"Szótár"(v.glossary, ahogy tecc) -> link minden tartalomban

dummy1 képe

Adott mondjuk egy szótár, tele bejegyzésekkel, kb pont olyan, mint amit itt a "Szótár" alatt értünk.
Viszont ez úgy lenne szép, ha minden keletkező és kpernyőre kerülő tartalomban automatikusan kiemelésre kerülne minden, a szótárban szereplő kifejezés (nonplusultraként a szinonímák is, az értelme az lenne).
Biztos vagyok benne, hogy ez alapszolgáltatása a drupalnak, csak én vagyok béna, hogy életre hívjam.
Lécci segítsetek.

Hojtsy Gábor képe

A Drupal "szótár" nevű eleme a "kifejezések" (kategóriák) rendszerezésére szolgál. Ennek sok felhasználása van. Az egyik, amit te szeretnél, és ezt "szójegyzéknek" hívják. A glossary modul segítségével lehet ezt megvalósítani.

0
0
dummy1 képe

köszönöm a választ. elméletileg értem, letöltöttem, beállítottam, ahogy a doksi írja. mégsem kerül kiemelésre semmi sehol. poénból indítottam egy keresést, aminek eddig semmi baja nem volt, most két, inkopatibilitásra hivatkozó warninggal elszáll. néztem, mi lehet a baj, írás úgy szól, hogy a mysql 5-el nem működik jónéhány drupal keresés. namost nekem xampp-ban van php4-msql5, lehet, hogy ez a gond ?

0
0
Hojtsy Gábor képe

A glossary szerintem kizárt, hogy keresési hibát okozzon, felteszem mással is próbálkozol közben. Különben valószínű nem úgy állítottad be, ahogy kell. Meg kell adni, hogy melyik szótárat használja a szójegyzékhez, és a beviteli formáknál fel kell venni a szójegyzék szűrőt azoknál a formáknál, ahol aktívnak kellene lennie.

0
0
Anonymous képe

kösz, a második részt értem, a beviteli formák beállítása OK, de azt, hogy melyik szótárat használja a glossary, hol állítom be ? sehol nem találok glossary menüt, a modul engedélyezve van

0
0
Anonymous képe

én se:(

0
0
Anonymous képe

Az adminisztráció, beállítások, szójegyzék oldalon kellene lennie.

0
0
Anonymous képe

az üezenet a glossary keresőablakból indított keresés után:

user warning: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND (description LIKE '%pki%' OR name LIKE '%pki%')' at line 1 query: SELECT tid FROM drupal_term_data WHERE vid IN () AND (description LIKE '%pki%' OR name LIKE '%pki%') in C:\xamp\xampp\htdocs\drupal\includes\database.mysql.inc on line 120.
user warning: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') AND (description LIKE '%%' OR name LIKE '%%')' at line 1 query: SELECT tid FROM drupal_term_data WHERE vid IN () AND (description LIKE '%%' OR name LIKE '%%') in C:\xamp\xampp\htdocs\drupal\includes\database.mysql.inc on line 120.

0
0
Hojtsy Gábor képe

Látszik, hogy nincs vid, azaz vocabulary id, azaz szótár azonosító, azaz nincs beállítva a glossary által használt szótár.

0
0
Anonymous képe

egy érdekesség: a glossary modul minden tekintetben működik, amíg angol az elsődeleges és aktuális nyelv.
Ha átkapcsolok magyarra, a beviteli formák->beállítás második fülén, ahol a glossary filter linkként jelenik meg angol működés esetén, ez itt most megszűnik linknek lenni (ezért volt az a kérdésem, hogy hol lehet beállítani az alapszótárat a glossaryhoz - nekem eddig ugyanis nem volt ott link, csak a kék szöveg Glossary Filter. Angolra váltva az linkké változik, és bejön a beállító oldal.

0
0