Tartalomtípus cimkézése felhasználónév alapján

Darkstar képe

Sziasztok!

Hogyan lehetne megoldani azt, hogy ha egy felhasználó beküld egy tartalmat, akkor az automatikusan címkézve legyen a felhasználónevével? Tehát később bármikor tudja listázni a saját tartalmait.

Amit eddig kipróbáltam:

Készítettem egy felhasználók szótárat kifejezések nélkül.

A tartalomtípushoz hozzáadtam egy új mezőt szerző címmel, a mező típusa "Kifejezés hivatkozás". Felületi elemnél "Autocomplete felületi elem (címkézés)" lett beállítva és kiválasztottam a felhasználók szótárat.

Telepítettem a Token modult, így rendelkezésre állnak a vezérjelek. A mező szerkesztésénél pedig hozzáadtam a "[current-user:name]" vezéjelet a mező alapértelmezett értékeként.

Mentés után eltűnik a vezérjel a mezőből. Az adott tartalom beküldésénél pedig üres mező jelenik meg. Ha kézzel kitöltöm a mezőt, akkor a szótárban megjelenik az új kifejezés, tehát kézzel működik. Hogyan lehetne ezt automatikusan megcsinálni?

Ha van más járható út a probléma megoldására az is érdekel.

Minden segítséget előre is köszönök.

Lövei István

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Darkstar képe

Közben találtam egy videót a témáról itt: http://drupal.hu/comment/62299#comment-62299

Videó pedig itt: http://vimeo.com/27592001

Views modullal megoldható a problémám. Viszont továbbra is érdekelne, hogy az előző kérdésemben leírt vezérjeles értékmegadás az Autocomplete felületi elemnél működik e, és ha igen, akkor hogyan.

Lövei István

0
0
akosms képe

Szerintem a mező alapértelmezett értékénél nem tudod alapesetből használni a tokeneket. Van egy modul ami engedi, de autocomplete mezőnél ez sem megoldás (van már rá issue). Field default token

A szerző alapból hozzá lesz rendelve a node-hoz és a felhasználók is megvannak erre felesleges külön szótárat hozzáadni. Views modullal listázni is tudod a felhasználók tartalmait.

Amennyiben külön mezőben szeretnéd mindenképpen tárolni a szerzőt, akkor az Entity reference és Rules modullal tudod megoldani (akár több szerzőt is hozzárendelni)

Készítesz egy entity reference mezőt (target:user), majd egy szabályt ami mentés előtt a jelenlegi usert hozzáadja.

0
0
Darkstar képe

Szia!

Először is köszönöm a választ.
Miután néhány napot eltöltöttem a problémával, rájöttem hogy elég nagy butaságot kérdeztem.

Átrágtam magam a Views modulon. Nagyon jó! Szinte bármilyen listát tudok vele készíteni. Sőt blokkot is meg oldalt is tud, és még menübe is tudja rakni. Kész kánaán! Úgyhogy a Taxonomy -t ki is hagytam a dologból. Views mellett nem nagyon van rá szükség.

Token már megy a mezőknél, bár az autocomplete mezőnél még nem próbáltam. A megjelenés beállításainál, az "Alapértelmezés szerinti megjelenítési beállítások
" fül alatt ki kell pipálni a "Vezérjelek" pontot és működik. Telepítettem a Token filter modult és már a tartalomban is mennek a vezérjelek.

Jelenleg az Entity -vel ismerkedem. Remélhetően ezen is átrágom magam hamarosan. Ha tényleg olyan jó, mint ahogy írják, márpedig miért ne lenne, akkor felteszi a Views -re a koronát. A kettővel együtt szinte bármilyen tatalomszervezést meg lehet valósítani.

Még csak most kezdtem a Drupal -al komolyabban foglalkozni, ez az első oldalam, de már látom olyan mint egy svájci bicska. Meg kell tanulni, ez több idő, de aztán szinte bármit el tud készíteni benne az ember fia. Még akkor is ha nem programozó.

0
0
akosms képe

A Views tényleg nagyon hasznos "kis" modul.
A Token filter modul a megjelenítésnél átalakítja a vezérjelet, de a tartalomban mindig a [current-user:name] lesz. Tehát, például a tartalmad így néz ki.
"Hello [current-user:name], mi van veled?", akkor neked ezt fogja kiírni: "Hello Darkstar, mi van veled?", nekem, pedig ezt:
"Hello akosms, mi van veled?", a nem belépett felhasználóknak pedig ezt:
"Hello Anonymous, mi van veled?".

Ez nem jó arra, amire eredetileg szeretted volna, hogy pl a szerző nevét lementse.

0
0
Darkstar képe

Szia!

Menet közben erre is rájöttem már. Nem a [current-user:name] kell, hanem csak ez [user:name]. Csak a Full HTML szűrőnél engedélyeztem a Token filtert és csak Admin jogokkal szerkeszthető mezőknél. Amire most használom, arra tökéletes és jól is működik.

Már nem akarom a szerző nevét lementeni ezzel a módszerrel. Amit eredetileg akartam az most már látom butaság volt. Még jelenlegi minimális tudásommal is. A Views mindent listáz, amit és ahogyan kell. Csak az elején nem tudtam, hogy mire való és hogyan kell használni. Sok idő és türelem kell a Drupal megismeréséhez, és még az elején tartok.

Viszont, ha kész lesz az oldal, akkor belinkelem ide. Remélem lesz néhány profi, aki megnézi, véleményezi, elmondja mit csináltam rosszul és esetleg azt is, hogy hogyan lehet jobbá tenni. Egy tapasztalt szakember sok mindent másképp lát mint egy tanuló.

Én igazából weboldalt sem készítettem eddig, tehát tapasztalatom ezen a téren a nulla környékén mozog, de azon vagyok hogy ez pozitív irányba változzon.

1
0