superfish menü

mtom75 képe

Superfish menüt alkalmazok a weboldalon. ennek a menünek a méretét lehet valahol változtatni?
Egyes cellák hosszúságára gondolok pl.

köszi Tamás

Drupal verzió: 
Fórum: 
makgab képe

Szerintem css.

3
0
Phoere képe

Milyen sminket használsz? Jobb smink tartalmaz egy custom.css-t, amibe Te tudsz beleírni. A smink info fájlában ez a css legyen az utolsó meghívott css, így az ebben lévő utasítások lesznek a végsők a betöltés után.
Ha nincs ilyen, akkor csinálhatsz egyet és az info fájlba Te írd be a hivatkozását. Ezzel eléred, hogy egy sminkfrissítésnél nem tűnnek el a saját css utasításaid.
Mozzillában a Firebug segítségével tudod megkeresni, hogy pontosan melyik css utasítás tartalmazza az adott beállítást, amit módosítanod kellene. Ezt a sort egy az egyben másold át a custom.css-be majd módosítsd a szükséges adatot. A tárhelyre töltés után egy gyorstár törlés szükséges lehet, illetve a böngésződ cache-ét mindenképp frissítsd, hogy lásd a módosítást.

0
0

Csökönyi Ferenc

nevergone képe

Gondolom te sem örülnél, ha a számtalan kérdésed bármelyikére hasonló két szavas, hozzá nem értőnek semmitmondó választ kapnál.
Még akkor is, ha valóban CSS kell hozzá.

0
-2
mtom75 képe

jackson smink

0
0
Phoere képe

Megnéztem, ebben nincs.

a jackson.info fájlba tedd be ezt a lista végére:
stylesheets[all][] = styles/custom.css

A styles könytárba pedig csinálj egy custom.css fájlt.

innentől kezdve ebbe írhatod a saját css-eidet.

Létezik még CSS Injector modul, de szerintem ez csak feleslegesen bonyolultabb megoldás, ugyanúgy a CSS-t kell módosítani rajta.

Feltételezem, a CSS utasításokat ismered, tudod alkalmazni.

De közvetlenül is átírhatod a superfish-ben, ha csak ezt akarod módosítani.
D6 Superfish-t használok, ott a files/all/libraries/superfish/css könyvtárban vannak a css fájlok, ezek valamelyikében van definiálva az oszlopszéesség. Firebug-gal megkereshető. A D7-ben lehet, hogy máshová kerül, de valószínűleg, ott sem a modul tartalmazza, hanem a js csomag.

0
-3

Csökönyi Ferenc

csakiistvan képe

Nos, nézzük azt hogy az eredeti sminkbe SOHA nem nyúlunk bele, mert ha a közösseg dolgozik, a smink frissül, akkor te nem tudsz frissíteni, élvezni a fejlesztés előnyeit mert belenyúltál a sminkbe. Erre csinálunk alsminket, ami az eredeti smink gyereke, de mégis tartalmazza a te változtatásaidat. Erről itt bővebben.

De közvetlenül is átírhatod a superfish-ben, ha csak ezt akarod módosítani.

Nem ne írd át, hasonlóan a smink ügyénél ha a modul frissül nem tudsz frissíteni mert beleírtál, évek múlva meg nem fogsz emlékezni ugye hogy mit hol módosítottál. Van mód erre is, hogy ha kérdéses fájlt átmásolod a sminkedbe (jelen esetben majd az alsminkbe), az info fájlba beteszed hogy alkalmazza is azt, és innentől már a te css fájlod hat az elemekre.

Fent leírtak nem baszogatás képpen írtam, csak szeretnék rávilágítani hogy a helyes munkamódszer segíti a munkádat, és fenntartható, supportalható kódot eredményez. Így a modul és smink frissítéseket is bátran alkalmazhatod a jövőben, mert nem kontárkodtál bele ugye.

6
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest