Térkép beviteli mező

ake képe

Sziasztok!

Elkezdtem ismerkedni 2 modullal. (Get Locations, OpenLayers) Azt szeretném megvalósítani, hogy a bizonyos tartalomtípusnál legyen egy mező, ahova a felhasználó beírja az utca nevét ( vagy elkezdi gépelni és kiválasztja az előugró mezőből), melyet a modul felismer és a tartalom mentése után megjeleníti térképen. Majd később szeretnék olyan térképet, ami az összes NODE-ot megjeleníti egy térképen, de ez még ráér. Visszatérve az eredeti problémámhoz, eddig csak olyan beviteli mezőket tudtam alkalmazni, melyek koordináták alapján rögzítik a helyet, de ez elég nehézkes lenne a felhasználók számára. Valaki tud nekem ebben segíteni? Nagyon nagyon szépen köszönöm!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Fórum: 
aboros képe

a térképre helyezés mindenképpen koordináták alaján megy. a geofiled tud olyat, hogy egy sima szövegmezőből geokódolja a koordinátákat.

2
0

-
clear: both;

Sk8erPeter képe

A GetLocations Field is tud ilyet. Van egy Search nevű textfield, ide az ember elkezdi bepötyögni a keresett címet, a modul pedig AJAX-szal keresgél, és ha az API-kulcs is rendben van, akkor talál is, pont úgy, mintha valaki a Google Maps külön keresőjébe írná be a címet.
Ezután a talált címre rákattint, és a többi mező (irányítószám, város, utca, stb.) automatikusan (JavaScripttel) kitöltődik.

Az összes node megjelenítését térképen még nem próbáltam, de feltételezem, arra is van lehetőség.

4
0
aboros képe

tök jó!

0
0

-
clear: both;

ake képe

Köszönöm mindkettőtöknek, hogy foglalkoztatok a témával. Próbálkozom a GetLocations modul kereső részével és eddig nagyon jónak tűnik. Ahogy néztem a modulhoz van Views lekérés is, melyet aktiválva megoldódik az összes tartalom egy térképen való megjelenítése. :) Ezzel még a későbbiekben foglalkozni fogok.

Esetleg még annyit kérdeznék, hogy azzal tudok valamit kezdeni, hogy vannak olyan utcák, melyek nincsenek benne a google adatbázisában? Ha nem, akkor hagyom ezt a problémát. Nagyon szépen köszönöm!

0
0