Tartalom megjelenítése

.DoK képe

A következőt szeretném megoldani D7-ben, de nem sikerult sem taxonomy sem a views modult rabirnom, hogy azt mutassa amit en szeretnék:

Felhasználó a regisztráláskor kiválasztja a két menüből preferenciáit:

Hely:

  • H1
  • H2

Tipus:

  • T1
  • T2
  • T3

Ezutan létrehoz tartalmakat.

Azt szeretném elérni, hogy a különböző felhasználók csak az általuk megadott preferenciáju tartalmakat érhessék el.

Gondoltam, hogy megszűröm, hogy a tartalom készítője mit állított be maganak, de nem tudtam a készitőt és a jelenlegi/belogolt felhasználó preferenciáit összehasonlítani.
Megoldaható ez valahogy, vagy teljesen rossz irányba indultam el?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
wouhn képe

Tegyük fel, hogy van egy "valami" nevű meződ, amely mondjuk egy kifejezés hivatkozás egy taxonómia szótárra és a benne lévő kifejezésekre vagy mondjuk egy entity reference ugyanerre vagy valami másra.

Ez a mező regisztráláskor választható ki, amely aztán vagy szabadon módosítható vagy nem (field permission). Létre kell hozni a view-t, amelybe még talán kapcsolatokkal előtérbe kell hozni ezt a mezőt. Ezt követően szerintem már egyszerű kiszűrni azt, hogy azok a node-k jelenjenek meg, amelyek ugyanezen kifejezéssel bírnak. Feltéve, hogy a tartalomtípusban is van valami mező, amely egyértelműsíti ezt az egészt. A szűréshez meg lehet használni views php-t is ha úgy egyszerűbb neked.

1
0
.DoK képe

Letrehoztam a taxonomia szotarat, a felhasznalok kivalasztjak amit szeretnenek, a tartalomba betettem ugyanazt a mezot, a views-ben sikerult letrehoznom egy nezetet ami kilistazza megfeleloen.

0
0
.DoK képe

azt hogy tudom megteni, hogy a masik feltetel is mukodjon?
Ha beallitok meg egy relaciot akkor minednt listaz ami vagy ennek vagy annak (or) megfelel, de en azt szeretnem, hogy csak azokat jelenitse meg ami mindkettonek (and) megfelel. Jah es ne jelenitse meg 2x.

0
0