Több nyelv, több domainnév egy Drupal

fox mulder képe

Sziasztok!

Egy belga webboltról (Übercart) lenne szó, tehát két nyelven kellene elérhetővé tenni a honlapot, hollandul és franciául (több nyelv később sem lesz). Ez két domainnevet is kellene, hogy jelentsen (mondjuk kertitörpékhollandul.be és kertitörpékfranciául.be). A termékek CCK mezői viszont részben közösek (pl.: a fotók, vagy a számszerű adatok), a smink és a telepített modulok is közösek.
Eddig ott tartok, hogy van két domainnevem, domainnevenként külön settings.php-val a sites/egyikdomainnév.xx és sites/másikdomainnév.xx mappákban, telepítettem (és engedélyeztem) a szükséges nyelveket, de már ott elakadtam, hogy elérjem, hogy az egyik domainnéven a francia, a másikon a holland legyen az alapértelmezett nyelv.
Felhasználók megosztására nincs szükség (esetleg a bolt tulajdonosa esetén jönne jól, ha az egyik domainen belépve rögtön be lenne léptetve a másikon is, de ez nem olyan fontos), ezért egyelőre teljesen ugyanazt az adatbázist használja a két honlap, de ha a users táblát szeretném prefixszel ellátni a két domainnévnek megfelelően (a többit közösen használják), akkor ugye ilyesmit kéne írnom az egyes sites/domainnév/settings.php fájlokba:

$db_prefix = array(
     'default'   => '',
     'users'     => 'langprefix_'
   );

Ez esetben hogyan hozom létre a langprefix_users táblát? Az I18n modult is telepítettem a közösen használt adatok lefordításához.
Ti hogyan csinálnátok?
Drupal verzió: 
pp képe

Kézzel kell létrehozni, de szerintem felesleges, csak szívni fogsz ezzel. Csillió helyen lesz probléma, hogy ugyan ahhoz a user_id-hez több különböző júzer tartozik. Van "A" holland és "B" francia user ugyan azzal az id-vel. Az egyik oldalon minden A által felvitt tartalom B nevében fog megjelenni, a másikon meg fordítva.

Én kihagynám ezt a szívást.

pp

0
0
fox mulder képe

(hátha jól jön valakinek...)

A D6-ban már van lehetőség domain név alapján beállítani a nyelvet, de webboltról lévén szó az Übercart, vagy az E-commerce modulokra is szükség van, ám ezek csak a D5-höz rendelkeznek stabil verzióval, ezért azt használom. D5 alatt a Localizer modullal meghatározható a domainnévhez tartozó név és minden működik egyszerűen, kivéve a blokkokat. Kis buherálással azonban ez is megoldható, lásd: Localizer: Building multilingual sites -> Blocks és Ubercart Multi Catalog Blocks.

Most már csak egy nyűg maradt, de ennek nyitottam egy új témát.

UI.: Elnézést, a választ nem köszöntem meg. Köszönöm. A userek kérdését egy huszárvágással megoldottuk: nem lesznek (anonim vásárlás engedélyezett).

0
0

Fox Mulder

gyuri2012 képe

"A D6-ban már van lehetőség domain név alapján beállítani a nyelvet,... "
Merre található, hogyan?

0
0
fox mulder képe

admin/settings/language/configure

0
0

Fox Mulder