Tartalmak jogosultságai

DruTa képe

Üdv!

Minél kevesebb modult szeretnék telepíteni, hogy gyors maradjon a rendszer, ezért ez esetben pl. nem tenném fel a content access modult, mert szerintem megoldható anélkül is, csak szerintem valamit nem jól csinálok.

Szóval vannak ezek:

- Hozzáférés a tartalmak áttekintő oldalához
- Közzétett tartalmak megtekintése
- "Tartalomtípus": saját tartalom szerkesztése

Az első választásakor minden tartalomtípus megjelenik, amit nem akarok egy felhasználónak megengedni, lekorlátozni viszont az alap rendszerben nem tudtam.

Ha a másodikat kiveszem, akkor viszont azok sem látszanak, amiket pl. a főoldalon megengedek a névtelen látogatóknak.

Azt nem értem, ha a 2. és a 3. is be van kapcsolva, akkor a 3. miért nem korlátozza le a 2. dolgot, azaz igaz, hogy nem szerkesztheti egy felhasználó a másik tartalmát, de láthatja egy közös listában (tracker). Akkor is, ha a views-ban a korlátozásnál a saját szerkesztést szintén megadtam, modósítva az alap tracker nézetet.

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
DruTa képe

Bocs, megoldottam.

A views-ban a szűrésnél az aktuális felhasználót állítottam be.

Azt jól sejtem, hogy a views bár tud szűrni és így látszólag jogosultság szerint enged tartalmakat pl. megtekinteni, de a link ismeretében bárki megtekintheti az adott oldalt, amit ha el akarnék kerülni, akkor már kell a pl. content access?

0
0
nevergone képe

Igen, a közvetlen linkkel való megtekintés jogosultságának szabályozásához más modul kell, abba már a Views nem szól bele. Viszont ez a más modul beleszól a Views alapú listázásba, vagyis ha egy tartalom megtekintéséhez nincs jogosultsága, akkor a Views listába sem fog belekerülni.

Amúgy a hozzáférés kezelésére számtalan más modul is van (pl. Taxonomy Access Control), érdemes körülnézni, hogy az igényeidnek leginkább megfelelőt válaszd.

0
0
aboros képe

jól sejted.

0
0

-
clear: both;

DruTa képe

Kösz a válaszokat!

Eddig az sem volt tiszta, hogy ha a tracker modul nincs bekapcsolva, akkor is lehet olyan megjelenítést, ha be van, csak annyi változik, hogy a Saját adatok közé betesz egy plusz fület, amin van a Követés.

Ti az org-on lévő téma szerinti modul szűrés alapján kerestek dolgokat, vagy fejből tudjátok mind a nem tudom hány ezer modult, hogy melyik mit tud és melyik jobb, mint a másik?

0
0