Taxonómia lista elemek szűrése views-szal

Qkacz képe

Sziasztok!

Van egy "ügyfelek" taxonómia szótáram és egy "szerződések" node-m.

A szerződések node-n az ügyfelek egy legördülő listaként jelenik meg, onnan lehet választani ügyfelet.

Ezt a listát szeretném leszűrni valahogy views modul segítségével, de sehogyan sem sikerül. Ehhez a szerződések node-n olyan típusú mezőt kellene felvenni, ami egy lista bizonyos views által szűrt elemekkel (az ügyfelek taxonómia szótáram alapján). Tud valaki megoldást erre?

A megvalósítás valamilyen szinten biztosan lehetséges, mert egy ugyan ilyen listát, ami a felhasználókat tartalmazza le tudtam szűrni az "user reference" modul segítségével, de ez csak azokat a views-eket ismeri fel, amik felhasználó típusúak.

Találtam még "node reference" és "views reference" modulokat, de az első csak tartalomhoz jó, az utóbbi meg a nézetek neveit adja vissza, nekem pedig taxonómia szótáram elemeit kellene szűrnöm. (több szempont szerint mint ahogy alap esetben lehet egy sima taxonómia lista mezőnél)

(Furcsa nekem az is, hogy ennyire tipizált a views modul, ilyen volt ez D6ban is? Ha létrehozok egy taxonómia vagy egy tartalom típusú nézetet akkor szinte esélytelen a másik típusból szűrési feltételeket vagy mezőket importálni. De ez már másik kérdés)

Kérlek ha tudtok segítsetek a fenti kérdésemben,
köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: