Taxonomy core modul

DruTa képe

Üdv!

Egyszerű dolog, de félek csak programozással lehet megoldani, mert elég egyedi a dolog:

Azt szeretném, ha egy tartalmat, amiben megadtam a létrehozáskor egy taxonómiát, amikor szerkesztem, akkor ismét az alaphelyzetbe ugorjon a legördülő menü.

Ugyanis ezt a node-ot arra használom, hogy file-okat töltök fel, amelyekhez más-más cimke dukál, amikor egy újat töltök fel és ha nem lesz alaphelyzet, akkor nem is figyelmeztet, hogy kötelező mezőként töltsem ki, azaz biztos lesz olyan, hogy bennefelejtem az előző taxonómia beállítást, ami nem jó, mert ez alapján van szűrve, hogy ki kap értesítést egy változtatásról.

Tudtok nem programozós megoldást?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aboros képe

például írhatsz egy form_altert akár a sminkedbe is. mondjuk ezt a template.php fileba:

<?php
function SMINKEDNEVE_form_node_form_alter(&$form, &$form_state, $form_id) {
  $form['field_TERM_REFERENCE_MEZOD_NEVE']['und']['#default_value'] = FALSE;
}

ez csak akkor fog működni, ha nem kötelező ez a mező. remélem ez nem elfogadható ;) nem teljesen értem, hogy miért jó, ha minden file egyetlen nodeban van. (teszem azt valaki véletlenül kitörli ezt a node, szevasz fileok). egy file egy node azzal mi a baj?

vagy van file_entity. ha file-okat töltök fel, amelyekhez más-más cimke dukál, akkor azt a file_entityvel próbálom mostanság, persze kérdés, hogy milyen fileok ezek, mert azokon kívül amiket az definiál, más file typeokat egyelőre csak kóddal (modulodból) tudsz létrehozni. ami persze nem túl veszélyes történet.

igazából az adott helyzet zavar össze a segítésben, nem értem miért jó nekünk, hogy egy nodeba mentjük ezeket a fileokat, csomó ilyen filedalmunk lesz mint ez. ;)

1
0

-
clear: both;

DruTa képe

Igen, a külön node-ok megoldást jelentenének, de azért nem akartam, mert nincs szükség rá, ugyanis ezek munkák pdf-ben, ugyanabban a témában, csak a cégen belül az egyes file-okkal más foglalkozik, ezért másnak megy az értesítés tartalomtól függően. Így csak egy katt a feltöltésre és mentés, ha mindegyikhez node-ot csinálok (korábban úgy csináltam), akkor az pár kattintással hosszabb és tényleg nincs miért külön node-okat csinálni.

A kötelező mezőt azért akarom, mert a Rules az alapján küldi ki a megfelelő mail címre. Vagyis remélem, hogy a Rules-s ba be tudom állítani címkétől függően, hogy milyen címre menjen a mail, de ott még nem tartok.

0
0
aboros képe

akkor szerintem ez rossz megközelítés. inkább akkor legyen egy "belső munka" tartalom típus, amibe van egy file mező és ezt a beküldő űrlapot egyszerűsíteném auto_nodetitle meg más modulokkal ami kellhet, így tulajdonosa is lesz a filenak (node author) meg nem kell egyből azzal kezdenem az építkezést, hogy megerőszakolom a drupalt egy ilyen fura form alterrel.

vagy van file entity. :) aminek az "application files" típusa fogad pdfet.

1
0

-
clear: both;

DruTa képe

Jó, akkor marad ez a megoldás, külön node.

Egyébként azért is akartam, hogy az adatbázis minél kisebb maradjon, mert külön node-okkal biztos nagyobb lesz.

Plusz így a link mindig ugyanaz maradt, külön node-oknál viszont kell egy összesítő oldalt csinálnom, ha azt akarom, hogy egyben lássanak minden file-t, de a link ne változzon, azaz pl. a böngésző kedvencébe el tudják menteni.

0
0
nevergone képe

Ezt az összesítő oldalt a Views modullal kigeneráltathatod.

1
0
DruTa képe

Igen, az megvan, csak még azt kell valahogy megoldanom, hogy a file-ok feltöltése után erre az oldalra ugorjon, hogy én is azt lássam. És azt is, hogy ebből a közös listából azonnal törölni is tudjak, ne kelljen a tartalom összesítőre navigálnom, mert ott más tartalmak is vannak és a feltöltőnek nem akarok jogot mindenhez. Aki én vagyok, de használat során a legkisebb jogokkal dolgozom én is, nem adminként.

0
0
nevergone képe

„ebből a közös listából azonnal törölni is tudjak, ne kelljen a tartalom összesítőre navigálnom”

Views Bulk Operations (VBO)

2
0
DruTa képe

Kösz!

0
0