Térképen megjelölés - na most akkor melyiket?

Sk8erPeter képe

Sziasztok!

Már sokszor nyílt Google Maps-beágyazós, térképen megjelölős téma itt Drupal.hu-n is, de idővel elég sok minden változik, a modulok fejlődnek (vagy épp leáll a fejlődésük), a fejlesztők tapasztalatot szereznek, ebben kérném a segítségeteket:

melyik modult lenne érdemes használni egy épület térképen való megjelölésére és megjelenítésére Drupal 7-hez?

Lenne az egyszerű példa kedvéért egy "épület" content type, ehhez kellene plusz egy field, a koordinátákhoz, térképhez. Gondolom teljesen egyöntetű vélemény úgysincs, de pont a tapasztalataitokra lennék kíváncsi (előnyök/szívások). A postai cím vagy a konkrét koordináta nem mindig ismert, így Google Maps-térképen kellene megjelölni a földrajzi helyet.

Számtalan modul létezik a célra, de már egyszerűen nem látom a fát az erdőtől, teljesen belekavarodtam, hogy melyiket használjam fel a célra:
Geofield, GMap (ellene szóló érv: "GMap is considered a legacy module"), Get Locations, Geolocation Field, OpenLayers (mondjuk ez nem Google Maps-térképet használ, de ha jobb a célra, akkor meggyőzöm a megrendelőt), és így tovább.

Előre is köszönöm a véleményeket!

Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

Összefoglalva: az adott node létrehozásakor/szerkesztésekor a júzer egy pöttyöt lerak az adott épület földrajzi helyére, és kész, ennyit kell tudnia. Tehát nem bepötyögi a címet, és a térképen oda kerül a pont, hanem "fordítva", a térképen jelölné meg, így kapná meg a megfelelő koordinátákat.
Aztán majd a node megjelenítésekor meg kell jeleníteni a térképet, meg esetleg egy konkrét GPS-koordinátát, tehát elvileg nem egy komplex feladat.
De már teljes képzavarban vagyok a számtalan modul miatt, mit kéne használni.

Ja, és még egy fontos (bocs, nem tudom szerkeszteni az eredeti hsz.-t):
egyelőre csak Magyarország területén lennének megjelölve a helyek a térképen, tehát a default értéket úgy kellene beállítanom, hogy eleve Magyarország területére legyen "zoomolva" (ne a világtérképről vagy más országból kelljen elnavigálnia a júzernek Mo. területére).

Help mííí! :)

0
0
szt képe

Sikerült ezzel valamire jutnod?
Szóval hogy tartalom felvitelekor egy poi a térképmezőre, szerkesztéskor módosíthatóan?

0
0
Sk8erPeter képe

Nálam a Get Locations nagyon jól bevált! Képes arra, amiket írtam az ezelőtti hsz.-ben! Nagyon jó a Views-támogatottsága (azt leszámítva, hogy a preview-t nem képes sajna megjeleníteni térképen, amikor állítgatsz a Views-felületen, tehát ahhoz, hogy lásd a várható végeredményt, muszáj az adott page-re menned, ahol látható a nézet - de ezzel együtt lehet azért élni, nem vészes, max. új tabot nyitsz ahhoz az ominózus oldalhoz; persze picit kényelmetlen, mert mindig menteni is kell a view-t), szerteágazó beállítási lehetőségei vannak, nagyon szépen működik a node edit oldalon az autocomplete a Google Maps API-n keresztül (pl. bepötyögsz egy címet, egyből felkínálja a lehetőségeket, ahogy a maps.google.com-on is), ha a felajánlott lehetőségek közül választasz, egyből bejelöli a térképen. Azt is sikerült beállítani, hogy alapértelmezettként mindig Magyarországra kerüljön a zoom, mert most nekem hazai helyek bejelölése volt az elsődleges - ezt úgy kell, hogy az adott field beállításainál, az "Input form Map center" mezőbe mondjuk ilyesmi koordinátákat írsz, nálam ez van: 47.5073,19.0421 (így, ebben a formában), aztán a "The default zoom level of a Google map." részt 8-as szintre állítottam.
Az is tetszetős, hogy nagyon könnyű hozzá egyedi markert írni, nagyjából 10 percet töltöttem el max. a dolog tanulmányozásával, és máris a saját markereimet tudtam használni a térképhez. Külön markert lehet választani a node edit oldalhoz, és külön markert a megjelenítéshez a "Manage display" oldalon!

Elég igényes modul, én csak ajánlani tudom eddigi tapasztalataim alapján.
Annyiból érzékeny, hogy modulok frissítésekor, meg hasonló események idején van, hogy a markerek megzavarodnak, ilyenkor a markers library-t újra kell építeni, hogy az elérési utak helyreálljanak (ez leginkább alkönyvtár használata esetén érdekes), az admin/config/services/getlocations oldalon, a "Regenerate" gombra kattintva, de kb. ennyi igazán zavaró dolgot vettem észre.
(Volt, hogy ColorBoxban jelenítettem meg, a sidebarokat levéve: http://drupal.hu/forum/t%C3%A9rk%C3%A9p-megjelen%C3%ADt%C3%A9se-colorbox....)

Ha viszont komplexebb, egyedibb megoldás kell, akkor lehet, hogy az OpenLayers-re lesz szükséged, mint ebben az esetben: http://drupal.hu/comment/67026#comment-67026.
Mindkettő jó lehet.

2
0