Több site külön kódbázissal

Ramirez_hun képe

Sziasztok! Még mindig a telepítés külöböző lehetőségeit vizsgálom, megrendelő kívánságának megfelelően.
Több drupalt szeretnénk felrakni, egy fődomain, több aldomain felállásban. Ezt néztem, de nem erre van szükségem. Külön kódbázissal kéne megoldani, valahogy úgy, ahogy pp itt részletezi.

Ezt sima mezei tárhelyen meg lehet valósítani, vagy csak saját szerveren?

Ehhez valaki esetleg tud részletezett leírást? Én személy szerint nem találtam használhatót.

Taxonomy upgrade extras: 
Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

Igazából mi a kérdés, mire kérdezel rá, hogy megvalósítható-e, aminél felmerült benned, hogy esetleg nem megy?

Egyszerűen külön-külön Drupal-könyvtáraid vannak azonos tárhelyen, és ezeknek az elérési útját hozzárendeled egy-egy megfelelő aldomainhez.

Példa:
általában szokott lenni mondjuk egy public_html könyvtár, ebben találhatók a fődomain adatai, ez a default, ami megnyílik. Vegyük azt az esetet, hogy még hozzáraksz aldomaint: ekkor NEM a public_html-en belülre pakolod az újabb Drupal-könyvtárakat, hanem a tényleges rootba, a public_html MELLÉ, mondjuk egy "my_subdomains" könyvtárba (most csak az érthetőség kedvéért mondom ezt a nevet), aztán azonbelül pedig

  1. my_subdomains/elso
  2. my_subdomains/masodik
  3. my_subdomains/...

ezeket az elérési utakat pedig hozzárendeled egy-egy aldomainhez.

Konkretizálva tök különálló Drupalok esetében ilyen könyvtárak lennének a roothoz képest:

  1. public_html/sites/all/modules/...
  2. my_subdomains/elso/sites/all/modules/...
  3. my_subdomains/masodik/sites/all/modules/...
  4. ...

Nem akarok reklámot csinálni, bocsi, ha ez annak minősül, de nekem ezzel van tapasztalatom a szokásos cPaneles felületen:
http://help.tarhelypark.hu/tarhely/tobb-domain-egy-tarhelyen/
Itt is annyi a lényeg, hogy a roothoz képest megadod az aldomain tényleges elérési útját, és készen vagy.
Remélem, így már sikerül megcsinálnod!

2
0
Ramirez_hun képe

Köszönöm, teljesen jó a leírásod. Pont ilyesmire gondoltam. Igazából azt hittem trükkösebb a dolog, nem hittem, hogy ennyire egyszerű. A közös kódbázisú multisite ehhez képest sokkal komplikáltabb, pedig az se agysebészet. Valszeg azért hittem, hogy ebben is van valami nagyobb trükk.

0
0

- ad astra per aspera -

Sk8erPeter képe

Pont az általad linkelt topicban fejti ki pp, hogy miért nem érdemes szívatni magad a közös kódbázisú multisite-tal, hacsak nem muszáj:
http://drupal.hu/comment/29816#comment-29816

Korábbról saját személyes negatív tapasztalatok, szívások nélkül is voltak valahogy ellenérzéseim ezzel kapcsolatban, hasonló alapon, de részemről csak elméleti síkon, de ez most megerősítést nyert.
Bár az tény, hogy amennyiben ilyen multisite-ot használsz, akkor adott esetben elkerülheted azt, hogy maga a core, meg bizonyos modulok duplán-triplán legyenek meg (ha mondjuk egy tárhelyen több domain Drupal-cuccát tárolod), ha viszont para van a core-ral (frissítésnél vagy ilyesmi), akkor mindegyiknél para van, az meg megint csak szívás. Meg számomra teljesen meggyőzőek voltak az ott szereplő további érvek is, hogy milyen problémákat vethet ez fel.
Én személy szerint tehát egyetértek pp-vel (bár én még kis pubi vagyok hozzá képest), és amondó vagyok, hogy inkább legyen meg többször akár egy tárhelyen is a Drupal (még ha így mondjuk akár 20 MB-ot is foglal a 6 helyett, bár ez manapság ne jelentsen problémát), de legalább tudd tök függetlenül kezelni őket.

Na, de örülök, ha tudtam segíteni.

0
0