Taxonomy Set Lineage és Search API finomítások összehangolása

dongodani képe

Sziasztok.

A problémám a következő, hátha van rá valamilyen gyógyír...
Eredetileg a Hierarchical Select modullal oldottam meg a felvitt tartalmak szótár bejegyzésekhez rendelését, a kereső oldalon a kategóriák szerinti szűrést pedig a Search API finomításaival valósítottam meg.
A Hierarchical Select beállításainál kiválasztható, hogy a mentett bejegyzések a hierarchikus szótár struktúra felsőbb szintű elemeihez, a gyökérszintig hozzárendelésre kerüljenek(set lineage).
A Search API kategória kiválasztó facet-je ennek megfelelően alapértelmezetten a szótárbejegyzések gyökér elemeit listázza, majd ezekre kattintva nyílnak le az alsó szintek elemei a további szűrési finomításhoz. Ez így ebben a formában jól is működik, ámde...

Időközben felmerült az igény, hogy bizonyos szótár kategóriákat kiválasztva további mezők is megjelenjenek, amit alapesetben a Conditional Fields modullal meg lehet oldani.
Sajnos a Hierarchical Select-el nem működik együtt, csak a beépített kategória kiválasztókkal(pl:legördülő lista, radio-buttons...), ezért a „set lineage” problémát a legördülő listával és Taxonomy Set Lineage modullal kívántam megoldani. Ez utóbbi modul beállításainál megadtam azt a tartalomtípust, amelynél a modul funkcionalitását igénybe kívántam venni.
A függő mezők így rendben megjelennek és a működés látszólag rendben is volna, ugyanakkor a szűrni kívánt tartalmakat listázó oldalon a kategóriaválasztó facet a továbbiakban nem a főkategóriákat listázza, hanem konkrétan azokat az alkategóriákat, amelyekbe az egyes tartalmak kerültek.

Lehet, hogy dedó a kérdés, de ilyenkor arról van szó, hogy a set lineage funkció mégsem működik és a facet ezért nem a korábbi módon listázza a kategóriákat, vagy magában a Search API-ban kellene valamit átkonfigurálni? A beállítások módosítása után az újra indexeléseken, gyorsítótár törléseken túl vagyok. Egyáltalán működhet ez a megoldás?
Korábban még a Rules-al is megpróbáltam a mező függést kiváltó kategóriákat a Hierarchical Select egyes listaelemeiből kiemelni, ámde a szabály mentésekor PHP hibára futott, ezért ezt a vonalat később nem erőltettem.
Ha volna valamilyen konstruktív ötlet, az örömmel venném.
Köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
dongodani képe

A Taxonomy Set Lineage csak akkor működik, ha a kategória kiválasztó listamezőnél annyi elem kiválasztását állítunk be, ahány szinttel van feljebb a gyökér elem. A tartalom feltöltése során viszont elég csak a legalsó elemet kiválasztani. Jelen esetben egy szintet kellett feljebb lépni, ezért két elem hozzáadása lett a legördülő lista beállítása. Chosen-el formázva a listát, majd újra indexelve a Search API-t, a kereső oldalon a szótár-kategória lista alapesetben csak a legfelső szinteket listázza, majd a kategórianevek előtti checkboxokba belekattintva kibontja az alsóbb szintű kategóriákat, egyúttal találatként listázza is azokat.
A Hierarchycal Select ezzel a megoldással elhagyható lett, ugyanakkor használhatóvá vált a Conditional Fields azon funkciója, hogy bizonyos kategóriák kiválasztásával egyedi, az adott kategóriára jellemző tulajdonság mezőket is elő lehessen csalogatni.

0
0