Tartalmak könyvbe rendezése dátum szerint

Anonymous képe

Üdv!
Meg lehet-e oldani, hogy amikor tartalmakat rendelek egy-egy könyvlap alá, akkor a rendszer a beküldés dátuma szerint rendezze sorba őket?
Meglehetősen sok blogbejegyzést szeretnék ugyanis egy-egy könyvlaphoz hozzárendelni, ezért a súlyozás számomra nem nyújt elégséges variációt, no meg kényelmesebb is lenne, ha nem kellene a súlyozással bajlódnom.
Előre is köszönöm a segítséget!

Anonymous képe

Sorszámozd be a tartalmak címét, az a legegyszerűbb.

0
0
aboros képe

nem tudom, hogy ilyet 'illik e' csinálni, majd a hozzáértőbbek megmondják, ha hülyeség, de a book modult is 'megbabrálhatod' talán. van benne egy ilyen kampó, hogy book_toc, ez állítja össze egy könyvlap gyerekeinek a listáját, idézem:

/**
 * Returns an array of titles and nid entries of book pages in table of contents order.
 */
function book_toc($exclude = 0) {
  $result = db_query(db_rewrite_sql('SELECT n.nid, n.title, b.parent, b.weight FROM {node} n INNER JOIN {book} b ON n.vid = b.vid WHERE n.status = 1 ORDER BY b.weight, n.title'));
 
  $children = array();
  while ($node = db_fetch_object($result)) {
...

talán, ha itt átírod a query -t, akkor menni fog... ...tényleg nem tudom mennyire ér ilyet csinálni, de ha a '$result =' kezdetű sornál az 'ORDER BY' kitételt átírod, elvileg mennie kell...

így:

$result = db_query(db_rewrite_sql('SELECT n.nid, n.title, b.parent, b.weight FROM {node} n INNER JOIN {book} b ON n.vid = b.vid WHERE n.status = 1 ORDER BY n.created, n.title'));
0
0

-
clear: both;

Anonymous képe

Köszönöm, megpróbálom.

0
0
aboros képe

(szerintem kicsit várj, hátha valaki megmondja, hogy ezt így nem ér mert így-megúgy... elvileg kell működjön, de az is igaz, hogy modulok kampóiba nem tudom mennyire szokás csak úgy beletúrni)

0
0

-
clear: both;

pp képe

Ezzel a megoldással egyetlen egy probléma van, méghozzá az, hogy ha verziót frissítesz (5.5-5.6) akkor figyelned kell erre a változtatásra, de ez ugye annyira nem zavaró, mert legfeljebb másmilyen sorrendben jelenik meg, aztán azt javítod ;)

pp

0
0
Anonymous képe

És ha a súlyozásnál adható értékek számát növelném meg?
Találtam is három darab '#delta' => 15, -ös értéket a book.module-ban, csak nem tudom, melyiket kell átírni. Vagy mind a hármat?
Ha azt a 15-öt megdupláznám, annyiból már simán kijönnék.

0
0
Sweetchuck képe

Egyszerű és jó, de ugyan ott vagy vele ahol az SQL ... ORDER BY átírással.
Frissítésnél kezdheted előlröl, ráadásul kézzel kell megadni a tartalom bevítelnél, de legalább nem fogja érinteni az összes könyvet.

0
0
Sir_Csavar képe

Elnézést, ha feleslegesen hozom fel a témát, de frissült a Book modul és a megoldás már nem működik. Esetleg tudtok valami friss segítséget adni?

0
0

--
A jó ember az ő szívének jó kincséből hoz elő jót; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincséből hoz elő gonoszt: mert a szívnek teljességéből szól az ő szája. (Lukács 6:45)

Nagy Gusztáv képe

Miért nem jó erre egy nézet (Views modul)? Blogbejegyzést nem szokás könyvbe rendezni. Főleg ennyit nem.

0
0

Nagy Gusztáv

aboros képe

szóval inkább nyiss új témát kérlek és linkeld ezt. légyszi írd le mit szeretnél, mi legyen a működés és esetleg írd meg miért kell mindenképpen a book modul arra amire kell.

0
0

-
clear: both;