Tags kinézet módosítása

Joee képe

Üdvözöllek benneteket!

Szeretném megtudni, hogy a beküldött tartalmaknál megjelenő Tags rendezését, hogyan tudnám módosítani? A jelenlegi kinézet:

Tags:

Első tag

Második tag

Harmadik tag

Ezt szeretném elérni, hogy csökkenthessem a beküldött tartalmak közötti térrészt:

Tags: Első tag Második tag Harmadik tag

Köszönöm.

Nagy Gusztáv képe

Sminkeléssel valószínűleg megoldható. De ahhoz egy link kellene, hogy többet lehessen mondani.

0
0

Nagy Gusztáv

Joee képe

Ezek szerint a smink fájlok között érdemes rákeresni pl. a "Tags:" kifejezésre és talán sor vége jelet keresni? A tényleges tagek gondolom az adatbázisban tárolódhatnak és nem is azokra van szükség.

Még megmunkálás alatt van ez a rész. :) Itt egy kép ahol látszik:
Most így néz ki.

A smink Alphorn Symphony. Van itt róla egy demó, ami a kiindulási alap volt:
Alphorn Symphony

0
0
csakiistvan képe

Nem kell semmire keresned a smink fajlokban, par sor css az egesz, ha megnezed a bartik sminket ott az van ami neked kell:

  1. .field-type-taxonomy-term-reference ul.links li {
  2. float: left;
  3. padding: 0 1em 0 0;
  4. white-space: nowrap;
  5. }
  6. .field-type-taxonomy-term-reference ul.links {
  7. list-style: none;
  8. }

Igy nez ki

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Joee képe

Megtaláltam. Próbálom módosítani, de nem látszik semmi változás. A gyorsítótárat is töröltem a beállításoknál. A white-space értékeit variálgattam, de semmi látható változást nem eredményezett a tagek megjelenésében. A nowrap beállítással elvileg nem is lehetne sortörés. Biztos, hogy itt a tagek sortörését állítod?

0
0
szantog képe

A bartik a coreban található, a themes mappában, ha pl átváltasz rá, látni fogod, hogy működik.
Valószínűleg a sminked nem core által biztosított default mezősminkelést használja.

Ajánlottan kötelező olvasmány: http://www.tutorial.hu/html5-es-css3/ ezután tudni fogod, hogy a sminked által generált html kódra hogyan kell lőni cssel.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

Joee képe

Bocsi, de ezt nem értem:
"sminked által generált html kódra hogyan kell lőni cssel."

Ez van a kimeneten:

  1. <div class="field field-name-field-tags field-type-taxonomy-term-reference field-label-above">
  2. <div class="field-label">Tags:&nbsp;</div>
  3. <div class="field-items"><div class="field-item even" rel="dc:subject"><a href="/drupal/tags/hazai" typeof="skos:Concept" property="rdfs:label skos:prefLabel" datatype="">Hazai</a></div>
  4. <div class="field-item odd" rel="dc:subject"><a href="/drupal/tags/k%C3%BClf%C3%B6ldi" typeof="skos:Concept" property="rdfs:label skos:prefLabel" datatype="">Külföldi</a></div>
  5. <div class="field-item even" rel="dc:subject"><a href="/drupal/tags/megrendel%C3%A9sek" typeof="skos:Concept" property="rdfs:label skos:prefLabel" datatype="">Megrendelések</a></div></div></div>
0
0
csakiistvan képe

Kerlek kuldj egy linket, ahol most elerheto hogy megnezzuk, es tudjunk segiteni.

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

aboros képe

.field-name-field-tags div {
  display: inline;
}

vagy ilyesmi. ezzel persze az lesz a baj, hogy összeérnek majd a tegek :) úgyhogy lehet jobb lesz egy float:left, amivel meg majd az lesz a baj, hogy az utolsó teg után valahogy törölni kell a float.

.field-name-field-tags div {
  float: left;
  paddign-right: 1em;
}
.field-name-field-tags:after {
  content: ".";
  visibility: hidden;
  clear: left;
}

vagy ilyesmi.
http://weblabor.hu/cikkek/cssalapjai1 kezdésnek ez nem rossz.
0
0

-
clear: both;

Joee képe

.field-name-field-tags
.field-name-field-tags:after
bejegyzések egyik css-ben sincsenek. Kézzel beírtam, de hatástalan.

Keresgéltem megoldás után a Google-el és találtam is többet, de sajnos az is mind hatástalan. Lehet, hogy a cache-elés az oka a hatás elmaradásának. A Drupal Beállítások/Teljesítmény helyen hiába nyomkodom a Gyorsítótár teljes törlése gombot, mert semmi hatása. Egyéb beállítások: Minimális gyorstár élettartam = nincs; Gyorsítótárazott oldalak elévülése = nincs; próbáltam már az 1 percet is eredménytelenül, Gyorsítótárazott oldalak a regisztráció nélküli felhasználók részére = kikapcsolva; a többi beállítást is végigpróbálgattam már ezen az oldalon, de semmiféle állításnak nincs semmi látható hatása.
Már korábban is észrevettem, ha módosítok css-ben egy értéket, akkor az végrehajtódik, de ha újra módosítani szeretném ugyanazt az értéket akkor már többszöri módosítás után sem hajtódik végre csak úgy egy hét múlva. Kísérletképpen letöröltem a teljes sites mappa tartalmát, majd megnéztem a weboldalon az eredményt ami egy teljesen üres fehér oldal volt. Gondoltam haladunk, mert van látható változás. Kísérlet folytatásaként feltöltöttem a sites mappába egy más kinézetű, de ugyanazt a sminket használó drupal oldal sites mappáját és megnéztem a weboldalon az eredményt. Megdöbbenésre nem az a kinézet fogadott ami a feltöltött idegen drupal oldaléhoz hasonló, hanem a régi eredeti amit már töröltem. Ezek szerint a kinézet (smink) összeállítása nem a css fájlokból történik, hanem az adatbázisból (MySql).
Tudtok javasolni valamit?

0
0
csakiistvan képe

Ezek szerint a kinézet (smink) összeállítása nem a css fájlokból történik, hanem az adatbázisból (MySql).

Semmi koze az adatbazisnak a CSS-hez. Kuldj egy linket mit kell megformazni, mert latatlanban nem tudunk tobbet segiteni.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Joee képe

Most a legnagyobb probléma a valahol eltárolódott és módosíthatatlan beállításokkal van. Ameddig az nem lesz megoldva szerintem addig felesleges a tagekkel próbálkozni, mert úgysem fog érvényre jutni a változtatás. Úgy, ahogy feljebb írtam.

Itt a link, ahonnan sorba kellene rendezni az egymás alatt levő tageket:
Itt

0
0
aboros képe

amíg a css tömörítés be van kapcsolva, hiába variálod a sminked css filejait mert az oldalad a tömörített állományokat használja. kapcsold ki a teljesítmény oldalon a css tömörítést.

0
0

-
clear: both;

Joee képe

CSS fájlok összegyűjtése és tömörítése = kikapcsolva.
JavaScript fájlok összegyűjtése = kikapcsolva.

Eddig ki volt kapcsolva csak ma délelőtt visszakapcsoltam hátha lesz valami változás.

0
0
csakiistvan képe

ebbe a css-be:
http://www.scitsys.hu/drupal/sites/all/themes/alphorn/css/global.css

ird bele ezt:

  1. .field-type-taxonomy-term-reference {
  2. margint-top:10px;
  3. }
  4. .field-type-taxonomy-term-reference .field-label {
  5. float:left:
  6. }
  7. .field-type-taxonomy-term-reference .field-item {
  8. float:left:
  9. marging-right:5px;
  10. }
0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Joee képe

Sajnos most is hatástalan.
Azt gyanítom, hogy nem ezen css fájlok alapján állítja össze az oldalt, hanem valahol cache-lhette korábban a css fájlt és abból. Ameddig ez nem lesz törölve, addig nem lesz változás sem. A Drupalban hiába törlöm. Nem az adatbázisban kéne törölni valamit? Nálam a felső rész háttere is piros. Az egy régi háttér keretbeállítás volt és nem is pirosnak kellene lennie hanem halványzöldnek.
Nálad, hogy néz ki?

0
0
csakiistvan képe

Hibasan irtam, es nem vetted eszre, de a kettospontot javitsd pontosvesszore, ill a tipo hibakat is javitottam:

  1. .field-type-taxonomy-term-reference {
  2. margin-top:10px;
  3. }
  4. .field-type-taxonomy-term-reference .field-label {
  5. float:left;
  6. }
  7. .field-type-taxonomy-term-reference .field-item {
  8. float:left;
  9. margin-right:5px;
  10. }
1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Joee képe

Mégiscsak összejött.
A kettőspontot tényleg nem vettem észre, de még azt a hozzászólásod sem amelyikben jelezted a hibát, csak az utolsó hozzászólásod olvastam és nem vettem észre, hogy kettőt is írtál, így nem is javítottam akkor. :-)
Érdekes, most a színt is tudtam módosítani. A többit már helyre teszem ha nem akad meg megint a beállítások érvényre jutása. Azt még mindig nem tudom mitől lehet. Van olyan, hogy egy sima szín értékadásnál módosítok "red"-re és simán meg is történik a változás, de ha öt perc múlva átírom ugyanazt az értéket "blue"-ra akkor már nincs változás. Eltelik egy hét és egyszer csak magától módosul pirosról kékre. Pozícionálási értékek változtatásával is jártam már ugyanígy. Ilyenkor a Drupal cache törlése sem segít, megőrződnek a régi értékek. Lehet, hogy az adatbázisnál kell a hibát keresnem?
Köszönöm a segítségedet!

0
0
aboros képe

"Lehet, hogy az adatbázisnál kell a hibát keresnem?"

nem lehet. ennek semmi köze az adatbázishoz. viszont a böngésződ is kessel, tehát az simán lehet, hogy módosítasz valamit red -re, látod, öt perc múlva blue -ra módosítod, de nem látod, mert a böngésződ bekesselte már a redet.

0
0

-
clear: both;

Joee képe

Próbáltam már törölni a böngésző gyorsítótárát, előzményeit, de az sem segített. Elvileg a betöltésre nyomott F5-re úgy tudom, már nem a böngésző cacheből tölt be. clear: both;-ot megpróbálom ha újra előjön a probléma.
Most gondolok arra is, hogy a böngésző cache törlésekor be volt töltődve a problémás oldal a böngészőbe és aktív volt. Lehet, hogy pont azt nem tudta törölni mert meg volt nyitva a fájl. Legközelebb erre is figyelek. Köszönöm a segítséget mindenkinek.

0
0
aboros képe

az, hogy "clear: both;" az aláírásom, nem tartozik a hozzászólásomhoz. sima frissítésre (pl F5) egyik böngésző se ürít gyorstárat.

olyan lehet még, hogy valami spéci szerver oldali gyorstár van használatban és az kesselte be a filet amit szerkesztettél. bár osztott tárhelyen sem lehetetlen, hogy van ilyen, azért erre kicsi esélyt látok.

2
0

-
clear: both;

Joee képe

Kérdeztem a szolgáltatót (dima.hu), de a telefonnál ülő személy nem tud semmit és nem is ért hozzá (legalább bevallotta). Javasolta, hogy írjak e-mailt és a szakembereik választ adnak.
Én is ilyenre gyanakodtam, hogy szerver oldalon vagy adatbázisnál kell keresni a megoldást.
F5 nem üríti a gyorstárat, de újratölt és az már nem a böngésző gyorstárából jön.

0
0
aboros képe

"F5 nem üríti a gyorstárat, de újratölt és az már nem a böngésző gyorstárából jön."

de igen. külön van "hard-refresh", ami mindenképpen kihagyja a gyorstárat. sima frissítés használja(hatja) a gyorstárat, ő dönti el. chrome például igen aggresszíven kessel, engem is gyakran megszivat. ülhetsz proxy mögött is, ezt nem tudhatom, az is kesselheti az oldalakat, fileokat.

igazából nem ez a fő indok, csak amolyan sokadik bónusz, de ezért sem érdemes éles siteokba matatni, sose tudhatod, hogy azt látod, amit mentettél. :)

2
0

-
clear: both;

csakiistvan képe

Nálam a felső rész háttere is piros. Az egy régi háttér keretbeállítás volt és nem is pirosnak kellene lennie hanem halványzöldnek.

Fókusz, egyszerre egy problémával küzdj.

1
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

Joee képe

Gyanítom, hogy ez lehet mindkét probléma okozója.
Addig hiába állítok bármit a css fájlokban mert úgysem fog érvényre jutni.

0
0
szantog képe

http://www.scitsys.hu/drupal/sites/all/themes/alphorn/css/global.css
ebben a fileban semmi nincs abból, amit csakiistvan írt. Győződj meg róla, hogy egyáltalán kikerül-e a file a serverre.

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.