönöm!

Azt, hogy van-e értelme egy node-hoz több azonos szótárból jövő termet tenni, pedig mindenkinek egyéni elbírálásra bízom :)

0
0
aboros képe

Sk8erPeter képe

+1, de itt fontos szerintem, hogy a tabledraghez Autocomplete widget legyen beállítva (mert pl. "Select list" vagy "Check boxes/radio buttons" esetén nem lesz tabledrag megoldás).

0
0
aboros képe

egy ilyen dolgot taxonomyval akarnék e megcsinálni. sose próbáltam, nem tudom mihez kezd a taxonomy azzal, hogy 1 node többször tartozik ugyannaba a termbe, nem ilyesmire van az kitalálva. (piros, fehér, _piros_ ?)

0
0

-
clear: both;

Sk8erPeter képe

De így legalább eleve a core kínálja azt a lehetőséget, hogy kilistázd azokat a node-okat, ahol szerepel mondjuk a piros szín a zászlóban. :D

Amúgy ilyet taxonomy-val nekem is nyakatekertnek tűnik, de őszintén szólva most hirtelen nekem nem jut eszembe az igazi megoldás sem, amibe ne lehetne szintén belekötni. Neked van ötleted rá?

Szerk.: ja, de most fogom fel, amit írtál:
"nem tudom mihez kezd a taxonomy azzal, hogy 1 node többször tartozik ugyannaba a termbe, nem ilyesmire van az kitalálva. (piros, fehér, _piros_ ?)"

Dehogyis, nincs duplikáció, és nincs másfajta elnevezés! Egy taxonomy term listázásánál csak egyszer listáz egy node-ot, akárhányszor szerepelhet a node fieldjeiben a term reference.
Azzal nem értek egyet, hogy nem használható arra a taxonomy, hogy több fieldben is fel legyen használva ugyanaz a szótár egy adott content type node-jainál (vagy többnél). A taxonomy term szerintem nem csak arra való, hogy aztán tök jól be legyen linkelve a field, mint a cikkekhez tartozó tageknél, és aztán lehessen listázni az összes node-ot, ahol ezek a termek szerepelnek. Szerintem arra is való, hogy egy fieldhez tartozó lehetséges értékeket tetszőlegesen lehessen bővíteni, átrendezni, átnevezni, aztán annyi fieldnél lehessen felhasználni, ahánynál csak szükség van rá, hogy legyen egy bővíthető lista.

Az egyik oldalnál én is olyan megoldáshoz folyamodtam, ahol egy node-hoz több Term reference field is tartozott, ami azonos szótárt használt fel, mert épp arra volt szükség. Több fieldnél is ugyanabból a listából kellett választani, de kicsit más adatokat tartott nyilván.
Persze biztos lehetett volna kitalálni rá alternatív, nyakatekertebb (bár lehet, hogy akár jobb) megoldásokat, de minek? :) Végül is még mindig ott van a Views, amivel aztán olyan módon listázom a tartalmakat, ahogy nem szégyellem. :D
De ellenérveket is szívesen fogadok!
Az biztos, hogy általában nincs "jó" megoldás, hanem jók és kevésbé jók, meg kifejezetten rosszak vannak.

0
0
aboros képe

csak nekem olyan fura. persze nem tudok jobbat, meg úgy is nézhetjük, hogy igazán kreatív felhasználása ez a taxonomy funkcióinak. :)

0
0

-
clear: both;