Szólás(mondás)ok, közmondások beküldése

Sk8erPeter képe

Rövid, sokszor egysoros szólásmondásokat, közmondásokat kellene elmenteni, megjeleníteni, akár kategorizálni (pl. milyen gyűjtőszó köré épült a szólásmondás); aztán esetleg ezek szerint a kategóriák szerint szűrni (mondjuk Views-zal).

Ti mivel oldanátok meg?
Mivel kategorizálni is kellene (pl. taxonómia), ezért valószínű, hogy marad a content type, és nem jó akár egy egyszerű Webformmal készített űrlapos megoldás.
De vajon nem tűnik overkillnek a content type?
Egyáltalán mi lenne a cím?
Egy közmondásnak nincsen címe, ez végül is nem egy cikk.

Előre is köszi az ötleteket!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aksza képe

Tulajdonképpen itt mi a kérdés? Szerintem nyugodtan fogalmazhatsz magyarul is, úgyis megértjük.
Milyen ötletet vársz? Jó-e tartalomtípussal megoldani egy közmondás beküldését? Miért ne lenne jó?

0
-1
Sk8erPeter képe

Nem nagyon értem, miért ilyen stílusban reagáltál, nem olyan jellegű kérdést tettem fel, hogy "nem működik, mi a baj". :)

"Jó-e tartalomtípussal megoldani egy közmondás beküldését? Miért ne lenne jó?"
Nekem annyi volt a bajom, hogy egy szólásmondásnak általában nincs címe, sokszor ez egy egysoros elböffentés, népi bölcsesség, blabla. Viszont a cím mezőbe valszeg nem mindig adhatom meg magát az egész szólásmondást, mert sanszos, hogy olykor túllépi a 255 karaktert.

Esetleg Automatic Nodetitles-re gondoltam, amivel gondolom a cím úgyis le lenne vágva, mert adatbázisbeli korlát a 255 karakter a node tábla title mezőjénél.
Csak lehet, hogy hülyén mutat egy ilyen levágott cím.

0
0
aruna képe

linkelt modul kezeli a token-eket.

Ezzel berakhatsz valami értelmes címet is, pl.:

"Idézet: [node:nid]"

3
0
Sk8erPeter képe

Jaja, én is valami ilyesmire gondoltam.
Akkor marad ez. :)
Köszönöm az ötletelést!

0
0
aksza képe

Bocs, csak felbosszantott, hogy 2-3 olvasás sem értettem, de biztos velem van a hiba.
Címe mindenhogyan kell, hogy legyen a tartalomnak, mert ez valamilyen azonosításra szolgál az adatbázisban. Ha csinálsz belőle egy nézetet akkor ott mellőzheted a címet, elég valami sorszám vagy hasonló. Teljesen mellőzni a címet adatbevitelkor szerintem sehogy sem tudod.

1
0
nevergone képe

„Címe mindenhogyan kell, hogy legyen a tartalomnak, mert ez valamilyen azonosításra szolgál az adatbázisban.”

Próbáltad már egy saját kis modullal a hook_form_alter()-rel levenni a tartalom beküldő form címéről a kötelező beállítást? Máris lehetnek olyan tartalmaid, amelyeknek nincs címe.

„valószínű, hogy marad a content type, és nem jó akár egy egyszerű Webformmal készített űrlapos megoldás.”

Itt valami iszonyú zavart érzek az erőben. Te úgy látod, hogy a Webform nem tartalomtípust használ?

„De vajon nem tűnik overkillnek a content type?
Egyáltalán mi lenne a cím?
Egy közmondásnak nincsen címe, ez végül is nem egy cikk.”

Miért lenne overkill? Korlátozva van az egy oldalon szereplő tartalmak száma? Lassabb lesz az oldalad, ha véletlenül nem 50, hanem 2000 tartalom lesz benne?
A tartalom címére jó a fentebb linkelt Automatic Nodetitles modul, bár én inkább haladva a korral az Automatic Entity Label modult izzítanám be. Ezekkel akár el is tudod rejteni a cím formelemet, az automatikus generáláshoz pedig beállítasz egy mintát, pl. amit aruna javasolt.

De oké, közelítsük meg máshogy a problémát. Ha nem tartalomtípus, akkor mi? Hozzászólás? Azt kötni kell egy tartalomhoz, plusz mivel nincsenek típusai (bundle) nehezen tudod megkülönböztetni az oldalon található egyéb hozzászólásoktól. De írhatsz akár egy saját kis modult a kezelésükre, csak kérdés az, hogy megéri-e?

3
0
Sk8erPeter képe

"Itt valami iszonyú zavart érzek az erőben. Te úgy látod, hogy a Webform nem tartalomtípust használ?"
Rosszul fogalmaztam, arra gondoltam, hogy akkor egyszerűen létrehozok saját content type-ot, és nem a Webform modul content type-ján keresztül küldöm be a tartalmakat, mert ez végül is más célt szolgál, a Webform inkább másra való (mit tudom én, javaslatok beküldése, rendelés leadása, asztalfoglalás beküldése, ilyenek).

"Miért lenne overkill? Korlátozva van az egy oldalon szereplő tartalmak száma? Lassabb lesz az oldalad, ha véletlenül nem 50, hanem 2000 tartalom lesz benne?"
Természetesen nem ettől tartottam. :D
Egyszerűen elsőre valamiért úgy éreztem, hogy felesleges, hogy mindegyik rövidke szólásmondás külön-külön node legyen, de rájöttem/rávezettetek, hogy végül is felesleges ezen kattogni.

"én inkább haladva a korral az Automatic Entity Label modult izzítanám be"
Köszönöm! Ez tényleg a korszerűbb megoldás.
Címéből, leírásából következően akkor az az igen nagy különbség Automatic Nodetitles-höz képest, hogy ezt mindenféle entitáshoz hozzá tudom rendelni, nem csak node-okhoz, tehát tényleg rugalmasabb.

Össszegezve:
ha jól értem, Te is azt a megoldást választanád, hogy egyszerűen létrehoznál egy content type-ot, aztán Automatic Entity Labellel hozzárendelnél automatikus címet, és kész.

Köszi szépen a leírásodat és az okfejtést!

0
0
nevergone képe

Hasonló problémáknál céges környezetben is ezt a megoldást választottuk, még sohasem találtunk valódi indokot ellene.

0
0
Sk8erPeter képe

Megnyugodtam, köszi! :)

0
0
Sk8erPeter képe

Bocsi, így utólag elolvasva az eredeti kérdésemet, tényleg eléggé túlkomplikáltam a dolgot, egyszerűen annyit kellett volna kérdezni, hogy rövid szólásmondások beküldéséhez milyen node title-t kéne hozzárendelni. :P

Persze, a cím az kötelező, ezért is gondolkoztam, hogy arra mi lenne az értelmes megoldás, hogy nem mutat hülyén. Szerk.: Nem kötelező, lásd nevergone hozzászólását.
De akkor marad az Automatic Nodetitles Automatic Entity Label, és a tokenes megoldás.
Aztán persze Views-zal meg eltüntetem a címet.
Neked is köszi!

0
0
alippai képe

Ha belefér 255 karakterbe, akkor egyszerűen tárold a title-ben. :)

1
0

Lippai Ádám
young element

Sk8erPeter képe

Gondoltam rá, de ki tudja, hátha érkezik olyan szólásmondás/közmondás, ami ebbe nem fér bele, ezért inkább már most olyan megoldást gyártok, ami a későbbiekben sem okoz problémát. Probléma alatt értsd: utólag kiderül, hogy mégsem volt elég, akkor hozzá kell adni egy body-t, és az összes title-t migrálni a body-ba, és ismét használni az automatikus címgenerálást, és akkor ugyanott vagyok

1
0
nevergone képe

Szerintem ő sem gondolta komolyan, amúgy meg ahol cím van, ott (általában - a törzs nem kötelező) van törzs is, szóval igazából nem nyertél semmit. :)

0
-2
alippai képe

A törzs egy mező, mit törölhetsz, a title meg nem mező és nem törölheted.
Megkérdeztem mi az igény, a twitternek is van létjogosultsága a fele ennyi (140) karakterrel.

0
0

Lippai Ádám
young element

Sk8erPeter képe

Hogy érted, hogy nem nyertem semmit?
A body törölhető lenne (ahogy közben alippai is megírta), tehát nyugodtan megtehetném akár, hogy azt a mezőt törlöm, és csak a címet használom, és ennyi a content type.
Akkor meg annyit "nyertem", hogy még véletlenül sincs body-m. :)

2
0