Sok tétel törlése

drfel képe

Sziasztok!
Első rendszeremet fejlesztem a drupallal.
Létrehoztam tartalomtípusokat, van CCK, viwes, Calendar, tökéletesen működik. Most arra lenne szükségem, hogy a felvitt tételek közül a már nem használt, régieket a felhasználó egyszerre tudja törölni. A tartalom típus tartalmaz dátum mezőt . Be kellene kérnem a felhasználótól az adott dátumot, majd azokat a tételeket, melyek ennél régebbi dátumot tartalmaznak le kellene törölnöm.
Kérlek adjatok tanácsot nagyvonalakban. PHP ismeretem van, de drupalhoz még nem írtam modult. Jól sejtem, hogy modult kell írmi rá? Ha válaszoltok, kérlek vegyétek figyelembe, hogy drupalban kezdő vagyok.
Köszönöm szépen a segítséget.

Nagy Gusztáv képe

A dolog visszavonhatatlansága miatt legtöbbször célszerű nem fizikailag törölni az adatbázisból, hanem a közzétett jelzőt törölni.

Egyébként ilyen tömeges adatmódosításra én views modulok környékén is nézelődnék.

0
0

Nagy Gusztáv

drfel képe

Adott egy cég, ami tanfolyamokat tart. Vannak hallgatók, tanárok, órarend. A tanulók a gépteremben igényelnek számítógépes gykorláshoz gépet adott időtartamra. Ezeket vagy engedélyezik nekik, vagy nem. Eddig a rendszer szépen működik, két helyen kellett form_alert módosítanom pár sor erejéig, a többit megcsinálta a drupal illetve a letöltött modulok. Most a következőre lenne szükség: A tamulók általi igényléseket törölni egy adott daátumtól visszafelé. Általában a korábbi hónap gépdőfoglalásai már nem érdekesek. Ha nem drupal lenn, megnyitnám a file-t, végigolvasnám, és az adott dátumnál régebbi tételeket kitörölném. SQl-ben sem okoz gondot. Drupalban viszont fogalmam sincs, hogyan néz ez ki. Milyen hook, milyen api? Van erre valahol példaprogram?
Kérlek adjatok valami támpontot, hacsak felsorolás, ill. kulcsszavak szintjén is, hogy merre induljak.
Köszönöm.

0
0
Sweetchuck képe

Szerintem ilyesmit a feladat ütemezővel lehet csinálni. cron

Ezt a modult én még sosem próbáltam http://drupal.org/project/poormanscron

0
0
Illyés Edit képe

Pl. írsz egy kis modult, ami cronra akasztva (hook_cron) lefuttat egy függvényt, ami lekéri a múlt havi node-ok node id-ját, és node_delete()-tel törli őket.

Actions, Workflow modult is megnézheted, ha ágyúval akarsz verébre lőni... :)

0
0