SZakdolgozat: Modul írás Drupal 7 alapra

Őze Mihály képe

Sziasztok!

Én egy felsőfokú iskola hallgatója vagyok és épp most választok Szakdolgozati témat és úgy gondoltam , hogy a modul készítésbe vágok bele.Már sok lehetséges modul ötletet válogattunk át a tanárommal de eddig hiába mer mindig találtunk olyan modult ami már ezt megvalósítja valamilyen formában. Szakdolgozatomhoz gondoltam írok 2 vagy 3 kissebb fajta modult vagy 1 db közepes nagyságrendú modul megírása a cél.
Azért fordulok hozzátok hogy segítségeket vagyis inkább ötleteket szeretnék kérni , hogy milyen modulra lenne szükség ami jol megállja a helyét.
Bármilyen ötletet szívesen fogadok.

Előre is köszönöm!

Drupal verzió: 
makgab képe

Ha nem találsz jó témát modulkészítésre, akkor a szakdolgozatba egy nyilvántartási modult készíts el, szerintem.
Anno én is a szakdolgozattémában egy sima nyilvántartást készítettem egy programozási nyelv bemutatására.

Pl. egy könyvtári nyilvántartás modult készíthetsz: szerzők felvitele, könyvek, CD/DVD-k... stb. karbantartása és egy lekérdezési lehetőséget is beletehetsz, hogy teljes legyen. :)

Szerintem ezzel jól bemutatható a Drupal tudása.

Csak egy ötlet volt...

0
0
chx képe

felhúzol egy-egy node típust könyveknek, dvd-eknek stb megfelelő mezőkkel , definiálsz rájuk pár view-t nesze... ehhez nem kell kódolni.

0
0
makgab képe

Persze így is megoldható. De gondoltam szépen bemutatható vele a Drupal tudása.

0
0
szantog képe

Kimenti featuresnek, bemutatja a tanárnak, hogy tesséknézni mennyi include meg soksok hosszú kód. Szerintem kevés az olyan tanár, aki ne nyalná be, másrészt ha ismeri is, hátha van annyira jó fej, hogy felfogja, hogy ez bizony egy elég elegáns megoldás. :)

0
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.

aboros képe

de a témának ezzel a szálával az a problémám, hogy értelmetlen, használhatatlan az eredmény. én soha nem írtam szakdolgozat, de azt gondolnám magamtól, hogy az valami előremutató dolog, hasznosítható, van értelmes eredménye, megmutatja hogyan képzeled el a mérnök lét és nem csak azért írod, hogy legyen valami amire megkapod a pappppírt.

lehet megkapod a diplomád arra, hogy írsz egy amúgy tök értelmetlen és felesleges rommáégetett (égetsz bele minden ahol érsz) "kiadvány nyilvántartó modult", de egy év múlva tuti letagatod majd hogy te csináltad. :)

lehet le lehet tudni egy diplomát négy (költői túlzás volt) hook -al is, csak szerintem nem érdemes. meg hol van abba a kihívás?

(tök más kérdés, hogy a jelenlegi felsőoktatás erre ösztönöz éveken keresztül. legyen meg a jegyed, amit akkor kapsz meg, ha azt csinálod, amit a tanár elvár. aztán kijössz és nézel a mindennapi munka valós gondjaira, mint borjú az újkapura.)

0
0

-
clear: both;

makgab képe

Én is csináltam egy nyilvántartás Drupal alá, mert volt rá igény. Kihasználva, hogy a Drupal alá be lehet integrálni szinte mindent. :)

0
0
aboros képe

Nagy Gusztáv képe

Ha kapunk egy ígéretet, hogy a szakdolgozat védése után a modulok közkinccsé lesznek téve, akkor talán még több lelkes ötlet lesz :-)

0
0

Nagy Gusztáv

chx képe

Őze Mihály képe

Köszönöm az eddigi ötleteket.
A Szakdolgozat védés után a modulokat közzé fogom tenni ez természetes.
Továbbra is várom az ötleteket és mégegyszer köszönöm az eddigi hozzászolásokat.

0
0
jabba306 képe

Mit szolnál egy olyan modulhoz, ami az übercart modult egészítené ki a magyarországi jellemzőkkel.
Pl: számlázás, szállítási és fizetési beállítások, stb.

Épp webáruházat készítek Übercart modul használatával és nagyon sok hiányosságát, rugalmatlanságát látom.

0
0
pydy képe

Én inkább egy drupal 7-en tökéletesen működő chat/üzenőfal modult látnák szívesebben :)

0
0