Taxonomy + Egyedi tartalomtípus + views probléma

felyx képe

Sziasztok,

A problémám a következő:

1. Egy szótárt használunk a termékkategóriák tárolására, ahol a cím és leírás mező mellé még hozzátettem kategóriakép és egyéb infó mezőket, amiket meg kel jelenítenem szintén.

Hierarchia:
Főkategória 1
--Alkategória 1.1
--Alkategória 1.2
Főkategória 2
--Alkategória 2.1
...

2. Van egy egyedi tartalomtípusunk: "Termékek", amelynél van egy kategória választó, ami a fentebb említett Taxonómia szótárból enged kategóriát választani.

3. Van két views: az egyik a főkategóriák megjelenítésére, a másik pedig magára a terméklista megjelenítésére.

Egy nyelven ez tökéletesen működik, de most több nyelvre le kellene fordítani az egészet. Az i18n modult használtuk eddig a submoduljaival, de a taxonomy translate modul nem engedi lefordítani csak a title és a description mezőket, az egyedi mezőket nem tudom lefordítani, ezért feltettem az entity translate modult, beállítottam doksi alapján engedélyeztem a taxonomia kifejezések fordítását és itt jöttek a gondok. Nem lehet elmenteni a kifejezéseket egyáltalán, HTTP error 500at kapok stb. Amint kikapcsolom az entity translate modulban a taxonómia fordítás engedélyezését minden stimmel. A kérdésem az hogy van esetleg más módja hogy többnyelvűsíteni tudjam a taxonómia szótárt vagy kategórizáljam inkább egyedi tartalomtípussal a termékeket?

A másik kérdésem pedig hogy a views i18n modul egyenlőre csak dev verzió, hogyan lehet többnelyvűsíteni a viewst mert dev modult éles oldalon nem szívesen használnék, vagy csak ez az egy modul létezik a views többnelyvűsítésére?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: