tartalmak,blokkok jogosultsagai

Anonymous képe

Sziasztok!
Drupal weblapom alatt létrehoztam több csoportot is...
Kérdésem az lenne, hogy megoldható e az, hogy különböző tartalmakat, vagy blokkokkat csak egyik csoport tagjai lássanak, másik tartalmakat meg csak a másik csoport tagjai. Megoldható ez anélkül, hogy a csoportoknak "tartalom adminisztrációs jogot" adok?
Hol lehet állítani azt, hogy melyik csoport tagjai láthassanak egy tartalmat?

5.0-ás Drupal-t használok

Bármilyen segítség jól jönne....

köszöntettel: Gabo

pp képe

Az 5-ös Drupal egyik újdonsága, hogy a blokkok megjelenését csoportokra is tudod szabályozni, azt az adminisztráció->webhely építés->blokkok listában az adott blokk sorában a beállítás menüpontnál érheted el.

Tartalmak megjelenésének felhasználókra vonatkozó szabályozására alap esetben nem kínál semmilyen beállítást a rendszer ahoz megfelelő modult(taxonomy access, stb?) kell telepítened vagy fejlesztened.

pp

0
0
mycroft képe

Ugyanez volt nekem is a gondom.
A blokkot meg tudod oldani alapból, kattingatással az admin/build/block alatt kiválasztod a kérdéses blokkot, configure és ott Role specific visibility settings.
(Sorry, hogy angolul írom, de ez van előttem :) )

A tartalom elérés szabályozáshoz pedig nekem a taxonomy acces control modul jött be. Ott már kicsit trükközni kell, a védeni kívánt tartalomtipusokat berakod egy kategóriába (taxonomy term), mert azokra tudsz majd rendesen hozzéférést szabályozni. Egész pontosan tudsz komplett tartalom típusokra is, de nekem pl az kellett, hogy vannak könyvek az oldalon, van amit bárki olvashat, de van olyan, amit csak egy adott csoport tagjai. Az adott könyv oldalainak beállítotam azonos kategóriát, és így tudtam szabályozni, hogy ki férhessen hozzá.

Ha feltelepited a modult, akkor a User management alatt lesz egy Taxonomy Access: Permissions (admin/user/taxonomy_acces) menüpont, ott az egyes role-okhoz külön-külön be lehet állítani, hogy melyik tartalomtípus melyik kategóriájánál mit csinálhasson. Nagyon sok mindent meg lehet vele csinálni.

Sok sikert!

0
0