Tartalom megosztás két oldal közt

eMeLA képe

Szerbusztok !

Egy újabb probléma megoldására keresem a lehetőségeket (mielőtt nekiálnák új modult készíteni).

Van két oldal. Az egyiken egy Taxonomy_block-ban megjelenik egy tartalom. Ez már egy átalakított modul, ugyanis képek is megjelennek benne.

A kérdésem, hogyan tudnám megoldani, hogy ugyanez a tartalom megjelenjen a másik oldalon is (képekkel együtt).

a.
Elvileg az RSS-el meg lehetne csinálni (RSS generálással eddig még nem próbálkoztam). Feltéve, ha az RSS a képlinkeket is továbbítja. A kérdésem, hogyan és mivel vagy hol lehet az RSS kimeneti tartalmát meghatározni ?

b.
A db_connect(), db_set_active(), db_query() csatlakozni a másik adatbázishoz, és kiolvasni a megfeleő adatokat. Így egy kicsit bonyolultnak tűnik, mert a node-okhoz tartozó adatok különböző helyeken vannak tárolva. A taxonomy_block modult meg nem tudom elérni, hogy lekérdezzem a block tartalmát. Persze, ha itt is telepítem a taxonomy_block-ot....(!)

c. a tárhelyen idönként lefuttott php-vel lekérdezem a taxonomy_blokk tartalmát és átírom a másik adatbázis egyik táblájába

Azért írom le így részletesen, mert egye inkább rászoktam, hogy mindenhez saját modult írjak. De nem kellene, ezért hátha van erre egyszerübb megoldás !?

Hojtsy Gábor képe

A taxonómia kifejezésekhez beépítve tartozik egy-egy RSS csatorna, ezt nem is lehet kikapcsolni, csak kódszerkesztéssel. Megnézed a kifejezés oldalát, és ott fogsz találni egy narancs színű RSS ikont, ami a csatorna webcímére vezet. Ezt fel tudod venni a másik webhelyen az RSS aggregátorban.

Az, hogy a képek megjelennek-e benne, az azon múlik, hogy a node-okban megjelenik-e a kép, illetve az RSS generálásra milyen beállításaid vannak (csak bevezető vagy teljes node például).

0
0
eMeLA képe

a.
Hiába állítottam (RSS hírcsatorna beállítások) a "Csak cím" vagy a "Cím és bevezető"-re, minden esetben a teljes node megjelenik a !?

b.
Hogy lehet az RSS tartalmát formázni ?
A felhasználó oldalon a "aggregator_item" SQL táblában egy mezőben tárolja az egyes node-okhoz tartozó tartalmat ömlesztve. Sajnos nem a kiszolgáló oldal flexinode-x.tpl.php sablonjai szerinti formázással. Gondolom a kiszolgáló oldal formázza (HTML+CSS).

Ha jól néztem a theme_aggregator_page_item() függvény állítja elő a formázást.
Van más lehetőség, mint belenyúlni a forrásba ?

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Hojtsy Gábor képe

Az első probléma bug lehet, ezekkel a beállításokkal én nem foglalkoztam.

A második ha theme_ függvény, akkor nem kell kódba nyúlni, mert sminkelhető. Kell egy sminkedneve_aggregator_page_item() függvény, amiben magadnak formázod.

0
0
eMeLA képe

Aha !

Jól gondolom, hogy a template.php-ba kell rakni ezt a függvényt ?

Már akartam kérdezni mért van ilyen formátumú függvényhívás: theme('aggregator_page_item', $item); ami ugyebár alapból a theme_aggregator_page_item()-t hívja meg. Ha meg van adva a sminkedneve_aggregator_page_item() akkor az alap helyett az enyémet fogja használni ! Baba :) Csak a be és kimentere kelle ügyelni.

Ez csak a theme_ kezdetű fügvényekkel lehet megcsinálni, vagy egy adott modul függvényeivel is (akkor nem kellene átírni az eredeti függvényeket) ?

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Hojtsy Gábor képe

A theme() függvény célja éppen az, hogy elrejtse a programozó elől, hogy melyik smink van használatban. A theme_page() például az oldalt jeleníti meg, de ezt mondjuk a phptemplate smink motor a page.tpl.php-ban testesíti meg (a phptemplate_page() függvényen keresztül vezetve a dolgokat). A template.php-be lehet ilyen bővítő függvényeket tenni phptemplate sminknél.

Más Drupal függvényekkel ezt nem lehet elkövetni, mert azokat nem így hívja meg a Drupal. Különben nem tudom milyen extra igényeid vannak, nekem eddig mindig sikerült apróbb változtatásokból megúszni, hiszen szinte minden megváltoztatható kívülről is a hurkokkal, különösen a form_alter() hurokkal.

0
0
eMeLA képe

Köszönöm !

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

Anonymous képe

Bocs, hogy ezt a régi tartalmat felhozom, de eddig is már merítettem ebből.
Odáig eljutottam, hogy azon az oldalon amin megjelentetni kívánok engedélyezni kell az img-t - és ha pl. a http://feeds.feedburner.com -ről veszek át egy tetszőleges másik lapot akkor annak a képei szépen meg is jelennek.

Ami a gond, hogy az én saját másik oldalam nem küldi el a képet.
Logikusan akkor most az van, hogy ezen a másik küldő oldalon nincsenek benn a node-ba a képek.

Most azzal a képcsatolásos modullal töltök fel, ami (nevét sajnos nem tudom de) fixen jobbra rakja a képet, 5.x-1.x-dev a szériája és a Galéria 5.x-1.x-dev -hez tartozik.

Abban kellene egy kis segítség, hogy milyen másik modult használjak ami
- a tartalmakhoz könnyen hozzáilleszti a képeket
ÉS
- a node-ba is beleteszi, azért, hogy az RSS-el ki másik lapon át tudjam venni.

Köszi a segítséget előre is: RED

0
0