több címlap egy oldalon, linkekről - hogyan?

chrispooh képe

Hali,

szeritnetek hogyan tudom megolani azt, hogy több címlapja legyen oldalamnak? Pontosan arról van szó, hogy lesz egy több sportot felölelő oldal. Minden sportnak külön hírei, cikkei, fórumtémái vannak. Lesz egy főcímlap, amint az url beírása után kapunk. Itt összesítve, vegyesen jelennek meg a tartalmak. EZ már meg is van, beállítottam alapértelmezett címlapnak. Na most van 5 db gombom a sportok nevével, és azt szeretném, hogy ha rákattint a látogató, akkor a gombnak megfelelő sport címlapja jön elő.

Előre is köszi - Krisz

Fórum: 
nvszekcio képe

Minden sportágnak csinálsz egy külön kategóriát, feltöltöd őket tartalommal, majd a views modullal készítesz minden sportágank egy nézetet, aminél beállítod, hogy csak az adott kategória (sportág) írásai jelenjenek meg, és a gombokhoz hozzárendeled a nézetek linkjét.
A Kézikönyvben találsz egy kis segítséget a nézetekről és tartalomszervezésről.

0
0
Paal képe

Az Aggregator (Drupal core modul) és a Panels modulok segítségével pedig amolyan híroldal szerűséget is tudsz készíteni (pl. Nemzetisport-hoz hasonlót). A Views által generált tartalmakból készítesz blokkokat is, ezeket pedig a megfelelő Panel oldallal összerakod, megjeleníted. pp előadása pont erről szólt a 2007-es Drupal konferencián.

Nem tudom a videókkal hogy állnak, abból (is) sokat lehetne ellesni, tanulni.

Üdv, Pali

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

thamas képe

Egész pontosan: képernyőfelvétel.

Már közzétette pp a tanarurkerem.hu-n.

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

chrispooh képe

Köszönöm a sok segítséget!
Lehet nem írtam le mindent, ezért is nem tudtatok nekem teljes mértékben választ adni. Jelenleg úgy épül fel a címlap, hogy az alapértelmezett egy page-front.tpl-php-ből van lekezelve, és oda régiókat csináltam, ahova blokkokba kötött listákat töltök be a régión keresztül. Ezzel eddig nincs gond, szépen megjelennek. Van egy napi kiemelt tartalom block is, amibe ugyancsak block és régió kombináción keresztül töltöm be a napi kiemelt teaser nézetét. Nos a helyzet az, hogy a node.tpl.php-ba átírtam a teaser-t, hogy ha $is_front, akkor ne legyen dátum és szerző sem, csakis a kép és a rövid szöveg. Na most ugye a $is_front csak akkor játszik, ha valóban címlapról beszélünk, viszont nekem lenne még 4 db címlapom, amiket meg is kreáltam panel-el, úgy régiókhoz hozzákötöttem a módosított listákat a címlapoknak megfelelően, viszont a napi kiemelttel gondban vagyok, mert egyszerűen normális teasert jelenít meg, tehát nem adja át értelemszerűen az $is_front-ot, így nem tudok rá hivatkozni, hogy ott ne jelenjen meg a szerző és a dátum. Arra meg sajna nem jöttem rá, hogyan tudnám a blokkban mezőnkként kezelni és teaser listámat :o(
Tudtok segíteni?
Krisz

0
0
pp képe

Rossz felé indultál el. A címlap csak egy van, ezért hívják címlapnak. ;)
Neked az kell, hogy pár útvonalon máshogy nézzen ki valami. Tehát neked az útvonal kell.

0. verzió:

Csinálsz egy tömböt:

  $ami_mas = array(
             'utvonal1',
             'utvonal2',
             'utvonal3',
             'utvonal4',
  );

És azt nézed, hogy benne van-e az útvonal a tömbben.

  if($is_front || in_array($_GET['q'],$ami_mas)){
    ...
  }

1. számú megoldás
a változót beleteszed egy smink változóba és irsz egy icipici kódot, hogy a smink beállításainál ezeket az útvonalakat is lehessen állítani.

pp

0
0
chrispooh képe

Köszi pp, ez az, ami kellett. Nagyszerű megoldás.

További szép napot mindenkinek: Krisz

0
0
chrispooh képe

Ha jól látom, csak egy egyszerű url átadást kéne alkalmaznom, azaz a node.tpl.php-ba, ahol kezelem a teasereket, meg kéne mondanom, hogy a xxx.com/cimlap2 oldalon a teaser a kért mezők nélkül jelenjen meg. (mert azt elfelejtettem leírni fent, hogy a node.tpl.php-ban már külön kezelem a címet, dátumot, képet, stb.)
Na és ezt az url átadós mókát nem csináltam még sosem.

Krisz

0
0