Táblázat felső szegélye...

design.minder képe

Sziasztok!

Nem tudom, hogy tapasztalta-e már valaki, de ha csinálok egy táblázatot és a szegélyt 0-ra veszem, akkor a táblázat felső szegélye véknyan megmarad. Másik meg, ha pl adok neki egy 1-es piros szegélyt, akkor is a felső megmarad szürkének. Ez a szürke szegély a sminkben sem tűnik el, ahogy a képen is látszik.
Amit észrevettem, és nagyon fúrcsálom, hogy csak IE-ben jó! Ott "eltűnik" ez a szegély, viszont Firefoxban vagy Operában meg ott van. (ilyennel sem találkoztam még, hogy vmi az IEben működik és a többiben meg nem :D)

Ez így eléggé elcsúfítja az oldalt, mert telerakja szürke vonalakkal, amiknek ugye nem kéne ott lenni...

Próbáltam már a css-t is variálni, de meg se moccan a vonal. Kitöröltem a bordereket/átírtam 0-ra, változtattam az összes #ccc színű szegélyeket, de mind hiába, mert semmi nem változik.

Ja, és kipróbáltam vagy 15db sminkkel és mindegyiknél ilyen volt. Tehát vagy mindegyik "rossz", vagy máshol kell keresni a problémát; vagy egyszerűen csak nem értek hozzá :D

Van valakinek valami 5lete, mert már 3 napja szenvedek vele? - persze nem egyfolytában :D

Itt a kép

Előre is nagyon köszönöm!

U.i.: a képen a fejlécet és a láblécet kitakartam, nehogy reklámozással vádoljatok :D

Üdv,
design.minder

Fórum: 
Illyés Edit képe

Valahonnan egy beépített Drupal stíluslapról öröklődik a szürke vonal. Nézd meg az oldal forráskódját és próbáld meg a lehető legpontosabban célbavenni css szelektorokkal a kérdéses elemet:

div.node div.content div.ize div.valami div.megvalami table#xyz th {
  border: none;
}

Éppen ma nyafogtam egy sort egy drupalos fejlesztői blogon a sok beépített design elem miatt. Itt a konkrét esetben én a system.css-ben kezdenék keresgélni, szerintem onnan öröklődik a szürke vonal.

Másik megoldás a stíluslapok kikapcsolása:

A page.tpl.php head részébe:

<?php
unset($css['all']['module']);
print(drupal_get_css($css));
?>

Ez lelövi az összes modul stílust, viszont ekkor az admin oldalak formázása viszi el a sok időt. Egyenként is lehet a modul stílusokat kikapcsolni:

<?php
unset($css['all']['module']['modulneve']);
?>
0
0
eMeLA képe

A hunyó a Modules->system->system.css fájl 17-19 sorában van:

tbody {
  border-top: 1px solid #ccc;
}

Ezt törlöd, vagy felüldefiniálod, a sminked css fájljában.

Mit kínlódtam annó, mire megtaláltam.
(megjegyzés: szerintem ez egy hiba, és javítani kellene az alaprendszerben)

0
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

pp képe

A firefox firebug kiterjesztése segítségével nagyon gyorsan meg lehet találni ezeket. Azt pontosan megtudhatod milyen css szabályok vonatkoznak az adott elemre, tehát meg tudod találni, hogy a table, tbody, tr, td, vagy egyéb elemre tették a bordert, valamint ha egy elemre ráálsz, akkor megmutatja azokat a pontos szabályokat amik az adott elemre vonatkoznak. Megtudod, a pontos kiválasztót, megtudod a fájl-t amiben van, és a sort ahol van. Mivel a style.css-t utoljára húzza be a Drupal ezért, ha a pontos kiválasztót használsz akkor felül tudod írni az áhított tulajdonságot. Ha mégse megy akkor használhatod Ninja mester által kedvelt !important megjeleölést is.

Mielőtt megismertem volna ez a párost én is "páros lábbal téptem a hajamat" de mióta megvan sokkal szárazabb érzés a css. (már csak a sok böngésző különbségre kell figyelnem)

pp

0
0
design.minder képe

Köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm köszönöm !!!!!!!!!!!!!!

És mégegyszer nagyon köszönöm!! :D:D
Sikerült, jó lett!! :D

0
0