Szoveges verzio (wap)

kubrob képe

Sziasztok,

azt a feladatot kaptam, hogy egy drupalos oldalnak a sajat sminkjen kivul legyen egy sima szoveges verzioja is. Talaltam valamit a drupal.org-on, es ennek alapjan en ugy gondoltam megoldani, hogy csinalok egy uj sminket amiben lesz egy page.tpl.php es egy node.tpl.php stilus nelkul. Ha atkapcsolom a temat szuperul megy. A gond az, hogy el szeretnem ezt a verziot erni modjuk mobilon keresztul, vagy a fo sminkbol egy linken keresztul. Hogy oldom meg, hogy automatikusan felismerje? Vagy tudtok valamilyen kenyelmessebb megoldast is?

Fórum: 
aries képe

Én létrehoznék egy mobil.webhelyed.tld címet, és multisite-tal, és a settings.php -jében pedig felülbírálnám a theme_default változót a mobilos változatra.

Aries
http://aries.mindworks.hu

0
0
pp képe

felveszel egy uj aldomain-t ami ugyan oda mutat mint a fő domain-ed.

pelda.hu
txt.pelda.hu

a sites könyvtárba létrehozol egy txt.pelda.hu könyvtárat ebben átmásolod a settings.php-t, majd a végére beírod a következőt (a txt_smink a sima formázás nélküli smink neve):

$conf = array(
  'theme_default' => 'txt_smink',
);

ezek után, ha a txt.pelda.hu oldalról éred el az oldalt, akkor a txt_smink-kel fog megjelenni.

pp
(ha nyomtatás miatt kell, akkor egyszerűbb, ha simán css-el oldod meg a dolgot.)

0
0
Illyés Edit képe

Nem okozhat valahol gondot, hogy 2 különböző Drupal oldal használja ugyanazt az adatbázist?

0
0
pp képe

Hogyne okozhatna, de itt ugye arról van szó, hogy csak a smink különbözik.
Elég sok ügyességet meg lehet csináli a Drupal multisite-al. Lehet közös locale* táblák, így a fordításokat csak egy helyre kell betölteni(persze ha egyik helyen átírják, akkor mindenütt átíródik), lehet közös a user tábla, ilyenkor a sok alsite-ot egy admin felhasználó tarthat karban stb. (így lehet pl védett tartalmat csinálni gyorsan mindenfajta plusz modul telepítése nélkül stb.)

pp

0
0
kubrob képe

Ez jo megoldasnak tunik. Nem nyomatahato oldal miatt kell a dolog, hanem wap elerhetes miatt. Koszi az otletet. Kiprobalom.:)

0
0
GaBy képe

<?php
 
# $conf = array(
#   'site_name' => 'My Drupal site',
#   'theme_default' => 'mobi_smink',
#   'anonymous' => 'Visitor',
# );
?>

csak a kettőskeresztett ki kell venni ám :))

<?php
 
 $conf = array(
   'site_name' => 'My Drupal site',
   'theme_default' => 'mobi_smink',
   'anonymous' => 'Visitor',
 );
?>

hát már jó csak ha valaki nem figyel oda mint én tanulságnak jó:))

0
0
GaBy képe

Sziasztok! Nos szóval olvasván itt is a wap dolgokat kérdezném mit kell ahoz át alakitani, hogy legyen wap verzió ami tisztán wml-ben jelenne meg? Vagy valaki látott már wap modult az is jó lenne :) üdv. De ha valaki tudja mit kell én wml-ben otthon vagyok össze kéne ütni nekem nagyon kéne egy wappos verzió.

0
0
kubrob képe

A fenti problemat ugy gondoltam orvosolni, hogy elkeszitettem egy teljesen tablazat nelkuli sminket (xhtml, CSS). Nomarmost, ha lefuttatom az opera simulatoron (http://www.operamini.com/demo/) szuper az oldal. Nade ezutan jott a keseru igazsag. Lefuttatam egy Sony Ericsson mobilon, es a kepeket is behuzta. Az oldal strukturaja rendben volt, de a kepek is megjelentek, amiket en nem akartam. Ebbol kifojolag nem teljesen korrekt az oldal.

A fentiek alapjan szep megoldas lehet a multisajtos, csakhogy meg mindig nem tudom osszehozni a kicsiket. Mindezek ellenere a kerdesem az elso bekezdes alapjan a kovetkezo: Hogy is van ezzel a wappal? Csinalt mar ilyet valaki, akinek mindenhol korrektul jelent meg az oldal?

0
0
Paal képe

Ezt próbáltátok már?

.mobi

This theme creates a way sites who have .mobi aliases of their website to have a specially formatted mobile format for their visitors who use the .mobi domain, and allow the visitors of your .com/.net/.org/etc to still see a fancy or complex theme.

0
0

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

nagyg.pa képe

Egy ilyet talaltam: http://drupal.org/project/mobit

Igeretes alternativanak tunik. Hasznalta mar valaki?

Jol ertem, hogy csak kivalasztani lehet a mobilos sminket es nem lehet alapertelmezette tenni?

0
0
GaBy képe

mert én leszedtem be tettem de semmi a modulok közt meg sem jelenik..... nekem mondjuk nagyon kéne egy wap modul féleség:DD mert főleg telón jönnének :)

0
0
kubrob képe

Nalam is ugyan ez volt a helyzet. Nem jelent meg a modulok kozott!!!!

0
0
GaBy képe

Na szóval az a gondom ezeket meg is oldottam, de a mobil verzió müködik is de a wap.domain.hu ugyan az jön be mint a mobil.domain.hu cimen a settingsben is be van állitva a smink más sminkre még is a mobil smink jön be erre keresek megoldást. :)

0
0