Sokadik szerencsétlen akinek nem megy

boomo képe

Hello a következő lenne a gondom:

Fizetős serveren (php 5 ,MySQL 4.1.11,phpMyAdmin 2.7.0-pl2,debian server ,apachot nem tudom) felmásoltam az inen letöltött drupált 5,1 bejön az install.php oldal .Utána akkár a Drupal radiogombot akkár a Drupal localized rádiogombot használom a mentés útán : http://install.php/ oldal jőn be a bőngésző nem találja a kiszolgálót.

Amit idáig probáltam : .htaccess felmásoltam (utána nem látom a serveren) ;másik megoldás: .htaccess.txt; nem mükődik , üres htacces .Sajátgépen minden probléma nélkül fel tudtam telepíteni a Drupal-t.

Végig rágtam magam a Drupál kézikönyvőn , megnéztem tanár úr videóját .files könyvtár meg van CHMOD-ot átírtam sites/default/settings.php átírásával probálkoztam ahogy a forumon irták mit kénne átírni benne külőnböző ingyenes szolgáltatoknál,de nem müxik .

Ha esetleg valaki sikeresen bevilágítana az agyamba azt megkösszöném.

nevergone képe

Esetleg ha elárulnál valamit a szolgáltatóról, vagy a nála alkalmazott beállításokról (vagy részletesebb és érthetőbb hibajegyet írnál ide), akkor talán többet tudnánk segíteni.
Szóval csak bátran. :)

0
0
Hojtsy Gábor képe

Én úgy látom, hogy a hoszt nevét nem tudja kitalálni valamiért. Állítsd be telepítés előtt a $base_url változót a settings.php-ben a Drupal webhelyed elérési útjára, és mennie kell :)

0
0
boomo képe

Nem tudom milyen informácíóra lenne szükség a szolgáltatoról és azt hol tudom megnézni ?
A konkrét hiba : install.php után nem jönn be a kővetkező oldal ahol kitudnám választani a telepítés nyelvét. Helyete http://install.php/ oldalt kapom és a bőngésző nem talál semít .

$base_url változót : Ezt probáltam azt hiszem az extra.hu-s telepítésnél olvastam ,de most kiprobáltam újra és nem ment .

sites/deafult/settings.php 115. sor : # $base_url = 'http://www.example.com'; // NO trailing slash!
átírtam erre : : $base_url = 'http://www.sajátdomainnév.hu';
ugyanaz a helyzet :http://install.php/ oldalt kapom .

0
0
Illyés Edit képe

Egyébként működik a tárhely? Tegyél fel egy pár teszt HTML oldalt egymásra mutató linkekkel – ha nem működnek a linkek, akkor rosszul van beállítva a szerver.

Ha a szerver rendben, akkor próbáld meg először az eredeti Drupalt (lokalizáció nélkül) feltenni, és utána fordítani magyarra.

0
0
pp képe

Próbáld ki, mi van akkor, ha az install.php-ba írod ezt bele.
$base_url = '...';
Figyelj, hogy utf-8 kódolású legyen a fájl!

pp

0
0
boomo képe

$base_url = '...';
ugyanaz http://install.php

Tárhely rendben más cms ment rajta probléma nélkül. Szolgáltató azt mondta több drupál oldal fut a serveren . Eredeti változat első blikkre megy probléma nélkül kössz a segítséget

0
0
pp képe

Mondjuk azért érdekelne a probléma megoldása is!

pp
(ugye a '...' helyett a megfelelő domain-t írtad be? Bocs, de nem értem pontosan, hogy mit próbáltál, és elég érdekes a téma, hisz én még nem találkoztam ilyennel, és hátha egyszer én is kerülök ilyen helyzetbe.)

0
0
boomo képe

ugye a '...' helyett a megfelelő domain-t írtad be?

Igen a megfelelő domaint irtam be (de kellet utána a pontos vessző) mert adig nem töltödőt be a kezdő oldal és utf8 kodolásal.De igy nem mükődött a dolog ugyanugy a http://install.php oldalt kaptam.

Ahogy Illyés Edit ajánlota az eredeti Drupál 5,1-t localizáció nélkül töltötem fel és igy síkerült beüzemelnem az oldalt .Megvalom összintén tőbb órai küzdelem alatt erre nem gondoltam .

0
0
Marci74 képe

Nekem is ugyanaz a problémám, mint Nevergone-nak. Előre befordítottam a nyelvi fájlokat, és az első választásnál - (Drupal localized Install basic Drupal functionality with interface translation) -
a http:\\install.php webcímre kerültem.

Fizetős tárhelyen vagyok, és ami furcsa, hogy az otthoni gépemen, az XAMPP szerveren gond nélkül lefutott ugyanez a letöltött telepítő és nyelvi fájl. Már átírtam a base_url-t is 'www.sajatnev.hu' ra, de ugyanaz a helyzet.

Egyébként ugyanezen a tárhely szolgáltatón fut egy E107-es CMS is, ami szintén gond nélkül megy, nehezen hiszem, hogy velük lenne a gond.

A CHMOD-ok a telepítési útmutatónak megfelelőek (nem is lett bántva, az alapértelmezés szerintiek megfeleltek)

0
0
Marci74 képe

Bocsánat, Boomo-nak a felvetése volt ez téma a fórum legelején.

0
0
tomsolo képe

Próbáljátok ki a következőt:

Replace-eljétek mindenhol az install.php és az install.inc fájlban a következő kifejezést:

install.php

erre

www.domainnév.hu/install.php

re.

-ts-

0
0

-ts-

Marci74 képe

Közben megérdeklődtem a problémámat a mediahosting.hu-n ahol a fizetett tárhely van.

Ott a következőket ajánlották:

<-- .... A szükséges beállítás a következő: a site/default/settings.php állományba be kell szúrni a következő sort, ha még nincs benne:

$_SERVER['REQUEST_URI'] = substr($_SERVER['REQUEST_URI'], 1);

Fontos, hogy ez a sor csak egyszer legyen benne ! .... -->

Én nem próbáltam ki, mert időközben az otthoni gépemen lévő előtelepített Drupalt átvittem FTP-vel és PHPMyadminnal a webhelyre.

Remélem valaki talán hasznát veszi a fenti kis segítségnek.

0
0
borsos képe

Nekem is ilyen problémám van. Drupal helyi telepítés PG SQL adatbázis.

0
0
norhusz képe

Szép napot mindenkinek!

Első ízben próbálom a Drupal-t, tehát kezdő vagyok. Fizetős tárhelyszolgáltatóhoz (Winkler Informatika - http://djw.hu) FTP-vel töltöttem fel az 5.3-as Drupalt, majd
a magyar nyelvi csomagot is. a settings.php attribútumait a kézikönyvben olvasottak alapján beállítottam. A szolgáltatónál MySQL 2.2.3, PHP 5.2.0, illetve 2.2.3 Apache webszerver Debian Linux-on fut. (de ezt láthatjátok az alábbi hibaüzenetben is, melyet az oldalamról másoltam be ide).

Esetemben már a webes telepítő sem indul el... (csak egyetlen esetben - ha letörlöm a .htaccess fájlt, de mint már tudom a kézikönyvből - ez nem egészséges megoldás, hiszen a .htaccess fájl tartalmazza a Drupal biztonsági beállításait is többek közt)

Nos a következő (500-as) hibaüzenetet kapom:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Apache/2.2.3 (Debian) PHP/5.2.0-8+etch7 mod_ssl/2.2.3 OpenSSL/0.9.8c mod_perl/2.0.2 Perl/v5.8.8 Server at www.sajatdomain.hu Port 80

A szerver hibanaplójához egyelőre nem jutok, férek hozzá:(

Nem fogom feladni, hiszen rendkívül hasznos CMS hírében áll a Drupal és én is ezt szeretném mindenképp használni.

Előre is köszönöm segítségeteket!

Tanácsaitokat tisztelettel várom:
Huszár Norbert
norhusz[kukac]gmail.com

0
0
Illyés Edit képe

A szolgáltatónál MySQL 2.2.3

Gondolom, ez elírás. A Drupal MySQL 4.1 előtti verziókkal nem megy (rendesen).

Számos (ingyenes) szolgáltató letiltja a .htaccess fájlok használatát. Ha fizetős tárhelyen ilyet észlelsz, nyugodtan reklamálj, a 21. században élünk.

0
0
norhusz képe

Köszönöm Edit!

Rákérdezek, hogy valóban ez-e a helyzet, ami a MySQL verziót illeti! Ahogy most nézem, a hibaüzenet nem is MySQL-t ír, hanem mod 2.2.3-at... (ezt nem tudom mi lehet)
Most azzal próbálkozom, hogy .htaccess fájlban kommentezek néhány alapbeállítást, hogy kiszűrjem hol is lehet (melyik beállításnál) a gond...

Üdvözlettel:

Huszár Norbert
norhusz[kukac]gmail.com

0
0

Üdv.

NorHusz

Pál úr képe

Valószínűleg a .htaccess fájl léte a hiba. Próbáld meg, töröld le, és indulj úgy. Segíthet.

P.

0
0
norhusz képe

hosszú távon szerintem nem jó megoldás! Hiszen ez a fájl tartalmazza a biztonsági és egyéb a megfelelően működő Drupal környezet működéséhez szükséges beállításokat. Legalábbis a nagykönyvben, azaz a kézikönyvben ez vagyon lefektetve:)

Mint feljebb már említettem én is letöröltem a .htaccess-t, szépen el is indul a telepítő, de ez ennek ismeretében csak tüneti kezelés! Csak arra jó, hogy ki tudjam próbálni a Drupal áldásos tevékenységeit. Viszont mivel több - ráadásul nagy érdeklődéssel megáldott oldalakat üzemeltetnék, ügyelnem kell a biztonság kérdésére!

Localhoston - XAMPP segítségével minden simán megy, tehát logikusnak tűnik, hogy a szolgáltatómnál lehet valamilyen beállítási különbség... Mindenesetre felvettem velük a kapcsolatot. Köszönöm, hogy erre Edit felhívta a figyelmemet!!!

És végül Pál úrnak is köszönöm segítő szándékát!
Tetszik a Drupal közösség jóindulata!!!

Akinek már van tapasztalata, hogy milyen beállítások megléte szükséges fizetős szolgáltatónál, kérem segítsen, mert én még sajnos elveszek a Drupal oldal hasznos információinak rengetegében:)

Üdvözlettel:

Huszár Norbert
norhusz[kukac]gmail.com

0
0

Üdv.

NorHusz

pp képe

mod_rewrite még fog kelleni a rövid webcímekhez. A .htaccess tartalmát meg be lehet tenni a virtualhostod config-jába tehát ha idegenkedik a .htaccess-től a rendszergizdád, akkor ezt is meg tudja csinálni.

De elég jól le van írva a kézikönyvbe, hogy mi is kell a Drupalhoz.

pp

0
0
norhusz képe

Képzeljétek Edit javaslatára "reklamáltam" a szolgáltatómnál és nem tudom mit csináltak a színfalak mögött a Winkler Informatika rendszergazdái, de szóltak, hogy Drupal beállítását elvégeztük - ráadásul nagyon gyorsan. A telepítés ezek után tökéletesen lefutott. Majd a PHP GD problémáját is gyorsan kijavították, mert panaszkodott rá a Drupal. Csak dícsérni tudom őket.

És titeket is, hiszen egy kezdő, Drupalhoz tökre amatőrnek számító emberkének is, mint jómagam segítő szándékkal közeledtek itt a fórum hasábjain. Köszönöm Nektek!!!

Üdvözlettel:

Huszár Norbert
norhusz[kukac]gmail.com

0
0

Üdv.

NorHusz