ssl titkosítás

Justice képe

Sziasztok!
van-e tapasztalata bárkinek abban, ha ssl titkosítással látunk el egy drupal honlapot, a http linkről automatikusan átugrik-e az új linkre, vagy hibát ad vissza?
Esetleg ehhez ha így van, akad-e modul ami kezeli ezt?
Ja, mindez D7 alatt!

Drupal verzió: 
Joee képe

D8 tárhelyemen csináltam meg a beállításokat és semmi gond nem volt. A tárhelyszolgáltatóm a dima.hu. Én az ingyenes Let’s Encrypt SSL tanusítványt állítottam, ahogy ezeken az oldalakon le van írva. Van videó is hozzá:
https://www.dima.hu/ssltanusitvany
és
https://www.dima.hu/tarhely-blog/tarhely-domain-tudasbazis/lets-encrypt-ssl-tanusitvany-beallitasa/
Nem kellett sehol semmit átállítani. Ha esetleg van valami saját egyedi tákolásod a drupalban akkor ott lehet szükség a http:// kezdetű sorok átírására https:// -re.

0
0
york képe

.htaccess-ben vagy nginx konfigban allitsd be a redirectet http-rol https-re, igy mindig https-en kerul kiszolgalasra az oldalad.

2
0
HF leon képe

Egyrészt csatlakozom az előző hozzászóláshoz, másrészt annyit megjegyeznék, hogy, ha a szolgáltatódnál fix külön mappa van kijelölve a https tartalomra, akkor a drupal-t át kell helyezni abba, mert a https kérés esetén onnan tölti be az index.php fájlt. Valamint a többi https-en érkező kérés is oda fog befutni.

Ha az oldalad www és www nélkül is elérhető érdemes azt is átirányítani.

Arra pedig figyelni kell, hogy az oldalban minden beágyazott tartalom, főleg a külső forrásból származók esetén https-en keresztül legyen behúzva, különben nem lesz szép zöld lakatod :).

Na és persze hiteles tanúsítványra van szükség, de ezt már gondolom beállítottad a szolgáltatónál.

0
0
Justice képe

Köszönöm, ez a kérdés megoldódott, a .htacces átírásával egyszerűen átirányít mindent.

0
0
magveto képe

"Arra pedig figyelni kell, hogy az oldalban minden beágyazott tartalom, főleg a külső forrásból származók esetén https-en keresztül legyen behúzva" - Megkérdezhetném, hogy ezt pontosabban, hogyan csináljam?

a htaccesben jelenleg ez van beszúrva:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP:X-Forwarded-Proto} !=https
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [L,R]

0
0
magveto képe

Rájöttem. Nem a htaccesben, vagy modul telepítésével válik zölddé, hanem zavarja az oldalon minden http elem ami nem a rendszeren keresztül fut, hanem én szúrtam be... Ezeket ugyanis nem javítja automatikusan https-re... Vagyis a blokkokban és a sminkben manuálisan át kell írni minden általam beillesztett képet ill. linket http-ről https-re...

0
0