Tartalomszerkesztés

HF leon képe

Lenne egy érdekes kérdésem:

Megoldható-e egy tartalom szerkesztése különböző jogkörű szövegszerkesztőkkel drupal 8 alatt?

A probléma az, hogy, ha egy több elemet támogató CKEditor szerkeszt egy tartalmat, amit később egy alacsonyabb jogkörrel (szerkesztői lehetőségekkel) ellátott CKEditorban újraszerkesztenek, akkor kitörlődnek a korábban engedélyezett html tagok.
Nyilván van ebben logika, hisz minden szerkesztéskor a CKEditor belső szűrője kiírtja a nem engedélyezett tagokat a szövegből.
Ugyanakkor létezik arra megoldás, hogy ez ne így legyen? Ehhez nyilván össze kell vetni a különféle változatokat. Létezik erre valamiféle megoldás?

Drupal verzió: 
Fórum: 
gecseg.daniel képe

Ez csak egy ötlet, de állítsd mindkét CKEditor-os profilhoz ugyanazokat az engedélyezett tag-okat. Maga az editor toolbar-ján nem kell szerepelnie a gomboknak.

0
0
HF leon képe

A probléma, hogy az editor szűrőrendszere gyomlálja ki a nem odavaló elemeket, vagy elem szerkezeteket.

Ahogy látom a CKEditor igen összetett szűrőrendszert tartalmaz és mindent kiszűr, ami nem engedélyezett. Hiába engedélyezett a mondjuk a div és külön a pre, ha a div pre nem az. Sőt osztályokra is ez a helyzet. Még, ha a div pre engedélyezett is, de, ha nincs felvéve a pre-hez az xy osztály, akkor azt már kitörli.

Korábban is észrevettem egyedi blokkoknál, hogyha a CKEditor "rászabadul" egy egyedileg felépített blokkra, akkor hatalmas pusztítást tud végezni, akkor is, ha a html elemek engedélyezettek. Ugyanis a nem engedélyezett elemszerkezetek törlésre kerülnek. Erre a CKEditornak van megoldása, de a drupal alapból nem kínál hozzá eszközöket. Nem adhatók meg html elem szerkezetek (tehát egymásba ágyazott elemek). Mondhatni, hogy ez nagy hiányossága.

0
0