Szűrés taxonomia és book szerint

lazar képe

Üdv,

Adott egy havilap. Ennek vannak évfolyamai (2001,2002, stb), lapszámai (január, február, stb.) illetve rovatai és szerzői.

Az évfolyamok és lapszámok könyvlaponként vannak felvive, vagyis 2014 könyvlaphoz van csatolva 12 lapszám (ugyancsak könyvlapként), s a lapszámokhoz a cikkek (node). Ez a hierarchia teljesen megfelel. A rovatok és szerzők szótárakban vannak. Minden stimmel.

Views-ben felfedett szűrővel listázhatók a cikkek szerzők illetve rovatok szerint.

Ami szükséges de nem tudom megoldani: egy nézet, ahol rovat és szerző szerinti szűrés mellett (ez megvan), évfolyamokra és lapszámokra is lehet továbbszűrni annak érdekében, hogy pl. Péter Pál írásait listázzam csak 37. évfolyam áprilisi számából.

Tehát az eredmény ilyesmi legyen:
Cím (mint keresés eredménye) – lapszám (hónap) – Évfolyam
... és nem jövök rá, hogyan listázzam a lapszámot és évfolyamot.

Csinált már valaki ilyesmit? Vagy mi lenne a jó megoldás?

Köszönöm,
Lehel

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
pp képe

Én szépen hozzákapcsolgatnám minden könyvlaphoz a neki megfelelő szülő könyvlapot és akkor már kész is vagyok, mert csak azt kell megmondanod, hogy melyik kapcsolatot használja, amikor a címet jeleníted meg, hisz a cím a cikk címe lesz, ha nem használsz kapcsolatot. Ha a szülő kapcsolatot használod, akkor a lapszám lesz a cím. Ha a nagyszülő (szülő szülő(ahol a kapcsolat a szülő)) kapcsolatot, akkor a cím az évet fogja jelenteni.

Fontos, hogy használd a legalsó fieldsetben található adminisztrációs címet, és akkor könnyű dolgod lesz. Oda kell majd beírnod rendre, hogy szülő, nagyszülő, lapszám és év, és akkor habkönnyen fogod tudni kezelni.

pp

1
0